Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

grekon

Nem biztos hogy jó lesz ha te sodrod össze kenderkócból (nem lesz egyforma) , jobb lenne kész madzag kenderböl vagy pamutból ; ha vékony többszörösen amig eléred a csöátméröt (de könnnyen menjen bele). Lényeg a próba : kb egy hét alatt csepegjen le az olaj . Ha túl hamar (1-2 nap) vastagitod és versa .

jani300

Egy furat bárhogyan stimmel :)
Max a peremre nem ül fel .
Nem cseszegetésnek szántam ,csak kíváncsiság mi lehetett a probléma -
Azon kívül hogy kaki a tokmány , építő jellegű ötlet ?  :)
Tudod , először arról kell megbizonyosodni nem e én csesztem el (mert mindenkivel előfordulhat) .
Ja ha a tokmány lenne elosztva külön külön minden csavarnak cuppanósnak kellene lennie , húzósan peremre felütve a tokmányt .

jani300

Szia !
Most nekimentem tudományosan .
Elolvastam még egyszer .
Nagyítva újból figyelmesen megnéztem a képet .
Szakvéleményem : A tárcsa osztóköre nagyobb !
Miből derül ki ?  :)
Miért is lehet egy csavart egyedül bárhova betenni gond nélkül ?

PSoft

Virbo

Virbo

A körasztalon lévő tokmány van kiórázva. Emlékeim szerint így a befogás 5 század környékén kóricál.
Az illesztőperem cuppos. Adatlapot nem találtam, próbáltam keresni, de béna voltam. Lengyel 125-ös egyébként.

svejk

A tokmányt mérve mit mutat?

jani300

De mivel nem pont passzos volt a tárcsán a furat ezt kompenzálta

Akkor ezt lehet félreértettem

6rk75uezn

Hát azt nem tudom higy lehet-e osztókör hibának nevezni,szerintem nem,mert az osztókör hiba az azt jelenti hogy az osztókör kissebb vagy nagyobb lett.(szerintem)
A másik hiba ha nincs kiórázva a fúrandó anyag és igy mint ahogy írod is lehetséges hogy egy furat jó helyre kerül.

jani300

egy adatlap

Jól van elhallgatok .
Írd meg mekkora osztókört mértél , és biztos mondják fejből többen jó e .
Nekem nem nagyon van 160 alatt tokmányom .

Robika37

Szia Uram ! Gyapjúfonal olyan vastag fajta, régi pulóverből sálból kitermelhető. Vékony rézdrótra rásodorni és a rézdrótot meghajlítani derékszögbe kb azt belenyomni a furatba . A kanóc felszívja és a rézdróton szépen lecseppen.

Virbo

Feszültséglevezetés gyanánt készül a forgácsvédő.
Persze nincs elég lemezem... [#vigyor]

Virbo

Most hirtelen nem emlékszem, az illesztőperemtől 6,5mm. A peremet fejből nem tudom.

A körasztal tuti hogy tűrésen belül van, csináltam már pár osztást vele. De legalábbis több mint a nyolcas menet menetmélységnyi eltérés nincs a körkörösségében.

Ettől függetlenül elcsellózhattam bármit, ez benne van, de meglepett nagyon a dolog. [#rolleyes]

ii5d35wcx

Biztosan van a családban , vagy a rokonságban aki, kötni szokott.Nála találsz olyan átmérőjű pamutot ami
megfelelő.

ii5d35wcx

Semmi gond a festék leégetéssel. Mire az öntvény 40 Celsiusra felmelegszik a festék régen leég.
Egyébként ezzel a festékréteggel mit csinálnál?
Amikor leégettem a festéket az olaj a meleg hatására izzadt ki belőle.Ezt nitroval sima lemosással soha nem szeded ki.Utána egyébként is pontossági ellenőrzés van és , ha kell hántolás.