Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

6mrgeizbx

Üdv !

Csuhás gyűjteményében van, Neki köszönjük szépen!
https://cnc-is.hungarianforum.com/t16-csuhas-altal-osszegyujtott-irodalom-linkjei

Mekkora holtjátéka van a hosszasztal orsónak?

ywathzay

Ez egyáltalán nem biztos. Lehet elektromos hiba is, sőt! Ha megveszed nyugodtan készítsd magad lelkileg, villamossági/ és mechanikai szerelésre.  Vagy nézel olyan gépet amin minden működik megfelelően, és egy darabig elleszel vele.

ujfvrw589

Köszönöm a biztatást.
Leginkább a várható költségek érdekelnek . Hozzávetőlegesen mibe fájna egy ilyen hiba javítás?
Próbáltam mozgatni az asztalt minden irányba, de nem tudtam.
A tulaj szerint hónapokkal korábban munka közben egyik pillanatban már nem ment az asztal . Azóta kézzel  működtették, de már alig használják, mert cnc gépet vettek.

ujfvrw589

Sok gépet néztem az utóbbi időben és a gondom az, hogy 400.000-600.000 Ft -ot elkérnek olyan gépekért, hogy csörög, gyorsjáratban majd szét hullik és nem akar adni hozzá tartozékokat.

Egy stanko6P81 is néztem korábban írtam róla, hogy gyors menetben az Orsó zakatoló és üt. Illetve a működtető karon rajta kell hagyni a kezet hogy ne ugorjon ki  az irány váltó.
Így kért érte 600.000 Ft-ot. Én sokallom... vagy nem sok adna hozzá pár tartozékot.

ywathzay

A hibát csak akkor tudhatod meg, ha megbontottad/ kimérted. Gyurcsók meghalt, a távgyógyítás ezeknél ritkán működik.

ywathzay

Olcsón- jót, na a használt piacon ritka mint a fehér holló. Hiába ad tartozékot, az még javítás esetén nem boldogít. Ráadásul ez egy olyan iparág, amire az ember a gatyáját ráköltheti ha dolgozni akar.

szabad paraszt

Ez milyen igaz. Én csak kezdő fiú vagyok a gőzfürdőben, meg hobbista is, de már most ott tartok a használt esztergámmal, hogy vehettem volna egy minőségellenőrzött kínait, nem a leg szuperebb lenne, de már üzemszerűen használnám és kevesebb helyet is foglalna. Nagyon örülni fogok, amikor kész lesz (értsd használatba vehető), de szerintem az én szintemen ezek a hbm, optimumok is simán elegendőek lehetnek. Fuck!

szabad paraszt

leg szuperebb = legszuperebb (bocsánat)

drehás

Azt az asztalt elfordítod alatta van egy kisebb lemez 6db csavar tartja.Ha ezt leveszed bele láthatsz üzem közben is,hogy mi az ami nem forog,vagy szétesett.Ha már az első tengely sem forog amit a motor hajt az baj,mert ez hajtja az olajpumpát ,és emiatt nem lesz olaj a prizmán, szánon,trapézmenetes orsón sem.A külső olajzókannás olajzás csak részben megoldás a problémára.

ujfvrw589

Üdv mindenki!

Hazavittem a Strigon 1000. A jövőhéten szakítok időt rá, hogy megbontsam. Majd beszámolok róla és biztos, hogy Segítségre is szükségem lesz. Most még happy vagyok!

b8b2jkj49

Hello!
Egy ismerosom kerte a segitsegem, 84 eves es az internetet nem hasznalja.
Egy E3N esen dolgozik, a foorso hatso vege nagyon melegszik neki, valaki mar piszkalta neki a gepet, de inkabb massal probalkozna.
Keres olyan hozzaerto szakembert aki megcsinalna neki a gepet ugyanis meg mindig dolgozik es a gepet nem tudja leallitani.
Tehat ha jelentkezne valaki, vagy ajnlana hozzaertot, megkosszonnenk.
Udv: Guru

ujfvrw589

Üdv mindenkinek,
Kérdésem, hogy az E 400 lakatszekrényen a középső tengely végébe megy e valami, mert fúrat van benne? Nem emlékszemrá szétszedéskor Hogy volt.

bundyland

Nekem semmi sincs a furaton kívűl, kicsit beljebb van keresztbe egy kis csap.

ujfvrw589

Van egy kb.40mm hosszú nyomó rugó, amit nem tudom, hogy hová való.

bundyland

Az előfeszítőnél van egy ami az előtolás kapcsoló körmös kuplung rudazatát feszítí.