Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

kmil

Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy valaki találkozott-e már Richard King-től "Learn to handscrape and power scrape" digitális instrukcióval? Gondolkodom, hogy rendelnék egyet, de előtte meghallgatnék tapasztalatokat.

szabad paraszt

Erre en is kivancsi lennek...

vpnuekdxv

Sziasztok.
Ha tudna valaki segíteni, FA2U marogep gépkönyvek keresem.
Köszönöm.

Gyula65

Gyakorlatilag, jó közelítéssel megfelel a SZIM ME1000 gépnek.
Üdv!

vpnuekdxv

Üdv.
Jó megközelítéssel gyakorlatilag nem mondtál semmit sem, de azért köszi.

Gyula65

Nekem volt ilyen gépem, de a melléadott általános leírás csak prospektus színtű. Azért írtam hogy azonos az ME 1000-sel, mert a javításokhoz az ME 1000 alkatrészek kerültek beépítésre! Elküldhettem volna, de nincs kitöltve az adatlapod sem!
Amit írtam, ha neked az "jó közelítéssel semmi", akkor neked nem érdemes jó közelítéssel semmit sem válaszolni!
Üdv!

hostya

Látom új vagy ezen a fórumon.
Jó közelítéssel én is tudnék neked küldeni egy eredeti FA2 gépkönyvet..
De az adatlapod nincs kitöltve, ezért nem tudom (hova..kinek) elküldeni..  [#integet2]

Töltsd ki az adatlapod, és tedd láthatóvá..!!

a8fdismr

Szia!
Lessz belőle eladó is?[#szeret][#finom]

Bonyhádi

Sziasztok!
Stankoimport 676p-hez van valakinek gépkönyve?

0dvb3bmc2

Orosz nyelvű van, vagy 5 évjáratú, ha kell írj.

h834gd4mi

Szia
Igen egyenlőre csinálom a műhelyt, de amint befelyeztem nekiállok a géptablák készítésének újra.
Lesz E1N,E2N,E3N és EAN tavaszra.
Aztán még E400 es más tipusok is tervben vannak...

mdani2

Szia!

Nekem meg van. Végül is elmagyarázza és demonstrálja mind a kettőt. 1 órás videó. De régi VHS minőség. Ott még fiatal volt, de már akkor is nagy darab. A jegyzet nekem annyira nem tetszett. Spirál fűzött összeollózott kézi jegyzet, megtűzdelve néhány cikkből és prospektusból kivágásokkal.
 Őszintén szólva, a youtubeon elég sok hántolásról készült videó van olyanoktól, akik nála tanultak. Szóval szerintem az összes technikát meg lehet tanulni a youtube videókon a kézi hántolásról.
 Azt viszont kiemelném, hogy ebben a videóban csak azt tanítja meg, hogyan kell síkfelületet készíteni kézzel és géppel. Egy szó nincs gépfelújításhoz szükséges mérésekről vagy pl, hogyan kell merőlegessé vagy párhuzamossá tenni valamit. Ez nem is férne bele egy órás videóba. Csak azért írom, hogy ne érjen csalódás.

Üdv Dani

kmil

Szia,
Nagyon köszi az infókat.
Talán nincs is olyan videó a megosztón, ami ne láttam volna ebben a témában. Stefan Gotteswinter-nek van két nagyon jó videója, amiben elmagyarázza az alapokat mérésekkel együtt. Már többször is láttam őket. Ha minden jól megy idén elkészül a műhelyem, és utána nekilátok a gyakorlásnak. Az eszközök már mind megvannak hozzá. :)
Kár, hogy itthon nem szervez senki hasonló kis workshopot. Szerintem lenne rá érdeklődő.

mdani2

Szia!

Igen, sajnos legközelebb Ausztriában szokott évente 1-2 alkalommal tanfolyam lenni a BIAX szárnyai alatt egy gépfelújító testvérpár műhelyében.

Van egy másik videó/jegyzet kombó is, de most nem találom. Mintha törölték volna a netről. :D Michael Morgan től a Basic scraping modern methods. Ez csak kézi hántolás, ha jól emlékszem, de sokkal összeszedetteb a jegyzet. De ez is régen készült. Nem egy Full HD, mint amiket Stefan csinált.

Majd, ha odajutsz, akkor készíthetnél videót és fényképet a munkáidról! Szívesen látnám itt a fórumon.

Üdv Dani

kmil

Köszi, utána nézek a jegyzetnek. Bármi ilyen infót szívesen fogadok.
Kérdeztem eddig két gépfelújító szakit, de mindkettő le akart beszélni a hántolásról. Biztos tudnak valamit amit én még nem :D De nem mondok le róla, mert érdekel. :)
Persze, töltök fel majd anyagot mindenképp. Kicsit fel kell pörgetni ezt a topicot. Addig is egy kép a hidakról homokszórás és festés után. Ezen kívül van még 3db 45 fokos léc is.