Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

svejk

Ha a futófelület nagyítóval rendben és a görgők nincsenek bemattulva akkor nem volt az még használva.
Csak tökéletesen ki kell mosni beépítés előtt a szennyeződéseket.

Vetesi75

NN30xxKP51 ? Én nem dobnám ki, mert még mindig jobb, mint egy cirmosgyűrűs-szögletesgörgős. A tapasztalatom az, hogy  kétesélyes elven a használt is visszaépíthető, de csodát nem szabad tőle várni. Amennyiben nem rág össze* az első héten, akár végleges is lehet. (* Ez a vadi újnál is benne van a pakliban, mert elég könnyű túlhúzni őket.)

dig2r7b0g

Üdv mindenkinek! Gépasztalon lévő fúrás nyomokat szeretném feltölteni fémragasztóval, majd becsiszolni.Tud valaki, saját tapasztalata alapján ragasztót ajánlani? Minden segítséget köszönettel veszek!

Csuhás

Magam nem egyszerűen beragasztanám, hanem bővítés, és szabályos alakra hozás után hasonló anyagból készített betétet ragasztanék az üregbe, majd egybemunkálnám.

Példaként egy összefurkált majd megjavított gépsatut tudok mutatni. Itt a ragasztásban nem bíztam így két csavar is rögzít, végül egybehántoltam a teljes felületet. Elnézést de jobb fotóm most nincs.

frob

Csuhással értek egyet, ne fémragasztó legyen benne, hanem fém legyen beragasztva
tehát fúrd fel szépen a lyukakat, menetet bele, és csavarokat lehet belapakolni, méretre vágni.... és azt beragasztani, esetleg ha van awival meghúzni a széleit és úgy visszacsiszolni

frob

hja ha még is fémragasztó lenne a cél, akkor henkel (3M) van fém töltésű epoxija, szoktam én is ilyet használni, bár nekem alumíniumhoz van
ha van köszörűből származó porod, akkor mágnessel le tudod választani a korong porától, és azt kevered bele a műgyantába akkor kicsi lesz a zsugorodása, de jó sok kell bele, és alaposan el kell keverni

úgy hogy az egyik komponensbe amennyi csak belefér, utána adod hozzá a másik komponenst

már ha nem kapsz olyat ami elő van készítve....

dig2r7b0g

Köszönöm a segítséget!

Virbo

Megint volt egy kis motivációm így kipróbáltam a biax-ot.

A kiindulási állapot egy multigéppel megadjusztált felület volt.
Eg napig "gyakoroltam" [#vigyor], majd kb 2 óra alatt megint a nulláról eljutottam ide.
A sárgát kell nézni...

És hát igen. Sokkkkkal könyebb ha az ember ráérez. A gépet is kell nyomni ha azt akarjuk hogy szedjen rendesen, de legalább nem annyira fárad el az ember. Az is tény, hogy a gép büntet ha rosszul tartjuk vagy épp jobban odanyomtuk mint kellett volna. Nem kérdez semmit hanem szed mint állat... [#kacsint]

ywathzay

Ez ékléc? A szemben lévő oldallal a párhuzamosságot hogy fogod beállítani? Szép egységes lett.

Virbo

Nem, ez egy mezei etalon ha prizmához akarnék nyúlni.
Még gyűjtöm az erőt hogy az alját is megcsináljam, akkor lenne egy rövidke egyenesem is.

PSoft

Ha van 3D nyomtató a háznál, vagy ismerősnél/barátnál...

Ez is lehet jó megoldás.

Természetesen a méreteket/formát, az adott gépről levéve.

Virbo

Ühümm. Kössz...  Vagy egy hetet szívtam mire kifaragtam. [#csodalk][#vigyor]

Ha tudnék 3D-ben tervezni már lenne nyomiga is... [#rolleyes]

Csuhás

Tanulságos képek egy rosszul megoldott kenésű csúszópárról. Hatvan év használat nyomai:

TBS-TEAM

60 év.
1920 megtervezték rendesen.

Mennyinek kéne lenni a várható élettartamnak?
József

Lacibácsi

Szia! Hogy jött ki az 1920?[#nemtudom]