3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3wc337ax5

Sovol SV4 az két extruderes. Sikerült addig nézegetnem az akciósat, hogy nekem már nem jutott belőle...
Sovol SV4

exvm7f6a

Tudom hogy vannak ilyenek, de ami tetszik az 1000eurónál kezdődik [#vigyor]

tc9jtie4

Egy csomó megoldás van hogy a szálcserénél az öblítési mennyiség kevesebb legyen, vagy esetleg a kitöltésbe kerüljön.
De ez ismert "jelenség", mindenki ezért ekézi ezt a rendszert, mondhatni tudtál róla mikor megvetted. [#vigyor]
Az AMS-be rakott anyagok megjegyzése/átírása/kiválasztása valóban nem mindig triviális....

A hátsó fejdörgölés azért van, hogy a kifolyt anyagot leszedje a fúvókáról, mert a szintezésnél útban lenne....
Nem gondolom hogy egy üveglap felapplikálása túl nagy kihívás lenne, még nem néztem, de sztem a sima iratklipszek elférnének a rendszerben. Bár lehet át kell pár véghelyzet paramétert (ha van) a hómolás miatt.

Egyéni kódot szerintem lehet neki beírni, amikor a szeletelőben a nyomtató tulajdonságainál matatsz (ahol a profilt kiválasztod), ott van G-kód fül.

cy3rt06r

Szervusztok,

Egy kérdést. illetve kérést szeretnék: két leány unokám van,az egyik hegedül a másik zongorázik.
A hegedűsnek találtam modellt és ki is nyomtattam.
A zongoristának sajnos sehol nem találok egy "stl" vagy "obj" filet.
Ha valaki tudna hozzáférést nagyon megköszönném.

Üdvözlettel:
MaDo

50n2cyjkv

[#kacsint][#kacsint][#kacsint]

50n2cyjkv

Megoldás lehet a Bambu A1 vagy az A1 mini.
Csak a hitendből húzza vissza a szálat. Persze öblíteni öblít, de állítható, mint írták. A1 mini múltkor ákciós volt  ~ 300 EUR.

7fi7s6835

Sziasztok!

Tudom nem sok idő van hátra a kiírásból, de most legalább van játék kiírás, és volt egy ilyen tervem.

Kérhetek egy kis LIKE segítséget hozzá?
De akár le is tölthetitek. :) ...még

https://cults3d.com/en/3d-model/game/cribbanji

Köszönettel!

exvm7f6a

Igen, van egy csomó megoldás, ami néha hasznos, de nem az igaz.

Tudtam, persze, csak nem sejtettem [#vigyor]

Nem az átírás a gond, hanem hogy mindig elfelejti, felülírja, meg feleslegesen van szétszórva a filamenthez kapcsolódó beállítások, és körülményes. Ezen még dolgozhatnának egy kicsit, mert lenne észszerűbb rendszer ugyan ezekre a beállításokra. Bár nekem úgy tűnik, hogy azért van így, hogy az ő gyári RFID azonosítós anyagukat használják inkább az emberek, mert azzal nincs probléma...illetve azzal is van, mert nem képes magától szinkronizálni, minden modell betöltés után kézzel kell nyomogatni hiába állítottam, be hogy automatikusan csinálja. Na de ezek csak apró kellemetlenségek, a nyomtató ettől még mindig nagyon jó.

Legfőbb baja, hogy gyors, szépen, pontosan és probléma mentesen nyomtat.
Ezért simán nekiállok olyan nagy tárgyak nyomtatásának is, amit korábban nem, és nagyon fogynak az anyagaim [#vigyor]

exvm7f6a

Tudom hogy olcsó, de attól még szálcserélős a gép, olyanom meg már van egy elég jó.
Nem létszükséglet, és türelmes vagyok. Előbb utóbb tuti kijön valaki a jó és olcsó megoldással, vagy megcsinálom magamnak, bár manapság erre kisebb az esély [#vigyor]

exvm7f6a

Ja, és bizonyítéknak. Pár finomabb nyomtatás, 0.2mm-es fúvókával. Nyomtattam pár csontvázat is mm átmérőjű csontokkal, de azt a sógorom már elkunyizta.

7fi7s6835

Töltöttem még fel pár ide illőt.

Ha gondoljátok töltsétek, csak ne felejtéstek el támogatásként beszivecskézni .

Látom, hogy a legtöbb letöltő -nem csak itt, de az összes esetben- nem szeret szivecskézni. :(

Kérlek itt tegyétek meg támogatásként!

Köszönettel!

trio-mino

cső sakk

keljfeljancsi sakk

50n2cyjkv

Ott a Prusa XL ... bár vannak kétségeim a fejcserélő rendszer tartósságával kapcsolatban .... :-)

gsz03b27r

gsz03b27r

Talán így megnézhető.
1930.

7fi7s6835

Sziasztok!

Meg tudjátok mondani, hogy a fej fűtőbetétnek miért olyan kemény a gyári vezetéke. (Olyan piros hálós burkolatú)

Az energialáncban egy korábban eltörött. Először csak hibával leállt mert nem érezte a melegedést. És most megint ugyanezt kezdi csinálni.

Most széttszedtem és egyenlőere csak a teflon csőhöz kötöztem, de lehet helyettesíteni valami olyannal ami jobban bírja a mozgást, rezgést? (mert azért a lánccal mégis csak pofássabban nézett ki. :))

Ráadásul nem is sokat nyomtatok, olyan hónapokat, fél éveket áll általában. Aztán amikor felböffen valami, akkor jó volna ha működne.

A nyomtató amúgy egy CraftBot CB.