Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

dtb

Pontosan mit értetek "elleniranyú és egyenirányú" maráson? ...csak hogy jól értelmezem-e a magam kis buta fejével?

laca

Egyenirányú, ha a szerszám kerületi mozgása megegyezik az előtolás irányával.

jani300

Hagyományos gépeken az ellenirányú marás a használatos .
Az egyirányú marás jobb lenne a forgácsleválasztás szempontjából .
Viszont ha az asztalmozgatásnak van holtjátéka akkor az egyirányú marás nem használható .
A forgácsoló erő a holtjáték miatt rárántja a szerszámra a munkadarabot és ez szerszámtöréshez vezethet .
Dióhéjban de van erről komoly irodalom .

dtb

Köszönöm mindkettőtöknek a választ, így már egyértelmű. [#eljen]

ab

Próbáld meg kézzel tekerni a léptetőmotor tengelyét. Tudom idegesítő többször leírni - X, Y irányban egyaránt ugyanezt a felületi minőséget produkálja a gép?
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

mcj33ckdi

Helló!

CSak manuálisan nem tudom működtetni, mert ahogy bekapcsolom a gépet a léptetőmotorok befognak, és külön a főorsót nem tudom inditani.
A holtjátékát igy néztem meg a szánokon,de nem volt, kis mozdulatra is ha prizmához tettem az ujjam és volt elmozdulás

Viszont tette be más marót és újra befogtam a szerszámbefogót, egy kicsit jobb lett a felület, elég valószínű, hogy remegés váltja ki ezt a felületminőséget
Most is ilyet lett aluba és acélba :)

frob

Sziasztok

Valaki esetleg használ olyan gépet amin Philips 432 -es vezérlő van?
Nekem egy maho700 -on van...
Hibakódjegyzék érdekelne, hogy kitaláljam miért nem indul a szekér...

TBS-TEAM

Hibalista [#integet2]

József

TBS-TEAM

József

frob

TBS-TEAM

Küldtem az útmérő sinus jelátalakításáról rajz képek video. [#integet2]

József

szf

Engem is érdekel!
Köszönöm

TBS-TEAM

Elküldtem mail címedre [#integet2]
József

frob

frob

Megvan a kapcsolási rajz
Feltöltöttem ide a tárhelyre
Megtaláltam a hibajegyzéket is, de sajnos még nem egyértelmű mi baja, azt is feltöltöttem..

R