Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

frob

Sziasztok

NTC 90T vezérlőhöz van valakinek rajza?
Advanced motion controls szervó vezérlők ((servo vezérlő bekötési rajza a 21 oldalon)  vannak rajta evig kefés szervókkal, de nem találom a visszacsatolást, mert a motor seggén csak a tacho-t látom.

Szóval valahol kellene lennie valaminek ami visszaadja hol tart a gépezet, ez egy 3 tengelyes maró egyébként.

Előre is köszönöm!

R.

Rabb Ferenc

Bár nem értek hozzá és az angol tudásom is hiányos, de a negyedik oldal utolsó előtti bekezdés azt írja, hogy:
IdézMivel ehhez a csomaghoz nem tartozik visszacsatolás, egy további jeladót vagy fordulatszámmérőt kell telepíteni a pontos helyzet- vagy sebességszabályozáshoz.

Az utolsó oldalon pedig azt is elárulja, hová és mit kell kötni. Tudom, ezzel nem jutottál előbbre de talán el tudsz indulni...  [#integet2]

Szerelő

Az NCT oldalán a többi vezérlésel együtt megtalálható.
https://www.nct.hu/letoltes2_.php?menu=korabbi

TBS-TEAM

A linkelt szervo vezérlő Tacho bemenettel rendelkezik 6-7 láb
max 60V.[#kacsint]
József

frob

Nem teljesen az a vezérlő, de sokat megtudtam az egyik doksiból, így talán már menni fog amit szeretnének.
Köszönöm!

frob

A tacho bemenetre kell küldeni a +-60V ot hogy induljon?
Már mint a plusz és a mínusz a kettő között értendő gondolom, és a vesz nagysága a gyorsítást az iránya meg az irányt adja meg ?

Szerelő

Mit szeretnél csinálni?
Konkrétan mi az ami erdekel a telepítési leírásból?

TBS-TEAM

Olyan egyenéramú motort tud hajtani a vezérlő amin tacho jeladó van és a jeladó max motorfordulaton pl:2000F/p.-nél
max 60V ad a vezérlő felé.
A vezérlő nem encoder A-B-Z jeleket vár a motortól hanem fordulattal arányos feszültséget, amiből tudja a tényleges fordulatot.
A kérdés mit szeretnél mihez kell?
József

frob

aha!
tulajdonképen akkor mi alapján adom meg hogy egyáltalán elinduljon, mert ez bemenet a motor felől, hogy hogy forog...

nct gépen van, a gazdija cserélné a vezérlést, de a meghajtók jók,megtartanánk, simcnc-t mondtam neki, de a enkódert ami a vas pozícióját adja nem találtam, első ránézésre, létezhet hogy az is a motor seggén van?
lineáris jeladót kerestem, mert az lenne az ún. normális, de lehet hogy sima enkóder van a motoron a tacho generátor mellett( után, előtt)

frob

Első körben a soros porti kommunikáció, az már megvan hogy nem az 1 es hnaem a 2-es porton kell vele szórakozni, dnc progival meg a leküldés mehet, csak a beállítás a kérdés...

Na meg a szervó meghajtó és környékre, simcnc re alakítás végett ha nem megy az egyszerűbb módi...

R.

TBS-TEAM

A belinkelt vezérlő csak a motor fordulatát figyeli a tacho jelből és igazítja a bemenetére érkező +-10V nak megfelelően.
Nem ad visszajelzést a CNC rendszernek, hogy hol jár.
Ahhoz valahol kell lenni utjeladónak, mivel analog a szervo vezérlő.
József

svejk

Ha marógép, akkor miért van rajta T-s vezérlő?

mdani2

Én sárgát használok:

https://www.artcotools.com/canode-yellow-die-spotting-ink-8oz.html

A kék pedig ez:

https://www.artcotools.com/Canode-Blue-Die-Spotting-Ink.html

A terítésre pedig hengert. A kívánt vastagságtól függően:
- ha vékonyat szeretnék, akkor a gránit egyik sarkán viszem fel a festéket és ott terítem a hengerrel, utána pedig egy másik helyen csak a hengerrel.
- ha vastagon kell, akkor pedig ott festem fel, ahol felvittem a festéket.

Az olaj alapú tubusos festékek sűrűbbek, azokat kicsit nehezebb elkenni, de nekem nem volt gond soha egyikkel sem.

Korábban ezeket használtam még:
https://www.amazon.com/Charbonnel-Etching-Ink-Prussian-Blue/dp/B00A6WEJYA
https://www.amazon.co.uk/Stuarts-Micrometer-Engineers-Marking-Blue/dp/B07MQB1T2C

A canode-ot szeretem a legjobban, mert szappanos vízzel le lehet mosni simán. A felület tisztításhoz meg nem kell oldószer, hanem elég egy ablkatisztító spricni.

Miki2

Keresek!
E400M esztergához keresek behajtó ékszíjtárcsát, és a
behajtó tengelyt.
Ha van valakinek bontott vagy új alkatrésze, kérem írjon
vagy értesítsen.
Az adatlapomon minden elérhetőségem megtalálható.

Köszönöm.

kart emg

Szia!
Mennyibe krült a szállítás? USA vagy magyar ÁFA-t kellett fizetni?
Üdv.