Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

Motoros

Nem ismertem, de most már sejtem. Van hasonló szerszám a villanyszerelőknek a bermann cső véséshez Ytongba főleg.
Vékony lemezekhez van a pneumatikus nibbelőm, de még nem igen használtam, ezt biztos mindenki ismeri olyasmi mint a Raskin csak kézi. Jut eszembe a Raskin is már a múlt, hisz ott a lézer.

Motoros

Talán kimaradt: 2 darab kb 30 x 70-es 2 mm vastag laposvas.
Úgy reszelve hogy egymáshoz passzítva ne legyen fényrés.

Vetesi75

Kisebb lemeztárgyaknál egy cserélhető betétes "C" lyukasztószerszám + golyósprés is eléggé kényelmessé tudja tenni az életet... (stanc)

ywathzay

Amennyire pontos a mérés 0.005- 0.01 a hullámzás a 0-hoz képest.

KoLa

"a Raskin is már a múlt"
Láttam olyan cnc stancolót ahol be volt tárazva egymás mellé kb 8db, a lemezt és kost mozgatta a cnc!kisiparban tökéletes, a nagyoknak meg ott a Tumpf nibbelő!

Vetesi75

A Trumf vastagsági/hosszméret alá élezett szerszámai, pont jók a "C" szerszámházba...  [#nyes]

mdani2

Sziasztok!

Volt egy osztófejem, ami zsírmérgezést kapott. Úgy be volt állva, hogy nem lehetett mozdítani se nagyon. Néhány éve szétszedtem, de végül félbemaradt a dolog és évek óta egy kosárban várta a sorsát. Most összeszedtem magam és folytattam a projektet. Atomjaira bontottam, mindent megpucoltam és újra összeraktam. Talán beállítani is sikerült, ugyan még soha nem szedtem szét ilyet és leírást se találtam hozzá. Sajnos a tokmánytárcsa és tokmány hiányzott hozzá, azt majd készítenem kell, hogy használni is tudjam. Az osztótárcsákból is csak egy darab van meg.

Egyébként mennyi holtjátéka van egy ilyen osztófejnek? Mert ha nincs lerögzítve, akkor azért a hatott oldalt picit lehet mozgatni és nem azért mert laza a csapágy. Egyszerűen a csiga-csigakerék pár holtjátékáról van szó. Vagy ez annyira nem számít, mert amúgy is egy irányba halad vele mindig az ember?

Üdv Dani

4d52ifwte

"Vagy ez annyira nem számít, mert amúgy is egy irányba halad vele mindig az ember?"

Szerintem jól gondolod, előrehajtom és rögzítem.

4d52ifwte

Ja amúgy ellenkező irányba is fordíthatod, csak mindig "vedd ki belőle" a holtjátékot.
Forgácsoló gépeknél is ez van.

xg2w6ib9x

[#eljen]
Tetszik, hogy ráraktad ezt a védő kalapot a tengely végre.
Le a kalappal! [#taps]

ywathzay

A 4. képen gépi, vagy kézi a hántolás befejezése?

mdani2

Ezt most kézzel csináltam a testedzés kedvéért. :)

ywathzay

Biax hántológépen próbált már valaki motort cserélni? A kisfeszültségű motort 230V-ra? Gondolok itt cserére mondjuk egy változtatható fordulatszámú sarokcsiszoló motorjára. Esetleg van valakinek fotója szerelés közben róla? Hogy néz ki a kihajtása?

Virbo

Biaxot még nem szadtem szét, de pl az EVIG-nél a motor tengelye egyben a hajtás első lépcsője.
Érintésvédelmi szempontból biztos hogy valamiféle nem fém kerékre hajt rá a biax motor is, mintha korábban lett volna szó róla hogy igen hasonló megoldása van annak is.

lari

Urak! Van esetleg valakinek elektronikus formában wmw sfw 200x600-as síkköszörűhöz gépkönyve?
Vagy esetleg egy link ahol letölthető?

Köszönöm!