Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

lari

Kérnék szépen egy kis segítséget.

Technika probléma miatt félbeszakadt egy 120 mm magas nyomtatásom.

Arra gondoltam, hogy elkezdem előröl nyomtatni a darabot, de csak az első réteget, hogy lássam a külső kontúrt.
Erre már rá tudom pozicionálni a félbe maradt darabot. (nem számít, hogy nem lesz hajszálpontos a pozíció)
Ezután kellene, hogy a modell X sorától, vagy x mm magasságától kezdje a nyomtatást az alsóbb rétegeket pedig hagyja figyelmen kívül.
Van arra mód a Curaban, hogy a modell egy meghatározott magasságától (ahol félbe maradt) kezdjen el újra nyomtatni?
Ismer valaki ilyen lehetőséget?

KBalázs

Cura-t nem ismerem, de a G-kódban meg tudod találni az aktuális sort, mert minden réteget (amikor a Z emelkedik egyet) általában jól láthatóan megjelölnek a szeletelők.
Mondjuk az inicializáló sorokra szükséged lesz (homing, hőfokok, sebességek, asztal szintezés, ilyesmi), de az ezután következő soroktól egészen az elképzelésed szerinti magasságig ha kivágod a G-kódból egy text-editorral a már kinyomtatott rétegeket, akkor működhet.
Nem eltántorításból írom, de szerintem hogy sikerrel jársz, arra igen csak csekély az esély (pl.: nyomtatáskor kiderül hogy banán alakú a tárgy, így elakad a fej, vagy megint elmozdul, hiába ragasztod le, stb.).

lari

Értem, akkor jobb ha előröl kezdem...
Köszönöm a válaszod! [#wave]

xmas75

Ettől függetlenűl, én tanulás miatt kipróbálnám. :)

3m9kaxws5

kis nyuszik

svejk

Vetesi75

D.Laci

PSoft

Nagyon jók lettek! [#eljen]

tibs

Ezt a módszert ma 3-szor alkalmaztam és működik.
Én nem szedtem le az alaplapról.

A gépemen lejárt az usb irási engedély ezért a Curából usb-n
kezdtem nyomtatni és 3 óra mulva megállt a nyomtatás.[#boxer]
A programot megvágtam a kinyomtatott magasságig és a
Pronterface-val folytattam de kb 2 óra mulva az is megállt.
Ezt még 2-szer megismételve sikerült kinyomtatni.[#boxer]

Nagyon örülnék ha valaki meg tudná mondani hogy mitől áll
meg a nyomtatás.

Még ezek előtt megállt akkor rájöttem hogy hibernációba esik
ezért letiltottam a hibernációt.
Teszt jeleggel fűtés és filamentnélkül lefuttattam a
nyomtatást Curából és akkor 8.30 alatt végig megcsinálta.

svejk

"A gépemen lejárt az usb irási engedély"

A fenti mit is takar pontosan?

KBalázs

Nekem volt régebben, hogy találomra megállt a nyomtatás, szintén PC -> USB-n küldött nyomtatás. Rájöttem egy idô után, hogy attól áll meg, hogy hozzáérek a nyomtatóhoz (alu profilok). Miután a pufferben vannak adatok, így nem azonnal áll meg ilyenkor, hanem néhány másodperc (vagy akár fél perc) elteltével, ezért nem gondoltam erre rögtön. Tehát egy ESD (statikus kisülés) zavar következtében, a nyomtató és a PC közt az USB kapcsolat megbomlott. Már meg nem mondom hogyan oldottam meg, mert azóta költöztem 2x is, de elég rég nem volt ilyen.

tibs

A rendszergazdától kell kérni engedélyt hogy tudjak usb tárolóra irni egy évig. Most megcsúsztam vele.[#falbav]

tibs

Sajna ez nem lehet nálam mert újrainditás után  csak lestem a gépet nem fogdostam.

Valami puffer megtelés vagy visszaigazolás jelhiányra gondolok csak nem tudom hogy laptop vagy a nyomtató a ludas.

svejk

Ja, hogy céges gép...