Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

KoLa

Már bánom! hogy elárultam, honnan szedted ki a rugót szétszedéskor! ( viszont mások majd hasznát veszik! )

Mint látszik, nem sok készséged van még semmihez sem!

- se' a mechanikához
- se' a kultúrált beszélgetéshez
- se' a helyesíráshoz

Aki mások segítségére szorul, az vegyen vissza az arcából és alkalmazkodjon!

PSoft

[#t269p1106#]

No de...ismered a mondást?
Hogy melyiket?...több is van. :)

hostya

KoLa

Fiúk! nagyon köszönöm hogy így mellém álltatok![#taps]

A bundyland, kiváló képei ihlettek a figyelemre, mivel ismerős volt minden, és így rögtön beugrott a kérdésre a válasz.
Itt jegyezném meg:
bundy! kivetted Te az a stiftet már?

bundyland

Szia KoLa !

Nem, ha jól emlékszem, lehet hogy szerencsémre ?

KoLa

Szia bundy!
Érdemes szétszedni mert, lesz ott még egy retesz, amit ki kell majd cserélned rapidra!

bundyland

Jó tudni! De bevallom az az egy rész ami nagyon nem tetszik ebben a gépben , régebben kértem is tőled az elektromos kuplung típusát csak már elveszett neked az azóta meglett
mástól és arra szeretném átalakítani, addig meg csak kibirja az a retesz. Úgy átlagba ez a gép havi fél órát megy :-)

KoLa

Lehet hogy szerencséd lesz.
Hamarosan fel kell nyitnom újból a lakatszekrényt, a szánolajozó rendszer miatt, nem meggyőző az olaj jelenléte a szánokon.
Majd fotózok erősen!

bundyland

Igen egyetértek kevés az olaj nézd meg! :-)

Köszönöm ha gondolsz rám, minél több képet ha lehet !

6rk75uezn

Szia Kola.

Akkor ezek szerint ha jól értem az EE400-on már van szánolajzás?

7ng7ui4ik

Az alábbi gép műszaki javítását kezdtem el:

https://www.jofogas.hu/pest/Keretes_fureszgep_ipari_380v_furesz_olcson_108052581.htm

A hidraulika része folyat és ezért elkezdtem szétszedni. A dugattyún úgy tűnik "már" nincs semmilyen karmantyú. Csatoltam képet a dugattyúról.
A karmantyú alatt van furat az olajnak, gondolom hogy jobban ráfeszítse a karmantyút a henger falára.

Szedett már szét valaki ilyet? Milyen profilú karmanytút kellene rá vennem?

A horony méretei:

D:40mm
d:32mm
b:6mm

"O" gyűrű a méretei alapján nem lehet szerintem, mert akkor 2mm-t össze kéne nyomni az "O"gyűrűt oldalanként hogy bemenjen a hengerbe.

ywathzay

Ezen nem karmantyú lesz, valószínűleg "dugattyúgyűrű" volt rajta csak már mókolták, eltört és nem pótolták.

Csuhás

Szerintem egy 32*4 O gyűrűvel meg kellene próbálni.

7ng7ui4ik

Korán volt még reggel, a kisebbik átmérő 34mm.

Az "O" gyűrűvel az a bajom hogy az a belső furaton keresztül jövő nyomás nem fogja megnyomni mert a el fog szökni az olaj mellőle, és mivel kisebb a szélessége mint a horonyszélessége így félre fogja nyomni a furaton jövő nyomás.

ywathzay

Készíttetni kell rá dugattyúgyűrűt.