Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

8irerv4i

De , sőt muszáj rátenni :)
Védődeszkát .

kgw0eik66

Pakolok rá, legtöbbször az éppen hántolt darabot, de gyakran talpas mérőórát, néha prizmapárt és arra tengelyt stb. Mondjuk van egy szimpla köszörült lapon is rajzolni mérni inkább azt használom.

3ztiz2p39

Az meg azért jó, ha alatta megkapja a rozsda észre sem veszed. :)

No persze ez már csak a kivénhedt gazdátlanokra vonatkozik, kb. amik közkézen forognak.
Nekem is van kettő de nem kell már a kutyának sem, már nem is hirdetem.

8irerv4i

Az én 600x400 asomra smirgli van ragasztva [#nemtudom]
A másik fele meg tele van pakolva ...

tc9jtie4

revbc96fi

Konkrétan a sarkokon lévő négy csonkról szól a fáma?

3ztiz2p39

Ja-ja, először lábnak néztem, de inkább csak felöntési csonk. Ez szerintem egy relatíve könnyű cucc.

revbc96fi

Lehet felöntési csonk, de tuti, hogy azokon is áll. Vagy billeg.

8irerv4i

tc9jtie4

Lenne egy kérdésem, most kivételesen picit más kapcsán. :)

E2N szánszekrényből hogy lehet kiszedni a csigatengelyt és alkatrészeit?
Az öntvény bal oldalán miért van ez a 3 furatos valami, amiben csak egy darab hernyócsavar van? A csavart tekerve picit billenti azt az egységet, fura mód a másik két furatban nincs menet... [#conf] (Ebben fut a vonóorsó, de itt csak megvezeti azt, a forgómozgást a jobb oldalon viszi át egy másik csőtengely retesszel.)
Az új típusú szánszekrény rajzában ez a valami nincs meg, csak a mögötte lévő nagyobb   csőtengely (vagy hogy hívják), ez ahogy nézem a belső csapágyakat is hézagolja. Ez nálam 4 csavarral rögzül, de kicsavarva se moccan semmi...

Most itt megakadtam, nem látok stiftet vagy bármi mást az öntvényben. [#nemtudom]

8irerv4i

Sosem láttam ezt a típust !
De a két sima furatot körmöskulcs helynek tippelem ,a hernyócsavart rögzítésnek ,biztosításnak .
Csapágyhézag állítónak tippelem .(lehet hogy menetes )
Lehet teljesen mellényúltam ,de most jólesett agyalni picit ezen :)

tc9jtie4

Hmm, ötletnek jó lehet...
Óvatosan aláfeszítve nem jött kifelé, de 1-2 tizedet tud mocorogni (billeg), ez nem annyira utal finommenetre mondjuk. Eddig minden itt talált menet pontosan illesztett volt. De ez mondjuk nem jelent semmit. [#rolleyes]

Esti kikapcsolódásnak itt egy amatőr által készített videó az előtolás kapcsolásáról:

8irerv4i

Jól néz ki az a lakatszekrény !
Nekem hibátlannak tűnik így messziről .
Ha tanulásnak ,gyakorlásnak szedted szét ,azt megértem .

n6m5u8ag

Én még látok egy csavart, ami talán a "csőtengelyt" biztosítja. Bekarikáztam a képeden.

Üdv.

tc9jtie4

Igen látom. De sajnos az nem az, pedig én is megörültem mikor keresgéltem.
Az ott egy "öntött csavarfej", valószínűleg az öntvény forma összeállításának nyoma látszik. :)