Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

tc9jtie4

Némi kalapácsos adjusztálást követően alakul azért. Csak hogy elhajlítsam majd a csavarokkal... [#vigyor]

ywathzay

Ez nem öntöttvas? Nehogy megijedjen és eltörjön a kalapácstól.

tp4jg5n0k

Üdvözletem
A YouTube-on találtam egy kis érdekességet, igaz angolul beszél az ember, de elég részletesen próbálja bemutatni a hántolást:https://www.youtube.com/watch?v=T7w84CrBEE8

tc9jtie4

Sajnos acél. [#rolleyes] Emlegettem is a gyártót...

n2g2e5sms

Nagyon jó hogy ebbe kezdtél. Szóval ha a prizma nem dönthető ha a "helyszínen úgy kell megcsinálni ahogy van" akkor mi a teendő? "Apaprizma " az ilyen . A másik és legfontosabb, kúpos ékléc.  Azt hogy ellenőrzi az ember? A két felület maga az etalon ami közé megy?? Aztán egy felület készre hántol majd a másik "kb" és jöhet apróbálgatás? Ez nekem sötét zóna hogy mitől lesz jó. Nem derékszögbennfeszit az ember hanem szánnal párhuzamosan ennlél a lécnél.

Kedvet, bátorságot kaptam a hántoláshoz.
Lényegében 1-2 év alatt elérhetem azt a szintet hogy nekikezdjek sok gyakorlással.

kgw0eik66

Ékléc hántolás videó:

n2g2e5sms

Köszönöm, nekem ez és a nem mozdítható prizma hántolása mutatkozik a legnehezebb résznek. Úgy érzem kell 3 nagy dolog is. Prizmához gránit sablon, derékszög és egy lap. Éklécek és a fix Y prizma lesz a kemény dió. Z érdekes, nincs elkopva, maximum piciny beavatkozást igényel. Talán tornyot le kell bontani, de azt ha jó lehet nem is bántom.

tc9jtie4

Befejeztem a betétlécet. Nem lett tökéletes, de még az is lehet hogy kicsit megigazítom még.

Berakva a helyére azért már sokkal jobb a helyzet de még mindig van a bal alsó harmadban nem felfekvő felület. [#nemtudom]
Azért abban biztos vagyok hogy tized környéki hiba nincs a prizmában sem.

Levezetésképp megfesettem a késtartó alját miután visszagörbítettem egy 18-as csapszeg és 4tonna nyomóerő segítségével a lehajlított sarkakat... Jólesz ez is. [#csodalk]

3ztiz2p39

Érdekessége a 4 db láb.[#nemtudom]

3ztiz2p39

Ja, hogy azok nem is igazán lábak, hanem ezt a lapot kell taszigálni! [#heureka]

kgw0eik66

Nekem kisebb lapom van az csak 400*400 de a három lábú. Már gondolkoztam hogy teszek fa kockákat az aljára mert mindig elfeledkezem a három lábról és csodálkozom ha váratlanul megbillen ha rárakok valamit.

3ztiz2p39

:)  Nekem a 800x600-as is 3 lábú volt.

Szerintem a szóbeli teljesen másra való mint a mi háromlábúink.

kgw0eik66

Kíváncsi vagyok a megoldásra!

3ztiz2p39

Melékesen ugye olvashattuk is előbbre, hogy a tusírasztalra nem rakunk semmit. [#kacsint]