Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Már addig eljutottam, hogy időtúllépés miatt nem jön össze a kapcsolat.
Meg van a nyomtató IP címe, neten keresztül működik is, de kegyetlen lassan tölti be a felületet.
A számítógépen is beállítottam egy IP címet, aminek az utolsó száma  kicsit különbözik a nyomtatóétól.
A böngészőbe beírtam a nyomtató IP címét,, de időtúllépésre hivatkozva nem tölti be.
Remélem van ötletetek mit tegyek még.

Jozs

Kérdés hogy a PC -nek mi az IP címe. Alap helyzetben a router -től kapja de itt ugye nincs router, vagyis nincs kitől kapjon, azaz nincs neki. Fix IP címet kellene állítani a PC -nek, mondjuk 1 -gyel nagyobbat mint a nyomtatóé hogy ugyanabban a subnetben legyenek. Így már elvileg látják egymást és a PC -n a böngészőbe beírva a nyomtató címét ( az URL -hez ) valaminek történnie kell. Feltéve ha valami tűzfal vagy vírusfigyelő közbe nem szól ...

Jozs

Tudod pingelni a nyomtatót ?

xfg6v697j

Pontosan ezt a megoldást próbáltam. A tűzfalat is kiiktattam, vírusirtó nincs a gépen, a nyomtatón a WIFI-t disconnekt-re állítottam.
Kipróbáltam fordítot kábellel is.
De csak az időtúllépés üzenet jön a böngészőben.

Egyéb esetleg hardeatres ötlet?

Jozs

DOS ablakból pingelve a nyomtató IP címét sikeres ?

Ha igen, akkor nincs ötletem.

Ha nem megy a ping akkor lehet nem jó a nyomtató IP cím ( tehát az a cím amit annak gondolsz hogy az övé ).

xfg6v697j

Pingelésre a pc IP címét adta vissza, amit én írtam be.

GG

Nem fejtetted ki az összes körülményt, de hirtelen itt van -szerintem- egy közvetlenebb és egy magasröptűbb leírás:
https://wiki.creality.com/en/k1-flagship-series/k1-max/quick-start-guide/users-manual - itt a 4.2 LAN printing fejezetre fókuszálnék, illetve a
https://blog.octoeverywhere.com/remote-access-for-the-creality-k1-and-k1-max/

Szerintem mindkettőben érdekes infők vannak arról, hogy hova, mivel lehet csatlakozni, esetleg ez nem mond ellent egy '(browser...?!) timeout' tapasztalatnak.

xfg6v697j

Az első linken szereplől creality print programot kipróbáltam, de az sem tudta átküldeni a fájt a nyomtatóra, inkább ledermedt, és csak a program bezárására reagált.
A másik lehet a szent grál ebben az ügyben, de azt a tortúrát ép eszű ember nem csinálja végig.
Marad a pendriv és az usb port.

A tanulság, hogy sohasem lehet elég alapossan tájékozódni vásárlás előtt egy eszközről, mert valami számunkra lényeges infó mindig kimarad.

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Pali79

Van ebben valami.... Én is nemrég vettem egy Bambu lab A1-et. Semmilyen csatlakozási lehetőség nincs rajta, kizárólag microSD kártya vagy wifi... Mondjuk nekem nincs bajom vele, megy mobilról is, meg gépről is. De tény, hogy ennek a részének én sem néztem utána.

xfg6v697j

Végül az éjjel megálmodtam a megoldást.
A vezetékes internethez kapott ruter ha lecsatlakoztatom a netről, rádugom a számítógépet és a nyomtatót, akkor vezetékkel és WI-FI-vel is szépen csatlakozik a számítógépre a nyomtató.
Már csak kell szereznem egy használaton kívüli rutert.

2vkx6unz

Ezek szerint megálmodtad, csak még nem próbáltad... Ha rákötöd a routerre és megy internet elérés mellett akkor miért akarod lekapcsolni az internet elérést? Nem mindegy, hogy rajta van a nyomtató a neten vagy sem?

Ha amúgy ez menne így akkor egy közönséges Ethernet kereszt kábellel is össze tudod kötni a nyomtatót és a számítógépet.

Igaz ebben az esetben FIX IP címet kell beállítani a nyomtatóba és a számítógépbe is... egy alhálózatban.

Router csak akkor kell ha dinamikus IP címet kell kiosztani. Ebben az esetben viszont közvetlenül nehezen lehet kezelni a kapcsolatot mert változhat az eszközök címe.
Nekem az a gyanúm, hogy a nyomtató egy interneten elhelyezett szerverre jelentkezik fel és azon keresztül kommunikál a felhasználó számítógépével. Ha így van akkor nem tudod megkerülni ezt azzal, hogy megszakítod az internet felé a kapcsolatot.

2vkx6unz

Közben megnéztem a linkeket Creality Wiki

Az alapján nekem az jött le, hogy simán mennie kellene LAN-ról internet kapcsolat nélkül. Fel kell telepíteni az Creality Print szoftvert és csak be kell állítani. Utána csak be kell állítani és jó lesz. Itt csak az a kérdés, hogy felderíti egy valamivel a PC-n futó program a hálózaton a routert. Ha nem akkor a routerben ki tudod deríteni a hozzárendelt IP címet. Célszerű a nyomtatónak DHCP-vel mindig azonos IP címet osztani ezt be kell állítani a routerben.

xfg6v697j

Nem csak megálmodtam, hanem ki is próbáltam.
Lecsatlakoztam a netről a rutert és úgy működött a dolog.
Simán fordított kábellel is próblkoztam fix IP címet állítva, de úgy nem ment.
Póbálkoztam a creality printtel is, de amikor át kellet küldeni a  filet lemerevedett, és csak az ablak bezárására reagált.
Az offline ruter ment simán.

lari

Sziasztok!

Nálam tapasztaltabb kollégákat kérdezném az alábbi problémával kapcsolatban:
Van egy -majdnem új- Artillery Sidewinder X2 típusú nyomtatóm.
Ha egy forgástestet nyomtatok vele (de egyébként bármilyen formát) X irányba megmérve az átmérőt 0.1mm-el nagyobb lesz, y irányba pedig 0.2-0.3mm-el kisebb. A modell méretpontos.
Ez így normálisnak mondható, ne várjak jobb eredményt, vagy valami nem teljesen kerek?
Holtjáték egyébként minimális, szíjak feszesek, manuális léptetés is viszonylag pontosnak tűnik mérőórával mérve.
Cura-ban van esetleg valamiféle méretkorrekciós lehetőség az egyes tengelyekhez?

szf

[#4220@morvfer7] féle filamentből. Nincs még kitisztázva, szöszölve. De tökéletes lett! Sajnos miután leszedtem az asztalról negatív idő alatt elkoboztàk tőlem. [#rinya]