Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Vaterán vettem egy 400*400 lapot. Az eladó felszámolta az árukészletét, rengeteg mitutoyo terméket kínált. 24eFt volt vagy hat éve.

Virbo

Nekem egy mrőgép alapja van. Pont olyan amilyet Lonewolf szokottvolt árulni. Én elfogadtam hogy jó lesz az etalonnak. :)

Virbo

Jaa, nem a billenés volt az agyalgás tárgya hanem hogy ne verje szét a csapágyakat.

Valahogy roszabbra számítottam, de a csíkos részen sincs drasztikus hiba leszámítva a felületet. A kitüremkedést meg lecsiszolom.

Még azért megnéztem a csapágyhelyen is elöl, így 0,8 körül lett a hátsó ép csapágyfelület végén. Ha a mért ovalitást is belevesszük szerintem ez is elfogatható. Vagy nem. [#vigyor]
De ezt fogom visszatenni.

Még a hátsó anyával vagyok kicsit bajban. Van előgyártmányom hozzá, gondolkozom hogy hónom alá csapom az orsót hátha valaki Pesten vagy környékén hozzápasszítaná az új anyát.

Virbo

Megint lehagytam a képeket.

svejk

Meg szabad kérdeznem Te mit mérsz a képeken?

kart emg

Szia!

Hát sikerült, nagyszerű! Én elmegyek személyesen. Szombat délelőtt jó lenne ?

Üdv.

Virbo

Virbo

Virbo

Terveim szerint azt hogy a hátsó csapágyhely mennyit kóricálhat.
De pont ezért kérdezem hogy mitmérek?

svejk

így most jó esetben ovalitást mérsz.

Nevezz ki két bázispontot amire felfekteted aztán mérj egy harmadik ponton.
Az a baj a kúpot pont nem igen tudod mérni.

Ezeket a pontokat aztán cserélgesd, jegyzetelj és figyelj oda ne vezesd meg magad.

Meg főleg rakd már vissza a helyére! [#nyes]

Virbo

Kineveztem:
Elöl az NN csapágyhelye, hátul meg az eredeti támcsapágyhely legbelső része. Előre ütköztetve van, de nem kóricál tengelyirányban mert az NN felületen nincs változás
Ahol mérek a támcsapágyhely másik széle, a csíkos golyócsapágyhely és a főorsó majdnemvége (ami még épnek tűnik... ). Máshol nem tudok.

Főtengelyeket is szoktak prizmán, ez ahhoz hasonló elrendezés. Más bázisfelület nincs.

Virbo

Természetesen nem jelenti azt hogy a mérésem hibátlan, sőt ha elvi hiba van azt hátha észreveszi más.

jani300

Írj pár szót mit építenél a marógép főorsóházból amit hirdettem .
Itt vagyunk páran , majd jól kidumáljuk :)
Addig keresek bele mindjárt egy frankó főorsót :)

szabad paraszt

Juj, erre kihagyott egy-két ütemet a szivem :)

szabad paraszt

Igen, lehet, hogy nálam is valami ilyesmi lesz a megoldás.