Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Robsy1

Tedd rá egy DOS boot pendriverre, és állítsad be a BIOS-ban első boot-nak. Bekapcsolod a gépedet, és 3 másodperc múlva használod örömmel, ahogyan régebben.
Vagy van egy másik ötletem is, de az macerásabb ...

Csuhás

Anno a DOSos világban nagyon szerettem az orcad386 programot használni nyáktervezésre. Egy csomó macrót, könyvtárat stb készítettem hozzá. Ma is ezt használom felületszerelt négy rétegű nyákokhoz. A megoldás egy DosBox névre hallgató dos emulátor amit játék programok futtatásához szántak de nagyon jól elboldogul a régi CAD programokkal is. Csak ajánlani tudom.

ANTAL GÁBOR

Várok még..  Sok szempontból a win alatt futó lenne a jobb  ( pl az eredményeket ki szeretném nyomtatni a gépemhez rendszeresített nyomtatóval )  Az egeret is megszoktam már , régen a fel le jobbra balra gombokkal kellett operálni . Ugyancsak hozzászoktam már a ctrl c  ctrl v másoláshoz stb

Robsy1

A DOSBox lett volna a másik ötletem.:)

bundyland

Sziasztok !

Az lenne a kérdésem hogy melyik anyag képes nagyobb alakváltozásra megmunkálás után. Vettem hidegen húzott anyagot amiből vágtam le, fúrogattam lyukakat(nagyobb méretű).
Az alja síkba lett munkálva hogy mindig ahhoz álljak be később
ha kell még rajta valamit megmunkálni, de gyakorlatilag akárhányszor hozzányúltam mindig történt valami alakváltozás.
Melegen hengereltnél nem emlékszem hogy így jártam volna.
Hő egyáltalán nem érte megmunkálás közben sem.

Előre is köszi!

jani300

Üdv !
A hidegen hengerlés miatt feszültség van az anyagban .
Általában keményebb is mint a melegen hengerelt .
A meleg hengerlés feszültségmentesítésnek is felfogható hőkezelés .
A feszültség eltüntetésére feszültségmentesítő hőkezelést lehet alkalmazni . Hegesztett szerkezetű gépalapnál is .
Volt itt régebben szó rezgetéssel történő feszültségmentesítésről is , avval semmi tapasztalatom nincsen .
Régen (igen régen) A friss öntvényeket kint az udvaron pihentették öregbítették , hosszú ideig ,öntés után .

bundyland

Szia !

Köszönöm! Tényleg keményebbnek is éreztem csak azt már nem írtam.Akkor ez volt a gond, pedig pont azt gondoltam hogy ez a feszültség mentesebb anyag fajta.

Köszi!

svejk

Talán általános iskolás feladat -így szégyenletes-,  de nem igazán akarom elkapni a fonalat. :(

Adva van 200 liter 6%-os oldat. (térfogatszázalékról lesz szó végig)

Ehhez nekem hány %-ra bekevert 100 liter oldatot kell adnom, hogy 300 liter 5 %-os oldat legyen a végeredmény?

bundyland

Nekem 3% jött ki, de nézzük a többieket.

svejk

No, papír, ceruza, arányosságok, és nekem is 3%-jött ki.

svejk

Nagyobb volt az ijedelem.

bundyland

Én bonyibban csináltam, egyenletet írtam fel. :-)

svejk

Még az nem világos, hogy folyadékoknál az oldószer és az oldandó anyag térfogatát egyszerűen össze lehet-e adni, vagy a végeredmény nem a kettő térfogat összege lesz?

Mondjuk itt nem olyan vészes mert relatív kis százalék az oldandó anyag.

svejk

Mert biztos nincs bicskád! :)