Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nekem az átgondoltabb előtolás nyomatékhatárolás tetszik. A csúcs az volna ha hossznóniusz is bele került volna.

svejk

Akkor valószínű nem volt beállítva hátul és szabadon mozgott a hátsó nyomcsapágy.
Ezekről írtam tegnap, hogy ha valami nincs fixen rögzítve vagy egy csapágy előfeszítve az csak galibát okoz előbb utóbb.

svejk

Légyszi segíts!

A képen látható memost melyik is? (igaz nincs benne mindne)
Ez anno az enyémről készült kép.

De sajnos a főorsójára egyáltalán nem emlékszem. [#falbav]
(Illetve már olyan sokat beszélünk róla, hogy hajlamos vagyok azt hinni, hogy én is legyártottam magamnak azt az ominózus közdarabot az újabb rajz szerint
De ez már csak pszichológia talán)

svejk

No várjunk csak... arra emlékszem, hogy az akkori rajzokkal nem passzoltak sehogy sem a fogaskerekek a lakatszekrényben, mindnek utánaszámoltam.

Akkor a régi lehet az enyém is.

Kívülről van szembetűnő különbség?

jani300

Azt a csúnya részt akkor talán valahogyan görgőzve kellene elsimítani .
A régi csapágyak belső gyűrűjét mérd még meg , az is tud kopni ha mozog .

svejk

Itt egy kép egészben az enyémről, ahogy ráleltünk egy kiserdő közepén letakarva. :)

Régi vagy új?

Istvan0728

Ezen a gépen a régi van. Az újabb olyan mint ami a E3N is van.

svejk

ez egy elég gyenge minőség, , de a kinemetikai ábrán egyértelműen 1 nyomcsapágy + 1 sima van jelölve

Csuhás

Ezek a régi lakatszekrényes változatok. A középen levő karról lehet messziről felismerni. Illetve a előtolás kapcsoló a réginél oldalt az újnál elől van. Illetve van nyomaték állító kar is az újon. Itt egy egy kép az régi és új megoldásról:

svejk

Köszönöm!

Akkor bizonyára az enyém is két nyomcsapágyas volt és egyre erősebb a gyanú, hogy átalakítottam az akkor fellelhető rajz szerintire.

Le is kaptam gyorsan az előbb a főorsófedelet, de persze nem látszik semmi abból a részből. :(

svejk

Óóó..hát én még ilyen újabbat nem is láttam. [#wow1]

svejk

Nézegetem a képeimet...
Nekem van rajta gyárilag szennylehúzó filc a hosszprizmán.

Csuhás

Dehogynem, pl amikor meglátogattál. :- ))

svejk

No Virbo, most aztán fel van adva a lecke! :)
Csak hogy érezd a törődést.
Jól megkavartunk mint vasorrú bábát a mágneses mező.

svejk

Baszzus, basszus!

Lehet Te nem emlékszel rá, de akkor nekem égett is a pofám, hogy rákérdeztem milyen gép az.

Hát akkor azért nem ismertem fel! [#falbav]