Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

Virbo

mdani2

A szállítás megfizethetetlen volt. [#nevetes1] Öcsém kint él és ő hozta el, amikor hazalátogatott. Még nem viszonoztam neki a szívességet.
 A honlap szerint szállítanak Magyarországra. Ha igen, akkor magyar vámot és áfát kell fizetni, de legalább a posta költség is drága. [#falbav] Egyébként meg kell kérni tőlük egy árajánlatot. Ott van az elérhetőség.

Én annak idején, amikor keresgéltem, akkor nem találtam európai forgalmazót. Azaz, de a BIAX is árulja, ha jól sejtem, de tuti méreg drágán. Egyébként nekik is lehet dobni egy emailt. Aki kevesebbet ígér, az a nyerő.

mdani2

Így néz ki a sárga/kék kombó.

mdani2

Itt van egy rövid videó a folyamatról. Kicsit kijöttem a gyakorlatból. [#kacsint] Itt még bőven nagyolás fázisnál tartottam. A lényeg annak a gödörnek a felszínre hozása volt. A penge már bőven élezésre szorult, én meg pihenésre. [#eplus2]
 Szerintem elég jól visszaadta itt a kamera a kontrasztot. De lehet variálni. Nekem piros festékem nincs.
 Még annyit hozzáfűznék, hogy ez nem egy mozgó felület, itt elég az 5-10 PPI felület, mert ez csak le van rögzítve az élezőgép asztalára. Csak az volt a cél, hogy a teljes felületen felfeküdjön és amikor lehúzom, akkor ne torzuljon el. Minél merevebb legyen a kapcsolat.

mdani2

Itt van egy érdekes videó, amin látszik a kopott penge hatása:

Ez volt nálam is az előző videóban. A hangján is szépen hallani.

frob

Erre gondoltam én is de még nem találtam meg a útjeladót, lehet hogy nincs is mert forgó jeladó van rajta?
NCT -től kitelik :D

frob

Hát svejk , ezt nem tudom, de hogy az van rajta az biztos, pedig maró 3 tengelyes

TBS-TEAM

Forgó jeladót is szoktak felrakni, azt jól el lehet dugni védett helyre. Fogasléchez szokott kapcsolódni a forgó útjeladó.
József

frob

Golyós orsós a hajtása
Szóval vagy annak a végén van, vagy a motor végén, van egy 1:2 áttétel fogasszíjjal, úgy hogy elképzelhetőnek tartom hogy akár a tachoval együtt van építve a motorra..

De majd jövő héten meglesem, hátha jobb idő lesz  :D

Miki2

Elkészült a legújabb gép átépítés.

hostya

[#taps] [#eljen]
A kép alapján ez az E3N már csak cnc-módban  használható...
Ha termelésre szántad, és bevált, akkor, gratula..
Az átalakítás részleteiről írjál már néhány mondatot. [#wave]

Laci11

Szia !

Az E3N mögött az egy Charmilles?
Átalakított?

Laci

Miki2

A gépen encoderes léptető motorok vannak, 8 és 12 Nm.
25x10-es, és 12x4-es golyós orsók.
Frekvenciaváltó az eredeti sebesség váltó meghagyásával.
A fordulatszám 100 és az beállított sebesség duplája között változtatható.
A lakatszekrény helyére a saját készítésű szerkezet került.
A vezérlést a Mach3-ra bíztam.

Miki2

Igen, de az még eredeti, működő tömb szikra.

hostya

Köszönöm..!  [#wave]