Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3m9kaxws5

sziasztok.
Hol szoktatok 3d resin-t venni Magyarország vagy amazon?
Vagy Bécs egy bolt?

PalfiGabor

Sziasztok!
Az alábbi fogaskereket szerintetek le lehet gyártani 3d nyomtatással?

Egy motoros szelephajtómű alkatrésze.
20-30 darabra lenne szükségem első körben.

Lenne rá vállalkozó itt a fórumon, vagy esetleg tudnátok ajánlani valakit aki vállalná?

harima

csakyt

Sziasztok. Tudnátok-e abban segíteni, hogy radiátorhoz való ilyen kis műanyagot hol árulnak, vagy hol lehetne ilyent csináltatni valahol?

vadember

Itt legyártják, ha lehetséges. Ha megírod nekik a gondodat biztosan segítenek az anyagválasztásban is.JLCPCB

RJancsi

Nem tudom pont ilyet keresel-e, de innét letölthető és kinyomtatható. Szerintem PETG-ből meg lehetne csinálni, az nem lágyul meg 60-70 foknál.

PalfiGabor

csakyt

Szia. Sajnos nekem nincs ilyen nyomtatóm. Ezért keresek valakit aki megtudja csi9nálni, vagy egy olyan helyet, ahol lehet kapni.

RJancsi

Hány darab kellene?

csakyt

Timár László

Ugye kérés, kérdés az mindig van bőven. Ha nem lenne, én is érdeklődök. A szelepsapkámat mindig elhányják a gumisok. Pedig még az Aldiban vettem anno, műanyag feliratosat. VR, VL, HR, HL. Első-hátsó-bal jobb. A jeladós kerekeimre. Ilyet szeretnék gyártatni. Modelt adok, stl, szokott lenni. Ha lesz valami jóember a közelben. Szigetszmiklós. Nyilván akkor már 4 db, ha kell össze modelezem egy keresztre, egy be nyomtatva. Aztán ha akar valaki sorozatot, árulhatja is. Rendszeres probléma, az emblémás alu márkajelzésűek meg leszedi a só a márkajelzést. A szöveg lehet mélyedés is. EB. EJ, HB, HJ.

Timár László

Egybe az egy be.

RJancsi

Ha küldesz egy stl fájlt, próbaképp kinyomtatnám. Nem ígérek semmit, elsőre csak kipróbálnám, hogy az nyomigám (Ender 3) 0,1 mm-es rétegvastagsággal mennyire használható menetet képes nyomtatni. A mail címem publikus.

RJancsi

... Gyanítom, hogy erre a feladatra egy gyantás nyomtató jobb lenne...

Timár László

Ez valami sima műanyag, PA6.6, vagy PE, bármi is. A napot azért kéne hogy bírja. Érd remek, kimegyek, behozok egy darabot a modelhez, és megmérem. A menetet szerintem utólag is bele lehet fúrni. Mondjuk a szelepmenetvágóm, már csak az emlékemben él, meg nem találom a padláson. Úgy tudom, az valami VG menet. De ha gondolod, belegravírozom a 3D-be. És egy rossz szelepre meg reszelek 4 vályatot, és az lesz a menetfúró, készrekaparni a furatot. Nyilván nem akarok 4 helyre négy színűt, noha a Renault színes gumigyűrűkkel is operál a jeladós szelepeknél.