Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Úgy néz ki mint az auto kerékcsapágy ki beszerelő szerszám.
József

svejk

TBS-TEAM

Üveg és porcelán kivételével mindenre is jó [#eplus2]
József

Virbo

Ütni csak a fedlap-labirint pároson keresztül tudod...

Virbo

Igen kb megvan, köszi.
Ez se két perc lesz.

6agnn8pu0

Van egy egyszerű módszer, persze nem tökéletes, de nálam működött. A tokmány rögzítő tárcsa 3 ütköző csavarját kikapod, a régi csavarok helyére hosszabbat tekersz, és óvatosan nekifeszíted a homloklapot és a labirintot a csapágynak a csavarokat egyformán feszítve, ha megmozdul, akkor már el is enged.
Mi a helyzet a nyomcsapágy környékén?

svejk

A kerékcsapágyra írtam a kalapácsot...
De ha ezen a csapágylevételen fennakadsz akkor meg sem érdemled azt az esztergát :(

TBS-TEAM

Ne gonoszkodj [#kacsint] van szegénynek egy bonyolult pazzle ami minden porcikáját felujíttatja.

A végén jó lesz
József

jani300

A régi csapágy gondolom már nem kell .
Ha kipiszkálod a hátsó görgősort akkor már van egy megfogható vállad .
A régi trabant kerékagylehúzó mintájára lehet frankó lehúzót készíteni .
Na persze egy működő eszterga nem árt hozzá :)

jani300

Van sok fiatal aki még trabantot sem látott .
Akkor itt egy kép :)Agylehúzó

Virbo

Miután kiszedtem ezt a szépséget levezetésképpen gyepszint alá süllyesztettem  egy cirka 40 centis féléve vágott 10 centire kiálló citrus tönköt egy másfélkilóssal. Majd felkapáltam cirka 15nm jófajta meszes talajt hogy befüvezzem.
Ahelyett hogy észnélkül lekalapájlam valahogy azt a caapágyat. Szerintem jobbis, mert valószínűleg a csapágyhely bánta volna.[#kacsint]
Majd szépen megint átmegyek a másik műhelybe és túrok egy alkalmas lemezt amiből valamit alkotok lehúzónak.

Virbo

Ez egy remek ötlet, köszönöm.

A hátsó csapágyakat nem is néztem, úgyse láttam volna a pipától...
De annyi feltűnt hogy belül nekem is nyomcsapágy van.

Virbo

Ez is jó ötlet, de szerszámozottság igényes.

(Volt trabim, azzal kezdem cirka 13 éve. :) é)

Virbo

Ez így egy rohadt drága puzzle lett... [#rolleyes]

svejk

Mostanában vetted a szerkezetet? Mennyi volt ha nem titok.