Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

mdani2

Én azt javaslom, hogy ha tudod, akkor inkább köszörültesd fel valakivel. Biztos van itt valaki, akinek van furatköszörűje.

svejk

Miki2

Egy belső fogazatú, a főorsóra fogható adapterrel fékdob szabályozásra használták.

Lacibácsi

Az első oldalán talán csak egy váll van, nincs pofa. Ahogy írtad, különféle peremekkel központosít, és a főorsón keresztül menő hosszú csavarral és egy nagy alátéttel húzatták fel a fékdobot.

ywathzay

Nézem ezt a korábban linkelt videót:
azt nem értem a keresztszán hántolásnál a függőleges irányú "eltérést", magasság különbséget miért nem méri? nem kell? Elég a szubjektív meggyőződése? Nem billeg a szán? A gépmunka drága, van ahol elérhetetlen, de ahol én voltam műhely, a szánok alsó részét síkba marják/ köszörülik... amit igényel a felület, majd ezt békén hagyják, és ehhez igazítják hántolással a mozgó részét a szánnak. Így a függőleges sík és a párhuzamosság garantált. Ez a srác ügyesen hántol, de megkérdőjelezem a végeredményt, pl a nem is köszörült, kazánlemez csavarokkal a tokmányhoz felfogatva neki megfelelő sík bázisfelület a végeredményhez.

Virbo

Igen valószínűleg az lesz, mert ahogy nézem problémásabb mint gondoltam. [#rolleyes]
Az első munkáim között lesz egy új orsó-anya páros bele. Ha elpucoltam végigméregetem a hüvelyt és a házat mit mutat.

Virbo

Virbo

Már csak 3 van... [#vigyor] Meg persze ezt méretre vágni, de szépen lassan ez is alakul.

A szegnyereggel bajban vagyok, hogy a pékbe szedjem ki ezeket a berohadt hármas csavarokat?
Az anya nagyon gázos (mondjuk az orsó is), jó lenne kiszedni elpucoláshoz meg némi kozmetikához... [#rolleyes]

kart emg

Ilyen kis csavarnál még nem próbáltam, de nagyobb csavarnál sikerülni szokott megfúrni a csavart a magméret körüli átmérőjű fúróval. A forgácsot ez után ki lehet piszkálni.

ywathzay

Ha sikerül középre pontozni, 3-as balos fúróval megfúrod, ha szerencséd van úgy kitekeri ahogy elő van írva, ha nem megy végigfúrod , aztán majd felbővíted 4mm-re.

Virbo

4 bitfej tört bele az épebb csavarba, bele van rohadva mint a sz...

Megpróbálom valahogy akkor megfúrni.[#csodalk]

paradipiro

Nem kell vele szórakozni. Kifúrod, aztán felbővíted vagy másik két 3-as likat fúrsz az eredetik mellé.

Csuhás

Itt esetleg egy alu darab közvetítéséve megütögetheted az anyát, mindkét irányból, hátha megmozdul. A csavarra is lehet koppintani de csak nagyon óvatosan mert egy rossz mozdulattal szegecset lehet készíteni belőle. Ha nem megy akkor ki kell fúrni, és ha sérül a menet akkor M4-et lehet belefúrni

kart emg

Ma volt alkalmam kipróbálni a csavar kifúrását M3 csavarral. Aluból volt a foglalat. A csavart kézből kifúrtam, közben a menet is megsemmisült.

Virbo

Én is nekimentem a dolognak, négyes magméretre van jelenleg felfúrva. Picit féloldalas lett, az anyát még nem próbáltam kiütni.

Köszönöm a tippeket.