Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kisssandor

Szerintem úgy értette, hogy olyan méretű fúróval kell átfúrni elöről mint a lyuk a rugós stiftben, hogy lásd hol kell fúrnod a másik oldalról nagyobb fúróval a stiftig.

mex

Hasított feszítőhüvelynek hívják,és rugóacélból készül. Ezért a kifúráskor esélyesen beletörik a normál csigafúró, pláne ha kézből lehet csak fúrni.Kobaltos menetfúróval-ahogy Csuhás is írta kell pár menetet készíteni, és abba csavart hajtani. Azt már meg lehet fogni akár anyával kihajtani, de még jobb ha kihúzókalapácshoz lehet rögzíteni, mert az ütés hatására könyebben megindul.
(régi berohadt szeget co-val rápöttyintve a provizór kihúzó kalapácsvéget kijött..)

sarktibsi

Pontosan ahogy írod, én mér csináltam ilyet. De a kicsi fúró valószínű el fog kopni (élszalag)

sarktibsi

Hát az is járható út.

OlyFlyer

Köszönöm a választ és az ötletet. Erre én is gondoltam, de nem mertem csinálni mer féltem hogy a menetvágó beletörik. Arra gondolok hogy kipróbálok egy csavart belehajtani aminek nem kell menetvágás, talán az tud segíteni hogy kicsit kihúzzam hogy meg tudjam fogni fogóval és teljesen kihúzni.

sarktibsi

Nekem ezek a menetfúrók beváltak, amikor problémás anyagba kell menetet fúrni. Nem olcsó de legalább jó, sajnos ez is mindig rendelős.

OlyFlyer

Értem, de szerintem beletörne mert 2,5 mm-es fúró kellene, az pedig szerintem ha elég hosszú lenne az beletörne mielőtt átfúrná azt a tengelyacélt és a hajtót. 24 mm amit át kellene fúrni, a stift 19 mm hosszú. Szerintem nincs erre esélyem kézzel átfúrni törés nélkül. Talán ha rögtön hátulról fúrnám nagyobb fúróval akkor menne. Az nem számít ha hátulról nem teljesen 100%-oson találom el, csak eltalálnám a tűt hogy ki tudjam verni. De ez lesz az utolsó dolog, mert nem akarom átfúrni ha nem muszáj.

sarktibsi

Akkor már három megoldás is van. Valószínű a harmadik a legolcsóbb, legegyszerűbb , kis szerencsével még el is találod a szeget, aztán már csak kocogtatni kell. Így visrosszakni is könnyű lesz ha máskor is szerelni kell már könnyű dolgod lesz.
Mondjuk én nem szeretem ezt a típusú illesztő szeget , ha már egyszer kijön , rakok bele más típust. Pl. A kihúzómenetes szegek pont ere valók. Feltéve ha van olyan méretben mint a tied.

D.Laci

Kapass bele egy gipszkartoncsavart és kilehet húzni.
Vagy ragasz bele (akár pillanat ragasztóval is) egy passzos menetes szárat, ki lehet húzni, vagy egy nagyobb anyát rárakni a menetes szárra arra egy alátétet és egy anyát rátekerve kihúzza.

tekes

Alighanem félreértem, akkor bocs! :)

A főorsót akarod kiszedni, ahhoz ki kell szedni az orsóadagolót.
Ehhez maradhat az illesztőszeg. A másik fotó bal oldalán látszó anyát leszeded, az adagolót jobbra ki tudod húzni.

OlyFlyer

Igen, köszönöm mindenki ötletét, de úgy néz ki csak egy megoldás van, ki kell fúrni. Próbálgattam mindenféle csavart belehajtani, de kicsúsznak, vagy nem vágnak bele. Tehát ki kell fúrni. Kicsit még gondolkozok, mert nem sürgős és ha nem kell, nem akarom fúrni. Viszont ha fúrni fogom akkor inkább kiveszem teljesen az orsót, ráteszem egy másik gépre és azzal fúrom. Szerintem az sokkal sikeresebb lesz mint kézi fúróval, hosszú fúrószállal, mert azt eltöröm, az biztos.

OlyFlyer

Nem értetted félre, csak gondoltam ha jobb ötlete van valakinek akkor nem veszem jelenleg ki az orsót, csak a forgató fogantyút, mert azt akarom átalakítani, tehát azt mindenképpen le kell vennem.

OlyFlyer

IdézMondjuk én nem szeretem ezt a típusú illesztő szeget

Én sem szeretem. Nem értem miért nem csavarral van rögzítve, de ha kiveszem vágok bele menetet és csavart rakok bele. De gondolom néhány fillért spóroltak a gyártásán így. De legalább egy fél centivel kijjebb lenne hogy meg lehetne fogni kihúzni... Güde [#levele]

remrendes

A menetes megoldas talan a legbiztosabb, bar en kiprobalnam kenyerbellel :)

remrendes

Szerintem azert nem csavarozzak, hogy ne alljon ki belole semmi. Nekem ez a megoldas szimpatikusabb.