Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sarktibsi

Üdv. Mindenkinek, van egy würth-ös tolómérőm, az a problémám vele, hogy mindig autómatikúsan kikapcsol ( pár perc ) ez nagyon idegesítő, állandóan vissza kell kapcsolni. Nem lehetne ezt a fúnkciót kikapcsolni?  Vagy legalább az időzítőjét átálítani?

tekes

És nem kapcsol be magától, ha megmozdítod?

Vetesi75

Örülj neki! Van egy márkátlan 300-asom ami nem tudja ezt a funkciót. Csak ritkán van rá szükség, ezért amikor előveszem,  rendszerint elemcserével kell kezdeni.

sarktibsi

sarktibsi

Örülők neki , elhiheted mert nagyon pontos , ráadásul gyorsan reagál minden mozdulatra , na de akkor is idegesít. Van egy régebbi változata is , már vagy 15-éve használom , szeretem nagyon, na az nem kapcsol ki soha. Télen ha elfelejtem kikapcsolni le is szokott merülni.

Robsy1

Ha állandóan lenyomva van a bekapcsoló gombja, valószínűleg nem kapcsol ki. Ehhez pedig készítesz egy kis U alakú lemez tartót, amit rátéve benyomva tartod a munkaidő alatt a gombját.

sarktibsi

Én azért odáig nem folyamodnék , hogy egy ilyen kaliberű tolómérőt mindenféle dirib-darab lemezzel barkácsoljak , amúgy se szeretem az efféle mekkeléseket. Na majd megszokom.
De azért köszi a hozzászólást.

Robsy1

A lényeg az lett volna, a gombot valami állandóan lenyomva tartsa, és így az eredeti kérdésed megoldódott volna. Meg lehet azt esztétikusan, szépre kivitelezve, tervezve is csinálni, sőt aranyból, esüztből is kialakíthatod.:)
De így adjon az ember itt ötletet, egyből elvetésre is kerül, ráadásul esztétikai belemagyarással azt feltételezed, hogy ezt "mindenféle dirib-darab lemezzel barkácsolva" lehet csak  megoldani.
Egyáltalán azt is le kellene tesztelni, hogy statikus állandó gombnyomás megoldja-e a gondot. De mint kiederült, nem fontos ez neked, könnyen feladtad.
További szép napot!

Csuhás

Ha működik a nyomva tartás akkor építs be egy mikro tolókapcsolót ami bekapcsolva tartja a tolómérőt.

ywathzay

Valószínűleg egy túlárazott termék, legközelebb pótold meg, vegyél mitutoyo-t, azzal ilyen gond nincs.

Autotec1

A Würth mióta márkás, egy egyszerű átcsomagoló cég, mint a RECA és még sorolhatnám

Autotec1

A legdrágább eleme a lézergravírozásos embléma

sarktibsi

Gondolom neked gyakorlati tapasztalatod is van. Tegyél már fel egy fotót a sajátodról szeretnék én is tanulni.

sarktibsi

Az lehet , hogy csak egy átcsomagoló cég , na de az is igaz akármit nem csomagolnak csak úgy át. Tudomásom szerint ez VOGEL gyártmány ( de biztos van aki ezt megerősíteni-cáfolni fogja )

sarktibsi

Tehát a lényeg , itt nem csak rólad meg rólam van szó , szerinted mit szól az ügyfél aki bejön a műhelybe , és meglátja az (igényes lemezzel tákolt tolómérőmet). Szerintem soha többet nem fogom látni. Az autószerelőm is hozzám szeretne járni (fékdob féktárcsa) , na már csak ő-miatta sem tehetem meg.  

Inkább veszek egy olyat ami minden követelményemnek megfelel.

Ez az átcímkézett meg jó lesz az irodámba , ott szoktam számlázni , meg műszaki rajzokat készíteni STB.