Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ejnye de ismerős ez az állapot. Vettem egy marógépet, ahelyett hogy használnám, megtaláltam az első átnézésnél egy berágódott szánt, így most szét van szedve az egész asztal. De ha már szétkaptam akkor javítgatok minden vackot, még az elnyíródott csavar slicceléseket is. Megígértem magamnak hogy a két hajtóművet nem szedem szét csak olajat ellenőrzöm benne, de így is kb egy hónapra teszem mire újra marni lehet majd a géppel. Mondjuk a karantén sokat segít, így lehet hogy hamarabb megleszek vele.

frob

sajna néha szükséges a szétszedése, ha csak az általam megvett Strigon marót nézem, annak az lett volna az egyenes út a szeméttelepre ha úgy használom ahogy volt...
pl olaj helyett egy vizes sáros zselé volt a rendszerben...
tulajdonképpen vízcseppek voltak a fogaskerekeken...

sorolhatnám, de most hogy ráment az az idő, így lehet hogy következő 30 évben nem lesz vele gond :)

Virbo

Egyet is értek meg nemis. :)

Ha látod hogy olajsár (konkrétan olajsár)van a szánok között, csak letakarítod te is az elmúlt 60 év mocskát nem? Aztán ahogy pucolod úgy jön elő a többi s..r. Egy beállt szegnyerget csak szétszedsz hogy mi a pék lehet, főleg ha használni is akarod.
Ha üt 3-4 századot az esztergált homlokfelület, az esztergált palást meg egyet csak utánajársz mi a fene lehet (igen, valószínűleg főorsó csapágy, öröm boldogság....).

Az elmúlt két hónap estéinek jelentős részét benzines/gázolajos ecsetekés, fogkefés súrolás, öblögetéssel töltöttem. A cserekerekeket (külön beszerzés) pl mini drótkefével és gravírozógéppel foganként pucoltam el mert a benzines súrolós móka ellenére maradt benne szmötyi. Kezdek kicsit elfáradni, és a gép kellene. Mert ha még nem lenne mivel még foglalkozzak... Az hogy egy jobb, újabb gépet beszerezz hobbi szinten nem annyira működik.

És akkor még ott van a kisrákosi letakarva... [#csodalk]

Virbo

Mindenképpen meg fogom próbálni.
Mit várunk tőle, az ellenkező irányba indul meg, vagy ugyanarra?
Tippem szerint ugyanarra...[#rolleyes]

svejk

Hogy meglazuljon a szorulás, azaz az ellenkező irányba.

svejk

...és ezerszer megfogadjuk, hogy nem de ezeregyedikre is szétszedjük... :)

Virbo

Meglazult... [#conf]

A szorult állapotból ellentétes irányba tekerve lelazul. Utána norml irányba sem szorul meg, de az orsó előrébb került egy tized környékét tengely irányban.... [#rolleyes]
Nemértem én ezt.

mdani2

Csak annyi megjegyzés, hogy a szögtapintós órára figyelj. Itt már nagyon meredek a tapintó állása a mozgási irányba. Ez így koszinuszhibát okoz.

TBS-TEAM

Fokozatok a teljesség igénye nélkűl:
Építőkocka 1-2 ezer
Legó 10-30 ezer
Kerékpár 50-200 ezer
Motor tunning 300 ezertől -Milliókig
Autó tunning 2-5 millió vagy több
Különböző szerszámgépek stb.. 5- csillagos ég

Minden korszakban kell egy kis játék ahol [#falbav] a fejed.
József

Lacibácsi

Érdemes lenne egy új körmös anyát készíteni, ami nem lötyög a főorsón, és ne álljon ferdén ha meghúzod a hernyócsavart.

mdani2

Igen, szerintem is, csak ezzel az a gond, hogy szerintem ez egy edzett és köszörült alkatrész. Vagy rosszul tudom?

mdani2

Én nemrég vettem egy orosz szerszámélező köszörűt. Úgy volt, hogy csak megpucolom és jó lesz, ehhez képest már két napja csak bontom darabokra és még a pucolásnak se álltam neki. Szóval nem vagy egyedül. Szerencsére nincs olyan rossz állapotban, csak rettenetesen koszos, de sehol egy rozsdafolt. Eddig csak egy mókolást találtam: Van egy racsnis mechanizmus, amivel a finom előtolást lehetne állítani, az úgy néz ki, hogy ki van belezve. Még nem tudom, hogyan fogom pótolni. Majd talán valami orosz fórumon tud valaki segíteni, hogy pontosan mi is hiányzik. Sajnos a leírás is oroszul van...

TBS-TEAM

A videóban a szürke méröóra tartó kar elhelyezése miatt a mérési hiba óriási az erőkar nagyon hosszú.
Egy rajz a csuklós tartó elhelyezéséről, hogy minnél pontosabb mérést tudjál végezni.

József

svejk

Szerintem sima ügy.
Kopott elől a hengergörgősöd és kereste a helyét, most megtalálta.
Valószínű pár ezredről van csupán szó.

Most ebben a könnyen járó helyzetben mérd meg a kottyanást.

Ha nőtt akkor beállítod itt aztán a hátsót meg ehhez az axiális pozícióhoz hézagolod.
Vagy veszel egy új csapágyat 10ezer körül szokták árulni.

Persze a fenti is csak feltételezés, hiszen te vagy a gép mellett neked kell látnos a dolgokat.

Még az a bagatel dolog is lehet, hogy valami szenny került a hengergörgősbe tegnap.

Lacibácsi

Nem hiszem hogy a hátsó anya edzett köszörült lenne. Egy felfogásból kell megesztergálni a menetet és a felfekvő homlok felületet. Ügyelve hogy a menet ne lötyögjön.