Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gaben

Korábbi topik folytatása...

000000000

Sziasztok!
Jól gondolom hogy a 3d-s vezérlő programoknál ha hátrafele akarja vezérelni a motort akkor negatív, ha előre meg pozitív jelet ad a megfelelő porton?

000000000

Nem, egy TTL rendszerben nincs + meg - jel! A Dir bit ha előre akkor magas, ha hátra akkor alacsony (vagy fordítva, programozható)!

000000000

egy pnp tranyó kapcsol az alacsonyra? és egy npn kapcsol a dir bitre? :-)

000000000

000000000

http://delpher.dox.hu/kapcsolas.bmp" TARGET=_fnew>Kattints ide, itt egy kapcsolás
ezzel akarom meghajtani a cnc gépet. 6kivezetéses motorokhoz van.

000000000

A kapcsolás nem értelmezhető! Egy Dir jellel nem lehet közvetlenül meghajtani egy motort! És a Step jel, lépés szekvencia???

000000000

nem közvetlen van, van ott inverter is, és azok a tranzisztorok fetek lesznek.

000000000

Hát de ez így sosem fog működni!!!

000000000

Szerintem egy kicsit nézz utána a Netten (Google-val) a témának (Step/dir rendszer)!

3vv2btrhv

Sziasztok.
A 220 volt ingadozása okozhat-e marás közben hibát ???
Tibor

000000000

Okozhat, ha elég nagy!
Mi a jelenség?

3vv2btrhv

Szia  
Azt veszem észre , hogy pislákol a neon és a moromotor hangja megváltozik és A Z - tengej ijenkor hibázik .
Tibor

Motoros

Szia Tibor
Én is észleltem hasonlót, a neon gyújtó szikrái vernek szét mindent, a testelés hibájának javítása után a jelenség megszünt.

000000000

A fénycső szikrázása vissza hat a Vezérlőre (valószínüleg 230V-on keresztül). Szüntesd meg a szikrázást!