Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

mcj33ckdi

Helló!

MSD-50-4.2 a vezérlője
A 3200 Mikrolépés/fordulat (1,8°-os motor esetén) tehát 5 ös emelkedésű az orsom, ezért 640 van beállítva programba 25000Khz

mcj33ckdi

Nekem ez is szép nem tépett a felület :D

B.Zoltán

Ez úgy gondolom rendben van, ezzel a beállítással már elég csendesen, szépen megy a motor.

ab

Ezekkel nem is lesz jo... Probalj meg kolcsonbe masikat. Gyakorlatilag egy uj 12mm kinai csavart negyelu hss maroval szinte nem talalsz olyan fordulatszamtartomanyt es kezi elotolas erteket, aminel kozel nem tokeletes lesz a felulet. Par tizedes oldalfogastol egy-ket mm-ig. Elleniranyu marassal lenagyolod, egyeniranyunal meg fogsz par szazadot. A szerszam teljes elhosszban dolgozhat.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

Vetesi75

Persze az ország másik végén... Sajnos azt (először is látni, bemutató + némi oktatás , de leginkább ) hallanod és érezned kellene, hogy ilyesmi kis gépen hogyan állunk hozzá egy ilyen feladathoz. Nekem háztájiban egy Promac-FX381 az adott, de pl. 50-es marófejjel (-elbírja,+ megerőszakolom...) lapka éltartamról (gazdaságosság) nem igazán lehet beszélni...(Értelmes fogásmélységhez és élenkénti előtoláshoz kicsi a hajtó teljesítmény - TPKN16/hazai gyártású marófej.)

mcj33ckdi

Helló!

Egyenirányúval martam, megpróbálok egy új keményfém marót mer az biztos hogy van nekem és jelzek, hogy mire jutottam, illetve rakok fel egy videot hogy a szánoknak milyen hangja van mert valaki irta lehet darabosan mennek a szánok. :)

ab

Szerintem a szanok nem ilyen problemat okoznanak. Egyszeruen ezek a szerszamok nem jok. Szoval eredmwnyt varok szerszamcseretol. Illetve kivert reteszpalya (furomunel) is okozhat erdekesseget (foleg az egyenes elszalagu ketelu maroval). A szanok rogzitesehez valo marokcsavarokat finoman szoritsd meg, de tenyleg csak finoman.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

d6i9g5pbs

Üdv tagok várom azon tagok jelentkezését akik javítottak már Lengyel FWC 25 marógépet....az érdekelne hogy  az előtolás szabályzót hogyan tudom leválasztani az előtolás kapcsoló házától???az első képet a másodikról...köszönöm a válaszokat  rajz is szóba jöhet....

KoLa

Próbáld meg csak a motort levenni először, azt a menesztő fedlapot hagyjad, tegyél vissza két csavart és úgy próbáld a motort kivenni!

mcj33ckdi

Sziasztok!

Megnéztem szánokat!
Ráóráztam a befogóra előre hátra tudtam csak kilengetni 0,02 mm, jobbra balra hiába nyomtam

Raktam be vadi új szerszámokat játszottam a fordulat előtolásokkal illetve 0,1 és 0,2mm fogások de nem lett jobb az eredmény
Csatoltam képeket a marásról és a szerszámokról

A szánok könnyen járnak.
Nem lehet hogy a léptető motor lépéseivel van valami?

Virbo

Nem lehet hogy a főorsó csapágyazásod rezonál, vagy az egész felépítményed leng? Próbáltad a szerszámot "megnyomni" és órázni közben?

Egy a tiednél nagyobb, de ilyen oszlopú marógépen ugyan ezt a felületet alkottam, igaz fémben (nulla marási gyakorlattal). Na abba azért bele lehet tenni a századokat...

ywathzay

Tudd rá, ennyit tud a gép. Egy 150 kilós géptől nem lehet elvárni azt amit egy 2 tonnás gép tud.

Vetesi75

#1286 Mért nem elég egyszer leírnom?

laca

A szerszámbefogás környékén is lehet keresgélni.....Én arra gyanítok, hogy vagy a patron, vagy a patron befogó(ház) nem 100-as. Kínai patrokészlettel jártam (járok) úgy, hogy a patron furata nem egyenlő átmérőjű, néhány századnyit. Ennyi elég, hogy még jól meghúzva is, fogás közben billegjen benne a szerszám. A felület ezért ismerős ! Ha kicsit jobban tolod, még vinnyog is

laca

Visszanéztem a 1281-es bejegyzés képét. A probléma lehet a főorsó-patronbefogó Morse-kúpjánál, a patronbefogó-patron kúpjánál és a patron furatánál is, de ami a legrosszabb, mindegyiknél IS !