Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

exvm7f6a

Jó kis újrahasznosított kínai anyagok [#vigyor]
Hideget utálják, kicsit felmelegíteni, de ne nagyon mert 40 fokon már elkezd lágyulni. Én hőlégfúvóval picit megfújom a spulnit és akkor jó.
Meg meg lehet próbálni hogy kiszárítod, valaki szerint az is hatásos.

Vetesi75

Ez szerintem olyan száraz, mint a csöröge - ebből szempontból szerencsés a környezet. Majd következőleg felé akasztok valami infralámpát (van még tartalékba, pedig már sok éve nem csirkézünk). Nem sok van már ebből a dobból - most is fogyasztom.

exvm7f6a

Nem kell folyamatosan melegíteni. Egyszer kicsit felmelegíted és egy darabig megint nem törik.

Vetesi75

Köszi! Közben próbálgatom a színes technikát:

exvm7f6a

Jó[#taps], de kicsit alulextrudált. Nekem akkor ilyen ha rücskös asztal helyett a simán állítom be.
Én ilyen csecse dobozokat nyomtattam feleségemnek

VighLajos

Üdv mindenkinek!
Elakadtam... Egy 52 mm átmérőjű félgömböt kellene gyártanom, 2 mm falvastagsággal. Ha a kész gömböt kettévágom, a vágási felületet egy síkkal lezárja. No, ezt nem kellene.
Az unokám babakonyhájának a felmosó MOP-ja lesz. A kislány mérgében odacsapta, eltört, de a papa meg tudja csinálni...
Váza-módban sikerült kinyomtatni, de a "harang" le van zárva.
A Freecad-ban sem találtam rá megoldást, igaz, hogy ezt alig használtam.
Köszönettel:
Lajos

bbalazs

Ebből vonj ki egy 48cm átmérőjű gömböt és kész is.

harima

Az alsó héj rétegek számát, és a kitöltést is állítsd nullára.

exvm7f6a

Attól függ milyen a szerkesztő. CAD programmal én metszetet rajzolnék és forgástesttel csinálnám.

zwnavt8rw

Sziasztok

pl makerbase alapú nyomtatókhoz való programok vagy az olyan panelek amin eleve rajta a kijelző, esetleg raspbery-n vagy pc alapom futó program.
Melyik tudhatja azt hogy megállítom a nyomtatást, kikapcsolom a gépet, majd újra bekpacs felfűt miegyebek és onnan folytatja ahol abbahagyta, feltételezve azt hogy nem mozdítottam el egy tengelyt sem

Persze bármilyen más olcsón beszerezhető panellal azonosulni tudok...

vagy bilibe lóg a kezem?

Előre is köszi!

dyb399nv

van ezekbe integrált is axis xxx tengely alaplapal
link

Vetesi75

Sziasztok!
Tegnap érdekes jelenséggel találkoztam. A harmadik rétegtől kezdve egyre jobban hullámosodott Z irányban az egybefüggő kitöltőréteg. Gondoltam túl sok anyagot nyom és az nem tud hova terjeszkedni. Több rétegnél is emeltem rajta pár századot Z kompenzációval - így a tetejére ki is simult, tehát bejött a tippem. Kérdés: Cura szeletelőben a vonalszélesség változtatásán kívül befolyásolható még valamivel a térfogat?

xhadp99yn

Szia!
Adagolással is állítható.

VighLajos

Igen, tápegységhiba.
Beállt a ventilátor. Csere után 16 órás sikeres próbaüzem filament nélkül.

PSoft

Egy fórumtársunk "birodalmában" jártam... :)
A második képen felül, tekintélyes méretű 3D nyomtatott hajók.
Mindegyik hajó úszó/mozgó képes...
A többi képen az első vízre bocsátás/tesztelés. [#eljen]