Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

6mrgeizbx

Gyerekek, nyugtassatok meg , nem egy szerelőakna van a gép alatt...

Lacibácsi

Mi okozza a nyugtalanságot? 850kg a gép, elosztja a két zártszelvény.[#kacsint]

jani300

[#eljen] Ezt észre se vettem :)
Az egy külön jópont hogy még nincsen feltöltve , lebetonozva az az akna .
Ez szokott lenni a vége , ha megváltozik a tevékenységi kör .

frob

Szánra raknék direkt olajzást, mert cnc módiban sztem gyorsan megeszi a prizmát...
Ha van akkor nemszótam :)

hostya

Nyugodj meg..![#vigyor2]

- egy szerelőakna van a gép alatt..-
Igen, az van alatta, de mi ezzel a baj..?[#nemtudom]
Szerinted ez a végleges telepítése a gépnek..?

KoLa

Egy jó kisgépből, így kell még jobbat csinálni![#eljen]
Miki! gratulálok!
Az enkóderes léptetőkről majd néhány tapasztalatot megoszthatnál!érdekelne engem is!

KoLa

Én ahogy Mikit ismerem nem fogja 10m/min járatni ezt a gépet gyorsjáratban.
A gépen nincs is kialakítva eredetileg a szánolajozás.Edzett prizmái vannak.
Elég a külső karbantartó olajozása a szánnak, de lehetnek alternatívák mások számára.

KoLa

Egyébként azok a fa áthidalók elég erősek, ebben a terhelésben 2 db is megbírja a gép súlyát, de 12 db van csak a gép alatt...akár itt is maradhatna, egy pár évig volna hely a forgácsnak is...[#smile]

KoLa

Miért van hátul a vezérlő?
Vissza kell nézni a monitorra?
Vagy csak egyelőre van így?

7ng7ui4ik

Valaki ki tudna segíteni egy szíjhossz számítással? Az a hossz kellene amit a boltban kell kérnem mert tudom hogy nem a tárcsákon belül mért vagy a tárcsák legnagyobb átmérőjén mért kerület kell.

D1: 70mm
D2: 200mm

Tengelytáv: 378mm

Mennyit változik a szíjhossz ha a tárcsaátmérők az alábbiak?

D1: 110mm
D2: 150mm

Köszönöm!

D.Laci

Milyen szíj? Ékszíj?
Ha nem a legkisebb de nem is a legnagyobb kerületre vagy kíváncsi akkor milyen vastag a szíj?

Egy kis segítség: https://www.moltech.hu/az-ekszijak-hosszmeretezese-49

Egy kalkulátor a sokk-közül: https://sudenga.com/resources/figuring-belt-lengths-and-distance-between-pulleys/

gaben

Én is csak tippelek, hogy ékszíj és próbaként egy 10mm-es darabbal számoltam ki, de a Powerbelt honlapján te is megteheted a kalkulátoruk segítségével.

7ng7ui4ik

Köszi, megnéztem. Ez így jó lesz.

10mm széles 6mm magas a szíj és ékszíj. Ezek lemaradtak sorry.[#taps]

Miki2

Miki2

Nem a tevékenységi kör változott.
A műhely több célú.