Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

Virbo

FAG NN3010ASK M.SP
Igaz ez "csak" P5 pontossági osztályú, de ez jött szembe jó áron.
Meglátjuk, de szerintem az én igényeimnek jó lesz. :)

Virbo

Kezdek bedilizni...

Frankón kiosztottam a furatokat, ráteszem a lengyel tokmányra, erre ez... [#wilting]
Háromból 1 stimmel. Jómunkásember 120 fokra osztott. Csak a gyárban nem... [#zavart2]

Szalai György

Szoktak ilyet direkt is?
(Hogy csak egy pozícióban lehessen beszerelni.)

svejk

Szoktak, de nem pár tizedet.

jani300

A 120 fok akár stimmelhet is .
És az osztókör ?   :)

7cim5mm0

Virbo

Ha megnézed az egyik csavar benne van. Az így tökéletesen középre esett.
Ha elforgattam a tárcsát a többi menetes furat is "lyukra került" (a csavarok becsavarhatóak voltak), igaz 2-3 tized van a  felfogó furatokban ahogy néztem. De mivel nem pont passzos volt a tárcsán a furat ezt kompenzálta - volna ha 120 fokra lennének a tokmányon...
Mindegy, találtam nagyobb fejhez (0,5mm-el) süllyesztőt és tudományosan kireszeltem a furatot amennyire kellett.
Úgyis kell új tárcsa, mert ez "csak" 10mm-es már. De hát tokmány nélkül nem tudok csinálni ugyebár. Igaz van egy majdnem kész (nem én csináltam), de az illesztőkúpon még lötyög. De ezen már nem akadok fenn. Elég volt... [#rolleyes]

svejk

Ó, hát még most jön majd a java! :)
Jönnek a be/leszúráskori remegések, kúpolás, stb...
Jut eszembe a nortonba még bele sem néztél?

gsfv5p878

Üdv!

Tos BRH 40 A síkköszörű beüzemelésében tudna valaki segíteni, esetleg gépkönyv magyarul?
Ha valakivel tudnék beszélni aki ismeri ezt a típust  az is jó lenne!

Előre is köszönöm!

Csuhás

Van a marómon egy csepegtetős olajozás. Lásd a képeken. Kanócom viszont nincs, és nem is mászkálnék mostanság ezért. Szerintetek ha vízvezetékszerelő kenderkócból összesodrok pár kanócot és azt húzom be a csövekbe akkor az jó lesz?

2si5rj3b

Azért nem valószínű, hogy ez önmagában megakadályozza a minőségi munkát. Ha jó áron volt, ne nagyon bánkódj miatta! [#vigyor0]
Különben a világ legjobb gépe sem végez helyettünk jó munkát, és egy kevésbé jóval is lehet jól dolgozni, csak kicsit lassabban, és sokkal többet is kell tudni hozzá. Azt akarom ezzel mondani, hogy több múlik a gép használóján, mint a "hardveren".

somma

Cipőfűző ?
Persze méretre vágva, és elkóricálás ellen rögzítve. (Pl.:egy formás csomó rá a luk előtt)

jani300

Bocsi ,de kizártnak tartom hogy egy tokmányban el lennének osztva a felfogó furatok .
Kióráztad a befogást a körasztalom ?
Esetleg tovább forgatva ugyanoda estek a már kész furatok ?
Hogy illeszkedik a tokmány felfogó pereme a tárcsára ?
Mekkora volt az osztóköre a tokmány furatainak az adatlapja szerint ?
De hát végül is csak a furatátmérő lett kicsi , ne problémázz ezen :)

6rk75uezn

Ha az osztókör hibázna akkor egy furat sem stimmelne,nem egyértelmű?

Csuhás

Vajon osztókör hibának számít az ha a kör átmérője, és a 120 fokos osztás is tökéletes, csak a közepe nem esik egybe a tokmány középvonalával? Így lehet olyan furat ami jó helyre kerül.