Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

Virbo

Ha hajlandóak lennének visszaigazolni a regisztrációm kiderülne.
De valóba, ez lenne NN 3010 KP41*CHI. A másik a helyettesítője oszlopban szerepel...

Neked meg úgyse kell az a csapágy, ha esetleg csak a helyet foglalja... [#kacsint]

kart emg

Majdnem: a három esztergapad gépkönyv esetében nem vagyok biztos, hogy eredeti. Az EMUS-160 biztosan másolat, az EKM-200 -é kék stencilnek tűnik, de igen régi, az E3N pedig a fene tudja. Nem úgy néz ki, mint rgy fénymásolat, de fűzött A4 lapokból áll. Az ábrák nagyon jó minőségűek.  A többi könyv eredeti.

TROMF22

Ezt tényleg most írtad össze?
Szép gyűjtemény!
Sok átfedés van az én állományommal, ami több mint negyven év alatt gyűlt össze.
Bár már az utóbbi időben az állomány ritkításához folyamodtam, lehet hogy csinálok én is egy listát.
Ha sokáig tart ez a kórság, még elfoglaltságnak is megteszi...

kart emg

Tényleg most írtam össze, kb egy hét alatt. Jókor jött a kis lökés mdani2 részéről, mert már magam sem tudtam, hogy mim van, és különösen azt nem, hogy hol !? Így most összeszedtem a szerteszét heverésző könyveket. Csak néhányat olvasok rendszeresen, a többséget csak akkor veszem elő, ha valaminek utána akarok nézni.

svejk

Ma még kiugorhattál volna érte,  ott  van Érden vagy Diósdon, a p*csa tudja.

Őszintén szólva gondoltam rá, de aztán az Ebay-es árakat nézegetve inkább megtartanám.

frob

sziasztok
Strigon ME250
a felső szánt hogy lehet leszedni, mert ügye amikor szétszedtem akkor a teljes kereszt és hossz szánt vettem le egyben, de csak lekapnám a felsőt is, megnézni mi az amit még tartogat...

ránézésre szemből a két prizma csavart kell csak kivenni és kihúzni a prizma ezen részét utána kibillenthető
vajon tényleg ennyire egyszerű?

előre is köszi

szabad paraszt

Nagyon köszönöm. :) Már nézem is Csuhás gyüjteményét :)

mdani2

Haladtam ma egy kicsit a pucolással, de megvallom őszintén a vártnál lassabban megy a dolog. Pedig mindent bevetettem, amim volt: petróleum, drótkefe, fogkefe, dörzsi szivacs, ecset... A zöld festéket a legnehezebb lepucolni. Valamiért nagyon ragaszkodik hozzá ez a megszáradt olajsár vagy mittomén mi. Egy részét lehozza a petróleum, de utána már csak úgy megy a maradék, ha megcsiszolom a szivaccsal. Mondjuk kicsit az a festékből is leszed, de nem vészes. Ez a festés amúgy is sokat látott már. [#vigyor]

Ha azt veszem, hogy négy oldala maradt még az öntvény háznak, akkor ez még négy nap munka... Úgy érzem elleszek még ezzel egy darabig, mire beindul.

Virbo

Nem cigizem, nem iszom. De most elszívnék egy szálat egy pohár bor mellett...

Ugyanitt főorsó csapágyat keresek... [#zavart2]

svejk

Fényképről nehéz eldönteni Te mit látsz.
Én csak annyit biztosan, hogy az olajvisszafolyó helyét eltömítették faszán. :(

svejk

De ugye kint volt negyed óra alatt?

jani300

Van két , legalább még egyszer ekkora  vezetőcsapágyam .
De van rajta pár rozsdafolt .
Pont ma délelőtt gondoltam rá hogy angol kerék felső görgőjének éppen megfelelne a külső gyűrű .
Valószínűleg igen rá fogok érni mostanság .

Virbo

Azok ott brutál berágódások. A köröm is elakad bennük.

Virbo

A régi csapágy leszedésének mi a szakszerű módja? Nem nagyon férni oda semmivel. Gondoltam rá hogy a fedéllel kocogtatom le, de az olyan... Na... [#rolleyes]

TBS-TEAM

Egy teljes felfekvésü be kipréselő szerszámot kell hozzá készíteni Két korongból egy gyürüből és egy menetes szárból áll. Ha kell küldök hozzá rajzot.
József