Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

frob

ahogy mondod
azért vágtam szét mert le volt égve és mert nem tudtam hogy kell szétszedni, most már ti tudjátok :D

nem akarok neki új házikót
csináltam bele egy betétet, és szépen meghegesztem, betét nem engedi az átfolyást,  majd be az esztergába és helyrerázom, a csévetestet meg épp gyártja a 3D nyomi, délután ha találok hozzá való 0.3mm es madzagot akkor meg is tekerészem, 32ohm a tekercs ellenállása...

R.

Virbo

Megmértem, mostmár normálisan.
2l-nél 30 kilóval egy mutatónyit se mozdul.
4l-nél (jobban hozzáfértem így) 20 kilónál semmi.
Tegnap kb 10l-nél mértem 20 kiló környékével, igaz egy cserépléc volt az erőkar.
Remélem most nincs túlfeszítve a csapágy... [#nemtudom]

Aggódhatok újra... [#csodalk]

frob

Sziasztok
ide is beírom hátha...

Van e valakinek eladó 0.35mm es zománcozott rézhuzalja, kellene úgy 0.2kg belőle.
Lehetőleg Kecskemét környékén ....
Magánban legyen kedves jelentkezzen akinek van és hajlandó lenne el is adni.

Meg kellene tekerni a mágnesszelep tekercseit, ehhez kellene.

Előre is köszi!

R.

svejk

Jajaj.., nagy a baj!!! így tudod mit mérsz?

Az órának a felnyitott fedelű orsóházon kell lennie!!

Valamint jobb, könnyebb az erőkart a tengelyvonalba rakni, úgy nem akar elfordulni az orsó.

svejk

A gépkönyvben egyébként szépen le is rajzolták.

svejk

Még egy dolog.
Főleg a hideg műhelyekben a mérőórák belustulnak és megnő a hiszterézisük is, főleg ha már régiek és a kenyőanyag már nem elég híg a fogaskerekeken.

Ezért ilyen esetekben lehet az ezredes óra meg sem mozdul ha kicsi az elmozdulás.

A képen látható másik szögemeltyűs óra sokkal érzékenyebb szokott lenni, persze az csak százados.
Ahol csak lehet indikálásra ilyet használunk, negyed század jól érzékelhető ezen is.

svejk

Bár látom már, az a 30 mm méréshatárú is csak százados.

Virbo

Hmm, jogos. Gondolom az orsóház és az ágyazatt közötti deformációt.

A támadási pontot igyekeztem pont a középvonal alá tenni, nem érzékeltem hogy el akarna fordulni.

Az óra is csak százados, most fogom áthozni az ezredes órát..

Ez egy neverending story lesz... [#csodalk]

szpinya

Dokumentálj mindent....úgy néz ki holnap én is kezdhetek neki...[#nyes][#vigyor]

svejk

Majd ráunsz. :)

Csak mielőtt belém köt valaki a mágnestalpnak kell orsóházon lenni nem az órának. :)

Oké, de majd próbáld csak ki a szögemeltyűst is, meglátod milyen jó indikálásra.

Virbo

Na várjál, ha ez a felállás nem jó (nem a szánra támasztok) mert "emelgetem" az orsóházat, akkor a gépkönyvben hova támaszt?
Ott is tuti az ágyazatra, akkor meg ugyanúgy ott van ez a hiba mem?
De kizártnak tartom hog ennyire közel az orsóház felfekvésétől deformálódna bármi.

svejk

Az emelgetési fix pontod bármi lehet csak az órád mindössze az orsóház és a főorsó játékát mérje, más elem ne legyen közte.

Nézd meg a gépkönyvet és higgyél neki.

svejk

Egyébként higgy az erődbe :) és ne higgy az öntvény merevségébe.

Majd ha unatkozol mérd csak meg a hosszánt, akár csak kézzel lenyomva, meg fogsz lepődni.

Virbo

Előre is elnézést, de bmeg ezt nem gondoltam volna![#wilting]

De tényleg. Ezt nem annyira értem, ha kitartom akkor se áll be a százados és az ezredes óra se, pedig kézzel finoman jár és ütést is szépen mér...
Meg se nyikkannak gyakorlatilag.

Mindenesetre ezzel így 1 század belemegy 14 kilóra 4l távolságon..  [#rolleyes]

svejk

Mi is a hitetlenség tárgya? Az ezredes óra érzéketlensége?

Azok az órák arra valók, hogy egyirányú eltéréseket lehessen pontosan mérni.
A specifikációjuk is említi a gyári hiszterézis értéket, ami az idő múltával drasztikusan nő.
(a munkahelyemen az összes gép backlash-t elállítgatták egy ilyen szívatós óra miatt)

A szögtapintósok rubin csapágyasak, illetve van egy régi Astimeto hagyományos századosom, az valami folytán fürge maradt.