Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

OlyFlyer

Szerintem túl magas hőmérsékletre van beállítva a nyomtatófej és felforr mint a tej. Szál csere = új beállítás. Nem biztos hogy előző beállítások az új szálra is jó. Hány fokon olvasztod? Az PLA, PETG vagy mi? Tudod ellenőrizni a fej hőmérsékletét külön merővel? Lehet hogy valami hiba van a 3D nyomtató termisztorába?

Gyárfás Attila

Sziasztok
Linken van egy terv, ezt szeretném legyártatni. Lehet lenne rajta pár módositás, egyszerűbbre gondoltam. Meg tudná ezt nekem esetleg csinálni valaki? A kész munka festve lesz.
Viszont privátban kérnék egy árat ha nem gond.
Köszi
https://www.dropbox.com/scl/fi/cqommy7yowhowm5glpkzm/3dparts.zip?rlkey=irovigm346v3l8141y9qw4bk0&dl=0

f0e7gg4wc

fúvóka csere, blokk csere, levegő cső rövidebbre vágva és jó lett,

f0e7gg4wc

PET-G 230 C° 90mm/s ender 5 pluss, Jó lehet?

f0e7gg4wc

átnéztem az összest,  még bírják

VighLajos

OlyFlyer

Ha neked jó akkor jó. Én ezt használom:

Próba után, első réteg 225°C a többi 205°C az üveglap alatta pedig 75°C.

laaci

Szia,

Ender5 plus 90mm/s??
Az kicsit sok lesz. inkább 60 lesz az.
Persze kit mennyire érint a külalak, a pontosság. 1 rétegű falvastagságnál már inkább 40mm/s használtam.

f0e7gg4wc

Sunlu és azure petg-ket használok, az asztal 80°C a fej 230-225°C és 90mm/s pedig még gyorsítani kellene, mert így is sokszor 1 napnál tovább tart a nyomtatás, vagy valahol van 1 rossz beállítás, pedig ilyen fejen törpölök a gyorsaság miatt:

https://www.3djake.hu/creality-3d-nyomtatok-es-alkatreszek/spider-speedy-ceramic-hotend

Üdv,

laaci

Én Prusa PETG-t használok, nagyjából hasonló paraméterekkel.
A nyomtató szerkezete nem tetszet ahogy 80mm/s-nél nyomtatott.
Például a 40cm-s Buddy Christ nyomtattam 1.2mm-s falvastagsággal. Az kb 7.5 napig tartott.
Kivártam.

morvfer7

koferi

Sziasztok
A képen látható tárgyakat nyomtattam. A felület elég szép lett, de az alátámasztások nehezen jöttek le. még a nyomtatott testből is kiszakadtak darabok. A Fekete PETg a Fehér PLA.
A nyomtató Bambulab X1 Carbon, gyári filaments gyári beállítások.
Szerintetek mi a legjobb módszer a felület feljavításának.
Csiszolás, festés?

lari

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget, hátha találkoztatok már az alábbi problémával.
Fusionban készítek egy forgástestet, revolve paranccsal, majd kinyomtatom 3d nyomtatóval. Mivel a revolve paranccsal készült, a nyomaton -teljes hosszon- látható és érezhető is egy vonal a "megforgatás" tengelyénél. Ez a vonal egyébként a szeletelő programban is látható. Hogyan lehet ezt az "átmenetet" kiküszöbölni?

2vkx6unz

Szia.
Szerintem csak annyi történt, hogy a 3D nyomtatód mindig ugyanott kezdi a nyomtatást és kezdi a következő réteget. Ennek az eredménye az, hogy itt kicsit több anyag marad és ez jelentkezik mint egy borda vagy vonal. Ez csökkenthető ha a szeletelőben beállítod, hogy ne ugyanott legyen a rétegek kezdete. Szóval ezt szét lehet szórni véletlenszerűen és akkor ez nem lesz annyira feltűnő, igaz minden rétegben lesz egy ilyen kis torzulás. Persze a nyomtatási idő meg fog nőni mert többet kell utaznia a fejnek üresjáratban.

A Fusionban amit látsz az csak a rajzon van és csak azt a síkot mutaja amin a profil van amit megforgatsz.

lari

Ha nem a revolve paranccsal készül a modell, hanem pl. extruddal, akkor teljesen homogén lesz a végtermék, nem látható semmilyen vonal. Adódik a megoldás, hogy akkor extruddal kell dolgozni... Igen ám, csak vannak olyan forgástestek, amit a revolve paranccsal könnyebb megvalósítani.
Igen a  Fusionban a sketchben  a tengely vonalat látom, ami körül megforgatom a rajzolatot. A kész modellen nem látható semmilyen vonal.