Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

A képen látható gép nem kétlem ,hogy müködik de a müszaki rémálom kategoria.A Z motor emeli az y mechanikát is, nem csoda az extrém súlyozás.Ismerem aképet,"ezt nem lehet elfelejteni"Bocs a müvész vénájú müszakiaktól.A kérdésedre egyébként y-z konstrukció/2 és megvanaz egyik oldalra lógatható súly.A tömeget még ebben az esetben is ki kell mozditani és meg kell tudni állitani ,de most már 2x súllyal.Megfontolandó!!! Ez csak 1 vélemény.
üdv
Lovas Gyula

000000000

Osztom a véleményed a plussz súllyal kapcsolatban! Csak a méretezésre voltam kíváncsi, hogy jól gondoltam-e. Nálam ráadásul még rosszabb lenne a helyzet, mivel az asztal fix, felette mozog a marómotor. :)

3vv2btrhv

Sziasztok
Nekem csak az okoz ploblémát , hogy egyszer jol müködik máskor meg nem .
Csak azt szeretném elháritani hogy bizonytalanul müködik mert ennél elkeseritöbb nem létezik !!Mindennek meg van az oka csak meg kell találni !!
Tibor

000000000

Szerintem a géped (mármint a PC-d) kicsi a Mach-hoz (határon lehet), valamint ellenőrizd a Prechange értékeket!

000000000

Az ötlet galériában olvastam:

"Danamid anyát olajban kifőzzük (a Danamid nedvszívó, képes felvenni pár % olajat), így az is önkenővé válik."

Ez pontosan mit jelent? Fel kell melegíteni az olajat bizonyos hőfokra? Mennyi ideig kell az olajban hagyni?

ag8iuddv9

A danamid nem nedvszívó ezért nem képes olajat felvenni.Két anyagot ismerek ami képes erre a tesztilbakelit és a szinterfém.Müanyag félébe létezik ZX nevezetű anyag,ami minimális kenőanyagal is megelégszik.

f6kuxbs9f

Sziasztok!
A poliamidok (ez a Danamid is) olaj hatasara megduzzadnak. Gondolom a kifozessel ezt eri el, es ez utan munkalja meg pontos meretre.
En mar lattam Danamid siklocsapagyat, amit beolajoztak, aztan ugy ragyogyult a tengelyre, mintha ra ontottek volna [#falbav]
Udv

ra8nsmk6w

Szép nyári estét!
A" danamid nedvszivó, képes felvenni pár % olajat"és más foladékot is.Ezt ki is lehet nagyon egyszerüen mutatni-digitális konyhamérleg
danamid alkatrész, olaj, eltelt idő-ujra mér.Ha  
victorhu véleményére is kiváncsiak vagyunk-mikróméter is.Nemcsak olvastam de ki is probáltam,keserüen tapasztaltam.
üdv

000000000

Tehát ha már méretre vannak csiszolva a diók a befoglaló keretekbe, akkor jobb ha kerülöm az olajban való kifőzést.
Ha zsírzom a menetes szárat, vagy faggyúval kenem be, az gondolom nem befolyásolja a danamit dió méretét. (?)

65hfjjmj

Tapasztaltam, hogy danamid anya menetfúróval (M12) készített menete használat közben egyre szorult, többször át kellett vágni, a kenés meg nem kerülhető meg!
Üdv sasi

3vv2btrhv

Sziasztok
Igazábol nem értem miért nem a szinterbronzot használjátok . Olcsobb és minden kenési probléma megoldott , csak müszer-olajal kell keni és kész !! életartama igy majdnem korlátlan . Ugyanugy lehet dörzsölni , firni !
Tibor

mfrfj8vv3

Sziasztok !  

Tudja-e valaki, hogy hol kaphatnék 3 mm-es gyorsacél rudat kis tételben ? Sehol sem találok, a Ferroglobusnál ki van írva a honalpra, hogy nettó 25 ezer alatt 5 ezer plusz díjat számítanak fel :-(  
Én pedig csak egy cca 50 cm-es darabot akarok venni ...

2nbj3n5m

Helló Zoli.
Ha gyorsacél rudat keresel akkor feltétejezem,hogy forgácsoló kést szeretnél
belöle kjészíteni. Ha a feltételezésem igaz  
akkor a noniuszba probálkozz.
Jankó

mfrfj8vv3

Szia Jankó !  

Persze, tényleg azt gondoltam, hogy majd barkácsolok egyet... Tudom most mosolyogsz a bajuszod alatt... Hát ilyen naiv a kezdő, igen :-).  A Nóniusszal beszéltem ma, de éppen nem volt nekik raktáron ...Egyébként 1400 forint lett volna / db náluk.  Végül rendeltem egy fogászati anyagokat forgalmazó cégtől 4800 pénzért egy csomaggal. 6 db van egy csomagban.  2.3 mm vastag, 36 mm hosszú Renfert gyártmányú. Sajnos az élszöget nem tudták megmondani, nem tudom olyan lesz-e közte mint amit Te javasoltál a rm lemezhez.  
Ebből látszik, hogy még nem haladt túl az a project :-). Az általad javasolt módszert még nem próbáltam a szerszám hiányában, a bevonatokkal kísérleteztem kicsit, nem sok sikerrel. A legtöbb időt egy újonnan felmerült  probléma megoldásával töltöttem, de arra tán sikerült házilagos megoldást találnom. Mint kiderült az asztalom különböző pontjain 3-4 tized mm különbség adódott a Z 0 pontra .. :-(  
Ráadásul az is nyilvánvalóvá vált, hogy az eltérés nem csak az asztal hibájából keletkezik, hanem 1-2 tizedet a tengelyek is "belógnak" a pálya közepén...
Most próbálgatom, hogy valyon tényleg  
sikerült -e megoldanom a problémát, vagy mégiscsak utána kell néznem az általad is mutatott felületkövető orrnak. Egyelőre jónak tűnik. Biztos nem tökéletes, de talán elfogadható lesz. Ha valakit érdekel, szívesen leírom hogy csináltam a kiegyenlítést.

Üdv.

vthgizrff

Szia Zoli
Én küldtem volna neked akár ingyen is. Van egy marékkal. Szebb napokon 1-milis csigafúróként funkcionált, de a szára erősített 3mm-es. A hossza meg 45-50 körül van. Ghühring márkájú, szóval elég jó anyag. Csak hát az első leveledben fél méteres darabot kerestél..[#confused]