Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

6agnn8pu0

[#eljen] Lassan akkor nekiállhatsz az ágynak.

Virbo

Nem. Volt előtte eg kisebb. Sajnos az már elment.

jani300

Csak azért kérdezem ,mert az elsővel én is csodát akartam tenni .

Virbo

Hát amíg számomra nem lesz egyértelmű hogy egy prizma felületet hogy tudok kimérni addig nem állok neki.
Itt a ki-kivel van és hogy nem viszem bele a másik felület hibáját című történet... Még nagyon át kellene rágjam.

Szasza43

6rk75uezn

Virbo

Egy fórumtársunk segítségével keletkezett 10db ilyen izé.
45, 60, 90, 140-es rádiuszokkal elméletileg. 25,35mm belül amit mértem.

Eddig akkikre emlékszem kogy kértek:
mdani2 - 1db
kart emg - 2db
szabad paraszt - 1db

Akiknek fenntartanék 1-1 darabot visszajelzésig:
Csuhás
Svejk
Unyi Ferenc
TBS-TEAM

Ha jól számolom kettő még maradt. Ha valakinek mégse kellene kérem jelezze.
Az ára 700 Ft postáraadva borítékban (levélként belefér az 50g-ba). Akkor fogok elmenni a postára, ha egyben fel tudom adni mindet. Utalást kérnék, az utánvét kb megtriplázná az árát. :) Ha valaki személyesen szeretné akkor Budapest 16. kerületben vannak.

Ja, a cicoma mindenkinek a saját dolga lesz. :)

svejk

Őööö.. nagyon nagy megtiszteltetésnek veszem, de kizárt hogy én hántolót fogjak a kezembe.
Abból csak baj lenne. :)
Sem szakértelmem, sem türelmem, de még fizikumom sincs nekem ilyen munkákhoz.

Így szívesen átruháznám másra.

TBS-TEAM

Köszönöm a felajánlást de nem tartanék rá igényt.
Nem foglakozom (foglalkozunk) felujításokkal.

Ha mégis szüség lenne ilyen eszközre minden erőforrás adott az elkészítésére.
József

6agnn8pu0

Köszi, nemrég vettem 4300 Ft volt ebay-en.

Csuhás

Nem kérek én sem, nekem elég a szemre már jó minősítés, nem kell a pontos négyzethüvelykenkénti hordpontok száma.

Virbo

Hát akkor 6db van szabadon, feltéve hogy aki korábban jelzett kéri. :)

Virbo

No.
Berendeztem a 21 foko, 50% páratartalmú mérőszobám. Egy 200 kilós 00000-ás gránit alapon mérek tízezredes órával.
Elöl a főorsóvég ütköztetve van, elvileg tengelyirányban nem mozgatja az órát. A tengel közepére rányomva nincs mutatómozgás.

Itt 0.5 századot. Mikróval körbemérve benne van ovalitásban annyi.
Még megoróbálom a sérült részt értelmesen megnézni.

Tudja valaki mi a tűrés ezeknél?
De talán nem annyira gáz.

Csuhás

Ekkora ovalitást jórészt kiegyenlít a ráhúzott csapágy, mondjuk marad 2 ezred ütés az orsó hátulján, ennyit billen az orsó. Ez a munkadarabnál arányosan kevesebb lesz, mondjuk 0.5 ezred. Szvsz nem ez lesz a géped fő hibája.

szabad paraszt

Szia,

igen, köszönöm, kérek egyet. Írok privátot.

Ugyanitt egy kérdés, ha szabad. A gránit mérőlapokat, akinek van, újonnan szerezte be durva áron, vagy belement abba, hogy használtan vegyen?