Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

lari

Meg tudná mondani valaki, hogy síkköszörűgépbe, milyen olajat érdemes keresni?
Ez az olaj hivatott mozgatni az asztal hidraulikus munkahengerét, és egyben ez az olaj keni a szánokat is.
Normál hidraulika olaj megfelelő lehet?
Gépkönyv eddig sajnos nincs hozzá, így a gyári ajánlást nem ismerem...

ujfvrw589

Sziasztok!
Új vagyok a fórumon és egyből segítség kéréssel fordulok hozzátok.
E400 ás esztergám hossz szán tekerője megakadt. Se előre se hátra. Leszereltem a lakatszekrényt. Darabokra szedtem sajna semmit nem fotóztam v írtam le most össze kellene rakom. Jó lenne egy robbantott összeállítású rajz. Van ilyen valakinek!

ujfvrw589

Stanko 6p81 Szovjet marógépet néztem meg. A gyors menet működtetése kor nagyon zajos, üt az éppen működtetett kereszt mozgást végző tengely. Valamint az asztal kereszt irányú mozgást váltó karon rajta kell tartani a kezem, hogy vigye az asztalt. Milyen hibára utalhat és milyen költséggel jár? Illetve hol lehet hozzá alkatrészt venni?

ab

Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

ujfvrw589

Köszi a PDF . Rajzot leírást. Ez segíthet,majd.

bundyland

Szia!

Ha erre gondolsz ebből van bőven kép.

ujfvrw589

Szuper képek.
Van egy 8 -ás hernyó Csavar Az kivolt esve. Nem tudom hol a helye, illetve a csiga hajtás bal oldalán ha a helyén van a Norton volt koronás biztosító alátét a jobb oldalon nem. Ez így jó v a jobb oldalra is kell?

ujfvrw589

Strigon Me 1000 marógépet is néztem a napokban, mert szeretnék egy marógépet. Azt közölte a tulaj, hogy az előtolás nem működik. Mi lehet a baj? Mechanikus vagy elktonikus ez a hiba? Költséges a javítás? Aki tud ezzel kapcsolatban segíteni írjon...

bundyland

Van mindkét felén anya.

szabad paraszt

Sziasztok,

szert tettem egy kis asztali marógépre. 2001-es a kicsike, ezért gondoltam kapasból kicserélem a főorsó csapágyazását. 4 db 6000-es szériába tartozó mélyhornyú golyóscsapágy van benne, 2z-s porvédéssel. Tulajdonképpen ez utóbbiak szolgálnak csak labirintusként. Vigyáztam, hogy a csapágyak csak préseléssel, sajtolással kerüljenek a helyükre. Ütés ne érje öket. FAG csapágyakat vettem. 5 perc pörgetés után (kb. 3000-es fordulat) melegedés van. Nem mondom, hogy forró, de meleg. Mi lehet a gond? Vagy ez ilyen?

Vetesi75

Szia! Ez valami nagysebességű főorsó? Melegedést akár a túl sok kenőanyag is okozhat. Kis hézagú csapágyazásoknál normális dolog - ha nagy fordulatnál, tartós üzemben a kezed rajta tudod hagyni a csapágyházon, még nincs nagy gond.

szabad paraszt

Szia, ez egy kis leharcolt állapotban lévő wabeco maró, aminek gyári értéke a max 3000-es fordulat. Van 7000-es változata is, de nekem nem az van. Igen, 20 perc pôrgetés után is a csapagyhazon tudom tartani a kezem, de maga a csapagy azért már kellemetlenül meleg.

szabad paraszt

Köszönöm szépen a választ. Mind amit írtál magyarázza a jelenséget: kis hézagú is, meg gyárilag teletömve zsírral.

frob

ME250 van itthon
kb bármi lehet....
ha a motor nem indul akkor mágneskapcsolók.. a kapcsolóházban a nyomógombok, vagy akár az előtolás nyomógombjai, a kezelőn, esetleg vezeték....

ha meg mechanikailag, akkor meg tutira egy nagytakarítás a váltóházban, esetleg csapágy cserék ( szerencsére olcsó szabvány csapágyak voltak benne)...

szóval kb bármi
de legfontosabb hogy legyen hozzá rajzod, és hát emiatt igen csak alkuképesnek kell lennie az árnak...

ujfvrw589

Sziasztok!
Ma megnéztem a Strigon ME 1000 marógépet. Az asztal jobbra, balra mozgatása csak kézzel működik. Az irányváltó karra nem reagál. A motor megy.
Ennek okán gondolom, hogy mechanikus hiba van, de mi az?
Gép könyve van e valakinek PDF -ben?