Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Idézetet írta: Vetesi75 Dátum 2025 május 21, 10:24Sziasztok!
Próbált már valaki harmonika védőburkolatot nyomtatni? Tapasztalat? TPU-ból működhet? Köszörűre szeretnék valami porvédelmet alkotni.

Nem tudom pontosan mit akarsz, de működhet. Viszont ha nincs saját nyomtatód, akkor nem feltétlenül éri meg ezt nyomtatni, mert lehet kapni boltban nem sok pénzért is.

keri

Idézetet írta: Istvan0728 Dátum 2025 június 01, 11:54Szevasztok!

Ezen a területen teljesen laikusként kérnék segítséget. Le tudná valaki szájbarágósan, részletesen írni, hogy egy tárgy egy darab fényképéből hogyan lehet 3d modellt készíteni, majd abból nyomtatásra alkalmas .stl fájlt készíteni?  Egy Prusa Mini+ nyomtatóm van a hozzávaló programokkal (letöltött .stl fájlból már megy a nyomtatás). Milyen eszközök, programok kellenek hozzá és mi az eljárás?

Előre is köszönöm: István

Ha rá tudsz szánni úgy úgy 3-4 évet, akkor el tudom mondani szájbarágósan :D
Alapvetően azt kéne tudni mit akarsz konkrétan csinálni. Vannak már mesterséges intelligencia szoftverek amik egy ember arcának fotójából csinálnak 3D szobrot...több kevesebb sikerrel. Vagy vannak régebbről olyanok amik az árnyékolásból és a kontúrokból csinálnak domborművet (ehhez nem értek). Funkcionális tárgynál viszont a jó öreg tolómérő, CAD szoftver és rajzolás működik leginkább. Én ez utóbbiban vagyok egész jó.

Istvan0728

Idézetet írta: keri Dátum Ma - 08:48Ha rá tudsz szánni úgy úgy 3-4 évet, akkor el tudom mondani szájbarágósan :D
Alapvetően azt kéne tudni mit akarsz konkrétan csinálni. Vannak már mesterséges intelligencia szoftverek amik egy ember arcának fotójából csinálnak 3D szobrot...több kevesebb sikerrel. Vagy vannak régebbről olyanok amik az árnyékolásból és a kontúrokból csinálnak domborművet (ehhez nem értek). Funkcionális tárgynál viszont a jó öreg tolómérő, CAD szoftver és rajzolás működik leginkább. Én ez utóbbiban vagyok egész jó.

Köszönöm! Nekem már nincs annyi időm, hogy erre a témára annyit rászánjak. Pont ezért kérdeztem.