Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

exvm7f6a

3D szkenner topik nincs? Akkor itt kérdezném meg. Használ valaki ilyesmit? Melyiket szabad megvenni. 200ezer forint környékén van használható?
Főleg mechanikai alkatrészek visszafejtő tervezésére. Pl. autó műszerfal alkatrészre aminek a formáját tolómérővel nem lehet leképezni túl egyszerűen.

neduddgi

Nekem van egy MOLE ...
Csak annyi tanácsom van, ne dőlj be marketing youtubereknek.
Messze nem annyira egyszerű, mint ahogy eladják.
Ha az elég, hogy beszkennel-kinyomtat, akkor ok!
Reverse-re mit használnál?

exvm7f6a

MeshMixert, meg régi Inventort használok, de jó lenne áttérni a Freecadra, mert csak emiatt nem tudok linuxra váltani.
Tervezéssel nincs gondom. Eddig is csináltam ilyeneket, tolómérővel és próba nyomtatásokhoz hasonlítva a szögeket, íveket, de azért az irtó macerás. Ha van egy pontháló amihez hozzá tudom igazítani a primitív testeket, már sokkal előrébb vagyok. Tehát alapvetően mérőeszköznek kell. Ha tized mm-ert tud a valóságban, már elég, csak ne torzítson.

Szóval azt mondod megvehetem az olcsóbbakat is? A scan és egyből nyomtatás nem izgat túlzottan. Biztos kipróbálom, de én elsősorban a műszaki rajzban hiszek [#vigyor]

Kb ilyenekre kell:
https://www.thingiverse.com/thing:5817683
https://www.thingiverse.com/thing:4258006

KBalázs

Fotogrammetriát nem próbáltad erre használni? Van némi rálátásom, bár nem ilyen kis léptekre.

kmil

Sziasztok,
Elsőre nem tudtam, hogy hová tegyem, de mivel a 3D nyomtatás nélkül nem ment volna, ide került.
Marógép belső, meredek kúp köszörüléséhez készült felfogó, és hajtás lánc.
Meglepően jól működött. Ezt a normál tárgyforgatóba nem tudtam volna befogni. BT30 kúp lett

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

svejk

Ez egy Te általad készített új tengely?

kmil

Igen, az.
Már be is raktam a vertikál fejbe. Annyi, hogy a meghajtó kis tömbök hiányoznak, meg a behúzószár. Ezeket is hamarosan megcsinálom.

D.Laci

D.Laci

svejk

Kikkel hőkezeltetted?
Kár hogy nem dokumentáltad az elejétől.

kmil

Szerintem folytassuk a gépfelújítás topikban, mert ez már nem myomtatás.

neduddgi

Én hamar föladtam ... hamarabb lerajzoltam, mint használható pontfelhőt kaptam. Pedig a videók alapján a jobb/drágább eszközt választottam. Persze nálam nem számÍt, ha bizonyos pontokon eltér, miközben a lényeges pontok stimmelnek.

Viszont egy kollégám creality-vel szkennelt olyat, hogy csak pislogtam ... eléggé feljöttek ezek szerint ebben a témában.

Jó dolog, ettől függetlenül, majd csak lesz egyszer több időm rá ... :-)

VighLajos

Szevasztok!
Creality CR6se nyomtató. 50-60 perc nyomtatás után, mintha áramszünet lenne, elmegy mindene, 2-3 másodperc után visszajön, és felajánlja : Resume or Cancel?
Mi lehet a gond?
Többször eljátszotta az elmúlt napokban.
Gyűlnek a félkész cuccok a "kukában"
8 GB kártyáról nyomtatok, nem az "adapteres" verzió.
Várom az ötleteket.
...most 10 perc után szállt el...
[#nemtudom][#violent]
Lajos

smalla

Tápellátás, alaplaphiba.

Ebben a sorrendben kezdeném tesztelni az alkatrészeket.