Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

svejk

No, hogy áll a bál?

NN3010K P4 biztos kínai, de az ebay-en ennek a kétszereséért árulják a ZKL és FLT-ket és azok javarészt csak P5-ösök.

svejk

Ha szét van szedve felújításra és festés is lesz, akkor valóban hideg zsíroldó és melegvizes nagynyomású mosó.
A hideg zsíroldóból jó a tesco gazdaságos is a hatóanyaga mindnek ugyan az, de azt sem egészséges belélegezni.

Szerintem az acélt olyan szinten nem támadja hogy baj lenne belőle de az alut és a régi festéket rögtön bemattítja/oldja  hiszen erős lúg.

Ha a helyén kell tisztítani akkor valóban jó az emulziókjépző olaj, de az a 30 éves rászáradtat nem hozza le, vagy csak nagyon sokára.

A gázolaj előnye, hogy kenőhatása van tehát ha bárhova beszivárog abból baj nem lesz.

A kerozin valóban hasonlít a petróleumhoz de sajnos mindkettő száraz ezért csak óvatosan olyan helyekre amiket nehéz kenni utólag.

A benzin szerintem a legrosszabb választás.

ywathzay

A Brigéciol 2000 nagyon bevált. Újabban van a D3, ez nem habzik, de szerintem nincs is olyan jó. Gőzborotvába utóbbit használják.
Siheder korom óta szereltünk mindenféle munkagépet, a benzines- gázolaj keverék mindent lemos. Egyébként a tiszta gázolaj is jó, a lényeg a vastag trutyit fel kell kaparni, ecsettel beáztatni, akár többször is, fel kell a száraz trutyiban szívódnia, erős szálú ecsettel rányomva tisztítani, esetleg ha kell drótkefével rásegíteni. Vizes lemosás, és száradás után gyakorlatilag száraz tiszta felület marad. Vagy kisebb felületen a féktisztító spray, de a vastagját érdemes megkaparni ott is, mert ez azért elég költséges tud lenni.
Ha van lehetőség nagynyomású mosóval le lehet veretni, a rotációs fej gyakorlatilag hibátlan eredményt hoz rövid idő alatt is.

kart emg

Szia!

Milyen szempontból jobb a petróleum mint a benzin ?
Annó kipróbáltam, de a zsíros mocsok leszedésében anem láttam érdemi különbséget benzin és petróleum között. A petróleum javára szólhat, hogy adalékolatlan, továbbá egy "finomabb" folyadéknak tűnik, mint a benzin. Azonban ha patikában vennénk benzint (horror áron), szerintem nem lenne különbség. Festés előtti tisztításban (ahol az erős lúg kerülendő) vagy finomabb alkatrészek összerakása előtt el tudom képzelni, hogy érdemes petróleummal átmosni őket. A benzin mellett a petróleummal szemben számomra leginkább az ára szól.

Üdv.

svejk

Nekem a benyának a tűzveszélyességével van bajom meg hogy a műanyagok gumik nem szeretik.

svejk

Vagy az is lehet, hogy csak annyi, hogy 26 éve nem tartok itthon belőle :)

kart emg

Akkor dízeles az autód és nincs benzinmotoros kerti géped [#integet2] ?

svejk

[#eljen]

(vagy biciklivel járok)

PSoft

Azért....egy olyan képet megnéznék! [#nevetes1]

Virbo

Köszönjük, ha ez mind megvan szép gyűjteményed van! :)

Virbo

Takarítás témához.

Az utóbbi hónapokban eleget sikáltam. Amit rögtön megtanultam hogy a benzin rohadt büdös és szétszedi a kesztyűket. Ezért kerestem vegyszerálló kesztyűt, sima OBI-s zöld színű. Elég vastag mechanikailag nem sérült nálam. De csak akkor veszem fel ha matatok a naftában.
Nálam a garázs nem lég tömör, sajnos (most szerencsére) eléggé szellős, így a benzingőz kipárolog kb másnapra. Én meg megtanultam elviselni.

Próbáltam a gázolajat is. Szerintem azon kívül hogy ken semmi előnye nincs. Na jó, nem is büdös.
De nekem az a tapasztalat, hogy hiába ázik benne akár napokig valami attól még igencsak sikálni kell és akkor is marad az itt-ott a makacsabb zaccból a felületen.
Az elvárásokhoz képest hatalmas csalódás számomra.

A benzin az szerintem hatékonyabb, max 10 perces ázás után lehet sikálni. Feloldja a rászáradt zsírt, az olajsarat, itt is rá kell segíteni ecsettel, fogkefével, de sokkal hatékonyabbnak bizonyult mint a gázolaj: sokkal könnyebben le lehet ecsetelni a zaccot.
Sajnos gyorsan párolog, az áztatásnál erre figyelni kell.

A féktisztító hatékonysága is kb a benzinével egyezik, csak sokkal drágább. Cserébe mivel nyomás alatt távozik ugye a zaccot le is fújja. (kompresszorral nem akartam beporlasztani benzingőzzel a garázst...). Én nagyon szeretem, szerintem a flakonos verzió jár a legkisebb felfordulással. :)

Foltbenzinnel is próbálkoztam, na az se rossz a végső zsírtalanításra, de mivel az is fene büdös nem szeretem.

A brigéciol-nál nekem a zöld kupakos vált be, az nem alkot fehér trutyit a vízzel. Csak ultrahangos tisztítóban használom vízzel keverve. De nem vas dolgokra.

Az emulziót kipróbálnám, de az meg csak nagy kiszerelésben kapható ugye....

Virbo

Sehogy. Munka után nem jutottam odáig, este meg egyszerűen elaludtam a gyerek mellett... [#nemtudom]

Kösz a tippet, gyanúsan olcsó a cucc. DE meg merem kockáztatni hogy egy 50 éves csapágynál csakjobb. :D
Mit jelent az NN3010KMP41 SRBF ?
A P4 még megy, de a többi?

nagysam

Legutóbb amikor egy géptisztítós cég csutakolta le a frissen aukcióban vett gépemet,bonderite c-mc 12300
https://www.ipararuhaz.hu/bonderite-c-mc-12300
anyagot tettek, a nagynyomású mosó tartályába.
Sok helyen mm vastag, rászáradt ragaccsal volt tele.
Ha valamit megfogtál, az nem eresztett.
Leszedte. Ahol maradt rajta, ott ezzel ecseteltem, lemostam.
Ami megmaradt a kannában, azt teszteltem. Töményen ablakmosó spricnibe töltve, befúj vár pár percet, lemos.
Nagyon hatékonyan dolgozik.
Ami még jó benne, hogy jó illatú, nem zabálja a festéket, és nem rozsdásította a felületeket. Higítva spricnivel, hétköznapi maszatokra,gépablakra, tök jó.

svejk

Az M a bronzkosár a P4 akkor érthető, az 1-et nem tudom az SRBF meg lehet a gyártó.

De ezt fogod kapni nem?:
NN 3010 KP41*CHI

Nekem FLT-m van gyári csomagolásban a dobozán ez van:
NN-3010K najd tollal írva P41

svejk

ha rá merik írni hogy P4 akkor most még biztos jó, kérdés mennyire lesz tartós.