Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

designr

Az Evigeket kétféle fordulattal gyártották..A régiek lassabbak voltak , a későbbiek dupla fordulattal mennek.Nagyon kis teljesitményű a motor 100w.Nem a nyomaték a gond hanem a nagy fordulat ezeknél a töréseknél..A későbbi verziókban egy danamidhoz hasonló anyagból van ez a fogaskerék ami neked törött bakelit..

mdani2

Ennyire nem mélyültem bele a dologba. Előbb utóbb, majd csak lesz vele valami. Egyelőre pihen a dolog. Gondoltam a fogaskerék oldalra is, de első nekifutásra az komplikáltabbnak tűnt.

B.Zoltán

Érdemes lenne kinyomtatni, ahogy Béla is írja.
Két robotgépbe nyomtattam hasonló méretűt, állítólag bírja.

svejk

Add oda a dévaványaiaknak, 99 %-hogy tudnak rá új kommutátort rakni, persze újra is tekercselik.
Megfizethető...

kart emg

Nagyon jó, hogy tettél fel képet, mert az én gépemen hiányzik ez a műanyag darab és nem tudtam, miért van ott a luk. Igaz, nem is használtam még, kés sincs hozzá. Van egy 42V-os EVIG gépem is, az rendben van, két késsel vettem.

kart emg

És ezek elé nem lehet egy szimpla fázishasítos fordulatszám szabályozót rakni. A 42V-os készüléknél már problémásabbnak tűnik a fordulatszám csökkentés. Lézetik 42V-ra tirisztoros ford. szabályozó ?

Lacibácsi

Az emelkedési szöget úgy szoktuk mérni, hogy megfestjük a fogak tetejét pl bélyegzőfestékkel (végig guritva egy textilen ami festékes) és ezután egy vonalzó  mellett egy papirlapon végig gurítjuk. A vonalzó mellett húzúnk egy vonalat, es a két vonal bezárt szögét merjük meg szögmérővel. Vagy a vonalzóhoz tesszük a szögmérőt, úgy is jó.
Egyetemes marógépen, osztófejjel, spirálmarással elkeszíthető. Holes kft árul különleges műanyagokat, vagy textilbakelit lemezből kivágott alapanyag is jó. A rúd nem jó a szálirány miatt.

designr

42v váltóról mennek..
Régebbi Evig 500 1/min az "ujabbak" 1000 1/min  
Persze ez már a szerszámnál a lassitás után.
El lehet hajtani már huszon egynéhány voltról..de szerintem működne sima PWM szabályzóval is..
Engem az érdekelt volna hogy a Biax volt előbb és az Evig másolta vagy forditva.
A két gép egy kis  majdnem teljesen egyforma..egy két apró különbség van csak köztük.

designr

Pár hete kerestem 0,75 modulu fogaskerék marót..ha erre is találsz megoldást akkor igazi vállveregetés..

PSoft

IdézA rúd nem jó a szálirány miatt.

Logikus, mindenre gondoló megállapítás! [#eljen]

jani300

Ütőkés ?  De ahhoz már jobb szem kell mint nekem van .

fn47xk7ei

" Lézetik 42V-ra tirisztoros ford. szabályozó ?" Igen, létezik. Ez például pontosan 42 V AC-re van tervezve.

Lacibácsi

Sajnos nem tudok 0,75 modul marót... Jani írta az ütőkést, nekem is eszembe jutott, de ilyen kis modulnál sasszem kéne... Meg kérdés hogy volna-e minta amihez megköszörülnéd a kést.

kart emg

Ez egy házi készítésű készülék ?

kart emg

Sekintől sem szeretném elorozni a vállveregetését, de itt pé. lehet kapni, nem éppen olcsó. Risszkik is szoktak árulni ugyanitt, olcsóbban.

http://www.ebay.de/itm/Zahnformfraser-Modul-0-75-20-BP-I-n-DIN-3972-Fraser-Nr-6-f-35-54-Zahne/123749759628?hash=item1cd00f7a8c:g:6TYAAOSwHHFY-yto