Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

yy2yggmv7

Szia!

Hát most néztem, a beállításoknál a raft-nál lett valami állítva, más nyomtatott vele és ahogy a fotón látható, nincs kőrbe kinyúló raft szegély, az alap csak annyi amennyi a doboz fizikai x,y mérete. Az,hogy ez a gond még nem tudom, majd nyomtatok egy más beállítással is. Még annyit csináltam, hogy az asztal hőmérsékletét levetem 70-65 C-fokra, mert mintha jobban megolvadt volna az anyag, de se biztos.

neduddgi

Szia!
huzatvédő+
Raft ezen tud segíteni.
Lehet ez "huzattól" is, illetve túl nagy-gyors tárgyhűtés.
Ezt ragasztó (stb) nem fogja lent tartani, szerintem.

raft+huzatvédő+hütés beállíás körben próbálkozz szerintem.

svejk

"Ezt ragasztó (stb) nem fogja lent tartani, szerintem."

Ahogy lentebb is írta [#2865@B.Zoltán] én is a nitrolakkra esküszöm.

Pár hete nyomtattam 180x180x20 mm-eset 50 fokon tartott 3-as alulemezre PLA-val.
7 órát ment a nyomiga.

yy2yggmv7

Üdv!

Másodszorra jó lett a nyomtatás, csatolok egy képkivágást a beállításokról, ahol pirossal jelöltem , hogy mit változtattam meg. A Skirt Line count az 0-volt,beírtam 1-et, és a Support structure type line volt, és grid-ra változtattam, de szerintem nem ez volt a lényeg. Nem volt a raft-nak kínyúló része (skirt) valószínüleg ez lehetett a gond.

Gyárfás Attila

Üdv
Tanácsot szeretnék kérni. Full kezdőként, egy projekt miatt szükségem lenne egy (kb 120ezer ft ig) 3d nyomtatóra. Dekor jellegű kisebb méretű tárgyak nyomtatása lenne a cél. Tudnátok ajánlani bevált,megbizható tipust,márkát? Újat szeretnék, Főleg itthoni üzletből, a kinai rendelést ennél most inkább hanyagolnám.
Amit eddig néztem tesztekből, Elegoo neptun 4 pro, és Ender 3 V3 KE. Tudom ezen kivül van rengeteg,de ezért kérdezlek titeket.
Köszi

VighLajos

Szia!
Egy fórumtárs (sys_m) hirdette többször is:
[#t19p192908#]
Creality CR6SE.
Az egyik gépem ilyen, jól működik!

xfg6v697j

Sziasztok.
Creality k1 max nyomtatót közvetlen számítógépről szeretném használni, de nem talátam rá megoldást.
Csak interneten keresztül szeretne működni.
Van rajta LAN csatlakozás, WI-FI, és USB is.
De nem találok leírást arról, hogy hogyan tudnám egyszerűen egy kábellel összekötni a PC-vel, és úgy használni.
Ehez szeretném a segítségeteket kérni.

Pali79

Nem lehet közvetlenül gépre kötni.....[#kacsint]

Pali79

Azt írják elvileg LAN-on keresztül lehet közvetlenül csak az IP tartományokat kell beállítani, de ehhez az kell, hogy a PC-nek szaban legyen a LAN portja és kicsit jobban el kell mélyedni a hálózat rejtelmeibe.

Pali79

Egyébként miért erölteted ezt a dolgot? Nincs net a nyomtató közelében?

xfg6v697j

wifiéről elég gyatrán műküdik, lehet hogy gyenge a jel. Így ha már úgyis foglalkozni kell a dologgal, akkor sokkal egyszerűbnek tűnt rákötni kábellel a pc-re, hiszen egymás mellett vannak.Ki is próbáltam sima, és fordított kábellel is, de nem látta a számítógép a nyomtatót.

emerzee_

Azt írod, hogy van usb is. A gép mellett a nyomtató. Akkor minek a hálózattal "kínlódni" az usb helyett?

Pali79

Mert az USB csak flash disk bemenet....

Pali79

Alapból nem is fogja látni. Ha meg tudod nézni a nyomtatón, hogy mi az alapértelmezett IP címe, akkor tudod pingelni és böngészőbe beírva azt az IP címet elvileg be tudsz lépni, de kétlem, hogy rendes felhasználói felületet fogsz látni.