Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

000000000

"Ha jól emlékszem akkor 1440-et forog a motor."

Ez nem valószínű, mert az 1440 rpm egy 4 pólusú aszinkron motor üzemi fordulatszáma 50 Hz-en, ez pedig ha jól látom egy kefés univerzális soros gerjesztésű motor, amik jóval nagyobb fordulaton dolgoznak.

000000000

Bocs, de még nézni is fájdalmas ezt a skiccet. Picit figyelj már oda az elemi szakrajz szabályaira! Tudom, hogy hobby fórum, de azért mégis egy minimál szakmai színvonalat tartsunk már be itt.

fn47xk7ei

Nem hanem gyári és még rajzom is van róla bár DC motort szabályozott de kis módosítással AC-re is átalakítható szerintem.

Virbo

Elnézést hogy egy hobbistától ennyi tellett. Ígérem inkább csöndben maradok legközelebb.[#nemtudom]

fn47xk7ei

Arra gondolj, hogy több száz fórumlakó pedig át tudott lépni ezen a hibán mivel elolvasta és tudta értelmezni a mondatrészt- "neked csak eddig a rajzig megy".[#kacsint]

PSoft

Nem kell elnézést kérned, csendben maradnod meg legközelebb...nem Neked kell.

6agnn8pu0

Az a barna műanyag darab ami a kés leszorító alatt van a biaxon, az igazából kemény gumi, és azért van ott, hogy a vágás felületi minőségét javítsa. Az angolok chatter- nek mondják azokat a kis bordákat amik a vágás irányára merőlegesen képződnek, ennek azt kéne csökkenteni. Elméletileg nem illik a kést nagyon merevre befogni mert az rontja a felületet. Ezek a biaxok egyébként 24 Voltról is elmennek, csak lassabban, fecskefarkaknál, szűk helyeken én inkább 24-ről szoktam hajtani mert pontosabban lehet vele dolgozni. Áramfelvételnek terheletlenül 2,5 A körül mértem 24 és 42 voltról is.

000000000

- Nem kell ezért bocsánatot kérni, bár ha valaki egy hiba elkövetése után odateszi, hogy bocsi, bocsánat, az emberibb magatartás, és ez csakis pozitív rád nézve.

- Viszont szerintem helytelen a besértődésed, a következtetésed, hogy majd akkor "csöndben maradok legközelebb". Inkább úgy állj hozzá, hogy jogosan felhívták a figyelmedet a skicced alapvető hibájára, utána te ebből tanultál, és ezentúl lehetőleg helyes skiccet teszel fel ide. Ilyen egyszerű ez a történet, ha normálisan kezeljük le, hiszen minden ember hibázhat is.

Virbo

Tibor én nem tudlak hovatenni...
Ha akarsz rendkívül segítőkész vagy magas műszaki tartalommal párosulva de máskor meg... [#nemtudom]

Tudom hogy a rajzom minősége nem megfelelő. Mégis bátorkodtam feltenni mert az előtte lévő pár hozzászólásos magyarázatból talán kiderül hogy miről lenne szó.

Legközelebb ha segíteni akarsz (?), talán a beszólogatások végére bigyeszd oda hogy hogy is lett volna megfelelően elfogadható szinvonalú a rajz. Mindenkinek könyebb lenne.

Virbo

Köszönöm a tanácsot, erre a problémára én is gondoltam, de nem sikerült utánajárnom hogy az általam alkalmazott zsír (Mol Liton Lt EP2 és használni kívánt olaj (Mol Tcl46 ) összeférnek-e.

Itt az olajzás beöntögetős- majd eljut valahogy a csöveken alapon megy, a gravitáció segítségével.

Virbo

Az enyém ezres fordulatú már.

Valahogy gyártatnom kell majd kereket. Egyik ismerősöm megpróbálja kinyomtatni, de szerintem itt nem lesz jó, de talán azt látni fogjuk hogy jól "rajzoltam"-e le a táblára.[#vigyor] Sajnos az Ő nyomtatója nem biztos hogy elég pici rétegvastagságot tud majd ehhez.

Virbo

Köszönöm az ötletet megpróbálom így levenni a szöget!

000000000

".. bigyeszd oda hogy hogy is lett volna megfelelően elfogadható szinvonalú a rajz."

Minek? Most komolyan mondod, hogy ha egy furattal ellátott tárcsa jellegű alkatrészt (fogaskerék skicced) elölnézetben egy téglalalapként rajzolod meg, akkor elvárod tőlem, hogy rajzoljam le alatta a helyes felülnézetét. Ne mááááá, hidd el úgy tanulsz, ha ezzel a hatalmas feladattal magad küzdesz meg, és lerajzolod párszor egy papírlapra, hogy utána álmodból felriasztva is tudjad jól lerajzolni.

Ha egy ilyen komoly eszközzel, amit szétszedtél célod van, használni szeretnéd majd, tiszteld meg azzal a technikát, hogy legközelebb jól rajzolod le nagyvonalakban. Nem szabályos fogaskerék rajzot várok el tőled! Az amit írtál ugyanis nem mentség:
"Tudom hogy a rajzom minősége nem megfelelő. Mégis bátorkodtam feltenni"

Engem meg marha egyszerű lenne megérteni, ugyanis vannak olyan elemi, egyértelmű dolgok, amiket egy műszaki Fórum, még ha hobbsyta is, már nem viselhet el ennyire szakmaiatlan, hibás módon. Csak erre szerettem volna felhívnia te figyelmedet is, mindeféle olyan hátsó gondolat nélkül, amiket te ezen történet mögé még odatolsz velem kapcsolatban.

Virbo

kart emg

Estleg megosztanád velem, vagy méginkább ezen topik olvasóival azt a rajzot ? Nekem régóta piszkálja a csőröm, hogy jó lenne valami egyszerű ford szabályozót rakni az EVIG hántoló gépre. A Biax-omnak 220 (230) Voltos motorja van, azt ki tudom próbálni tirisztoros ford szabályozóval.