Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

emerzee_

én készítettem több modelt is revolve paranccsal, de nálam ilyen probléma még egyszer se volt. Az is igaz, hogy a szeletelőmben is úgy van beállítva a rétegkezdés, hogy véletlenszerű helyen kezdjen. Próbáld meg a szeletelőt átállítani és nyomtatni egy próbát.

lari

Ezt a Cura-ban hol lehet beállítani, hol keressem?

emerzee_

Remélem, valaki segít benne, mert én sose értettem meg a cura beállítási "logikáját". SuperSlicert használok, vagy Prusát.

2vkx6unz

Szia,

Ha magyarul használod akkor a fwl menüben a Z varrat igazítás.
Angolul Walls, Z Seam Alignment. Itt a véletlenszerűt kell választani.

Ha szögletes a modell akkor célszerű egy belső sarkot választani a következő menüpontban.

2vkx6unz

Ja lemarad Cura 5.6.0 verzióban...

lari

Ez a jó megoldás!
Köszönöm a segítséget![#wave]

Bela2018D3

Sziasztok,
olyan kérdésem volna, hogyha valaki nulláról szeretne belevágni a 3D nyomtatás rejtelmeibe... Milyen technikájú -esetleg konkrét típussal érdemes kezdeni? Ehhez volna mintegy 600-900kHUF kerete. Kisebb sablonok alátámasztások, leszorítók készítése volna a cél (200x300mm, felületi minőség nem annyira követelmény, inkább a mechanikai tartás) . Tovább gondolva, a tervezéshez kezdőknek induló programot...
Szívesen fogadom hozzászólásaitokat.

3m9kaxws5

Bela2018D3

Hello, nagyon szépen köszönöm! Igazán becses darabnak tűnik.

pagabee

drj49hwcx

Sziasztok!

Az alábbi 2 alkatrész nyomtatására keresek lehetőséget.
PetG (ABS/ASA :-)), 2-2 darab, light infill, szín lényegtelen.

Lenne vállalkozó?

https://drive.google.com/file/d/1u88qWXRjVjCEcdLkA1PXeN7cvLDWiEJh/view?usp=drive_link, https://drive.google.com/file/d/1KI_uGKftdJaRuVZakFBVl2L6TCgMmypV/view?usp=drive_link

joe9601

Szia :)

Helyileg szabolcsban vagyok, de akár postával is bevállalom :)

PETG-m van, fekete színben.

afjybsise

Sziasztok,

Nem nagyon vagyok jártas a 3D nyomtatás területén, kérdésem lenne:
Egy gázbojlert vagy gázos vízmelegítőt szereltetett fel egy ismerősöm és a füstcsőnél valahogy úgy sikerült megoldaniuk, hogy a könyöknek a korcolt része kiáll a falsíkból így a gyári takarórózsa nem jöhet szóba.
Ugyan lehetne valami lemezalkatrészt elkészíteni erre a célra, de felmerült bennem egy 3D nyomtatott alkatrész is, a kérdés, hogy ezek az alapanyagok bírják-e azt a hőt, ami ott keletkezik? A modell megrajzolása nem okoz gondot, csak a technológiát nem ismerem túlzottan.

Köszi

2vkx6unz

Feltételezem, hogy új berendezés és akkor kondenzációs vagy kényszerszellőztetett a berendezés és koaxiális a kémény. Ha igen akkor nem lesz meleg a füstcső külső felülete és a nyomatatott anyag kibírja. Még a PLA is, de azért nem lesz szép a takaró annyira mintha lemezből lenne... Persze ha valamilyen speciális forma kellene akkor marad a nyomtatás. esetleg nyomtatás után még valamilyen felületkezelés és festés.

afjybsise

Hát, lemezből szebb lenne, de nem szánnak rá túl sokat, kedvem sincs nekiállni hengerítgetni valamit, meg hegesztgetni. Nincs ebben ennyi, de ha a nyomtatott cucc jó, akkor így járunk el. Köszi
ABS-t tud még talán a helyi nyomtatós ember.