Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

Lacibácsi

Ilyen síktárcsa való hozzá, elég fekete a kép, de ott a belső fogazás. Üresbe lehet tenni a főorsót az áttétel karral és akkor ez az előtét tengelyen lévő kis fogaskerék hajtja a síktárcsát, sokkal lassabban. A régi nagy fejesztergákon is ilyen a meghajtás.
Kivehető ágyas a géped, a nagyobb elforgás miatt.

6agnn8pu0

Köszönöm, így már minden világos, sokkal mélyebb a kivágás az ágyon mint a másik MH gépemen , de így már értem, hogy miért.

svejk

Az első oldala hogy néz ki?
Különféle tehermentesítő peremeket lehetett felfogatni a dobok méretéhez igazodóan?
Vagy rendes különállítható pofák is voltak hozzá?

svejk

Emlékszem az "M" zárolt Csepel műhelykocsiban  nálunk is volt valamilyen eszterga de akkor nem vizsgáltam meg tüzetesebben.

Úgy egyébként szerintetek mennyire lehetett az életszerű elgondolás, hogy majd a háború kellős közepén fékdobokat fognak esztergálni?

designr

ywathzay

Teljesen. Az élet a háború idején sem áll le, csak ahol épp csata van ott kissé komorabb a hangulat.

Virbo

Csinálgatom a szennylehúzót az E2N-re a szánhoz.
Most jönne hogy be kellene szabjak egy darab filcet. És hát ugye bőség zavara van... [#vigyor]
Ami nekem van filc, az egy szürkés-barna foltos, viszonylag nagy szálas merev valami. Valahogy nem érzem ezt ide megfelelőnek.

Na és itt jön a kérdés: szintetikus vagy tiszta gyapjú filc lenne-e jó választás.
Nekem valahogy a tiszta filc, az talán kellően rugalmas lehet. [#nemtudom]

ywathzay

Van az a homokszínű természetes 5mm vastag filclemez, azt kell betenni. Az egyedüli kritérium, hogy nem harmincévente kell cserélni. Vagy ami most "menő" az aluprofillal szerelt NBR vagy milyen, gyári szennylehúzó odaszabása a régi helyére. Na az nem enged maga alá semmit.

Virbo

Ezeket találtam itthon.
Illetve cégnél még van zöld színű filcként vett valami, az sokkal finomabb "szövésű".

Ez a tarkabarka (és egyik oldala barna... [#conf]) nagyon sprőd, a szürke sokkal hajlékonyabb.

Szalai György

Ilyen anyagú volt a szőnyegpadlóm. Talán ez is az. Nem filc.

Szalai György

Virbo

Igen ez a tarka nekem se tűnik filcnek.

A felette lévő szürke már inkább.

Köszönöm a linket, őket megtaláltam délután, de regisztrációhoz kötött a webáruházuk. Eddig máshol is nagyobb kiszerelésben találtam, nekem elég lenne egy 10x20centis csík kb egy életre. Legalábbis az esztergához. [#kacsint]

ywathzay

Nekem van 10mm vastag, kettévágod sniccerrel. Én ebből szoktam készíteni. Küldjek?

Virbo

Köszönöm szépen, de egy fórumtársunk is felajánlott egy darabot. Ha esetleg azt nem tudjuk összehozni jelentkezek ez ügyben.

Virbo

Izé...,  nem tudja valaki fellelhető-e még a "vándor" morze2 dörzsár? Kinek a tulajdonába van/volt az? :)