Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Azt azért ugye tudod hogy ezért kár volt !
Szerintem még találkoztam is vele személyesen .
De jól van , kicsi van nekem is vagy négy .
....
Bármikor elmehetnék fényképet csinálni , de minek :)

sarktibsi

Na mutasd had lám, szeretem a mérőeszközöket nézegetni , biztos más is így van ezzel. Vagy a sok lom közt épp nem találod?[#lookaround][#lookaround][#lookaround]

jani300

Ki kell érdemelni :)
De itt egy orosz , apám veszegette őket , van egy nagyobb lengyel is .
Azt azért nem gondod hogy a mérőeszközöket nem találom .... :(
De nem fényképezek ,pedig ami a képen van az itt van a szobában . Nem adok el semmit ,nincsen rá elég pénzed :)
Úgy értettem hogy mehetnék idősebb ismerősöz fényképező géppel ,de az sem az én világom .

sarktibsi

Nekem tetszik , jobb mint a kinai.

ywathzay

Ez amolyan f.szméregetés akar lenni? Volt már rá példa hogy vettem Mitutoyo-t. De volt már Mahr tolómérőm is... ezek szerintem nagyon jó eszközök. Az elem évekig bírja napi használatban is, IP67, van amelyik kikapcsol 3 óra állás után, van amelyik ki sem kapcsol, de abban is éveket bír egy elem. Mindenki olyat használ amúgy amilyet akar, csak furcsállom, hogy Würth, meg Vogel... de precízek vagyunk... egyik sem nagy cucc. Általános minőségűek. Szóval igen, rászánok egy 20-assal többet, és veszek minőséget. Amúgy saccaméternek bármelyik jó, a pontos méréshez mikrométer kell meg, mérőóra.
A másik mondatodhoz meg annyit, az autószerelő meg mennyire letojja, hogy te mivel mérsz... főleg féktárcsát, nincs is mit mérni rajta. Egyéb ügyfél meg, lassan örül ha van aki megcsinálja a mókolásához a cuccot, nemhogy elszalad a műhelyből, mer egy lemezke ott figyel a tolómérőn.

sarktibsi

Köszi szépen sokat segítettél.[#duma]

tekes

Sziasztok!

Ismer valaki házilagos módszert neoprén vagy hozzá hasonló habgumi anyag házilagos öntésére?

Rabb Ferenc

tekes

Nekem kb a búvárruhára emlékeztető konzisztencia kellene. A poliuretánról én keményebb, törékenyebb anyagokra asszociálok, de ha ez, amit linkeltél, a tapasztalatod szerint jó, akkor teszek vele egy próbát.

Szobrászok használnak mindenféle lágy gumikat, csak azok nem habosak...

Rabb Ferenc

Nincs vele tapasztalatom, de az leírt tulajdonságai alapján lágy hab.

A poliuretánok népes családjában szerintem nincs olyan, hogy olyan nincs [#integet2]

remrendes

Azert a vastagsagot remelem megmeri szabalyzas utan :)

jani300

Ez már kiment a divatból .
Szervíz csak cserél . A kuncsaftok is megveszik az újat .
Kihalunk lassan , hírünk hamvunk sem lesz .
De ha odamész forgácsolóhoz ,ismeretlenül ,igen kevés esélyed van bármire is .

sarktibsi

Te csak azt hiszed , remélem nem fogunk kimenni a divatból soha. Nekem PL: a vadi új fékdobot is hoznák idefele , sajnos túl sok közte a hibás (ezt nem én mondom hanem az autószerelő)
A lényeg az , elhozzák , hogy órázzam már ki , ha rossz akkor ugyebár fel is kell szabályoznom. A szerelő azt mondta neki így jobb , én meg is értem. Úgyanis  az senkinek sem jó, ha a  fékpadon derül ki a hiba. Akkor mégegyszer szét kel szedni. Rengeteg plusz munka.

jani300

Van rálátásom a fékpados részére is :)
De jól van .

ywathzay

Minek? Ha szabályozás van a legkevesebb fogással, hogy az esetleges ütés, égett felület kijöjjön. Volt mikor előtte megmértem, ha méret alatti volt már nem csináltam meg. De ezzel is csak magamat szívattam, még keresgélnem kellett a méretet is. Mérje a szerelő, (tud venni jó kis würthös tolómérőt) ha méret alatti, ne hozza.