3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Köszönöm a segítségedet, mind a nyomtató, mind a kártyák esetében segítettél. Meg-győződésem a számítógép nő nemü, sosem tudhatod mit tesz a következő pillanatban, mint a cápák. A nyomtató most működik, de szemmel kell tartani, at ágy kőmérsékletét mindíg átállítja 0 fokra. Be kell állítani 70 fokra, minenindításnál. D, ez már csak figyelmet igényel. Mégegyszer, köszönöm a sgítséget.

sc757mb3e

A hotend  és az ágy hőmérsékletét azt a szeletelőben kell beállítani a nyomtatandó anyaghoz. Nyomtatás megkezdésénél a  beállított hőmérsékletre felfűti magát a nyomtató.

exvm7f6a

Nem ismerem az Ender3-at alaposan, de annak is Marlin az alapja. ha nincs letiltva akkor lehet USB-n keresztül is használni. és úgy emlékszem a 3-as Cura is tudja.

Illetve amit én csináltam, rPI3-ra felraktam az Octoprint softvert és azt dugtam az USB-re, így webes felületen keresztül kezelhető a nyomtató. Nagyon kényelmes. Ha olcsón akarod megúszni, akkor az rPI3 A+ -al is működik, most éppen ezzel használom, illetve az rPI Zero 2W-n is kell futnia szerintem. Az még olcsóbb és kisebb csak kell hozzá egy USB átalakító, mert nincs rajta rendes méret. Rendes rPI-nek annyi az előnye hogy arra lehet webkamerát is dugni, így látod távolról, meg tudsz vele timelapse felvételeket is csinálni a nyomtatásról.

Plusz TTL GPIO porton keresztül a nyomtató áramtalanítása és bekapcsolása is megoldható. Maga az rPI nagyon keveset fogyaszt így maradhat bekapcsolva, és régi mobiltelefon töltőket használok tápegységnek, nem kell azt sem venni.

exvm7f6a

Ja ez sem rossz megoldás. Át lehet tölteni a nyomtatóban lévő SD kártyára is a G kódot, akkor indítás után ki is kapcsolhatod a számítógépet, csak így nem kell ki be húzogatni a kártyát és nem megy tönkre.

wewmcg430

Szia!
Köszönöm a tanácsot!
Igazából már nem így nyomtatok, az első nyomtatóm amit kísérletnek vásároltam meg, egy olcsó Anett klón volt.
Olyan borzalmasan lehetett a menüben navigálni azokkal a sprőd nyomógombokkal hogy beleőszültem mire valami paramétert megváltoztattam. USB-n összekötve viszont egyszerűen lehetett változtatni a paramétereket nyomtatás közben.
Az Ender menüje az encoderrel egy álom ahhoz képest, most csak sd kártyáról nyomtatok. A nyomtató nekem soha nem vágta haza a kártyát, a pc csinált ilyet a gyenge kártyaolvasó miatt, de formattálás után rendben volt az is.
Üdv Z.

exvm7f6a

Piszkálja a fantáziámat. Most ugyan drága az euró, megvárom amíg olcsóbb lesz, de már eldöntöttem hogy veszek egy ilyen Bambulabot.

Az viszont érdekelne, hogy látod?

Ha a szál vágót megtuningolom, hogy egyrészt ferdén vágja le, másrészt jóval erősebb legyen, hogy képes legyen átvágni a karbont, akkor működhet a szálcserélő?

Én a házi építésű printeremen így szoktam csinálni, és akkor nem akad el befűzéskor, illetve szoktam én vagdosni sniccerrel a karbon szálat, szóval nem tűnik áthidalhatatlan problémának.

50n2cyjkv

Nem tudom mennyire ismered a típust. A fej oldalán van egy kiálló műanyag kar, abban egy penge. elmegy "XY" 00-ra a fej és a benyomódó kar elvágja a hotend fölött a filamentet.
Mellékelek képet.
A kemény CF,GF stb anyagokat nem tudja elvágni, vagy nem kellően sorjamentesen.
Kihúzáskor a sorja elakad. Elég hosszan van befűzve, több érzékeny ponton, így szinte biztosan nem működik.Illetve nem csak a vágás a gond, hanem az anyagok keméysége és a hosszű űt, amin keresztül halad.
Sima, kompatibilis filamentekkel viszont nagyon jól teszi a dolgát. viszonylag kevés színcserés dolgot nyomtatok, de még nem nagyon volt vele gondom. Illetve még arra használom, hogy a végéig fogyasszam az alapanyagot. mert ilyenkor, ha kifogy, akkor átáll autómatikusan másik adagolóra, ha abban ugyanaz van.
Összeségében nagyon jó ár/értékű nyomtató minden Bambu.
Igaz Mini és A1 nekem nincs.
Nekem mindenképp bejöttek és nem kicsit gyorsak. (Minőség mellett!)

exvm7f6a

Köszi!
Annyit tudok róla hogy láttam már fényképen [#vigyor]
Nyilván tájékozódtam, de élőben nem láttam még.

cy3rt06r

Szervusztok!
Csak, hogy legyen egy kis 3D nyomtatás is és ne feledjetek el.

MaDo

ihvhgd64x

3ztiz2p39

t5jvxzhgc

[#integet2][#eljen]

3m9kaxws5

2g08v9fpz

Sziasztok!

Fiam motorján nagyon lógnak az indexek, ez a rész gumiból van, és az idők folyamán eléggé megdeformálódott. Szerintetek ezt TPU-ból meg lehetne csinálni, és bírná? Még nem nyomtattam ilyennel, így nem tudom mennyire erős, illetve, hogy bowdenes géppel lehet-e nyomtatni, vagy inkább direkt extruderes kell hozzá?
Köszi előre is a segítséget!

2vkx6unz

cseréld fel a két oldalon levő irányjelzőket és akkor nem lefele fognak lógni... egy darabig.