Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ugyan az van nekem is. Nekem sincs vele problémám, teljesen jól működik.

NickE

Úgy tűnik, szerencsém volt. Csak az első néhány méter tört, mint a ropi, utána teljesen jó. Olyan, mintha a külsejét napfény (UV) érte volna és csak az ment tönkre, de egy viszonylag sötét lomosban tartom, szóval nem tudom. Vákuumtasakban tartom. Van filament szárítóm is, de most, hogy 7 órát nyomtattam, a guriga beljese teljesen jó. A szaga mintha erősebb lenne. Mindegy. Amúgy fekete PLA. Nem szeretek feketét nyomtatni, de néha ezt kérnek és nem sikerül lebeszélnem róla...

B.Zoltán

Ha bovdenes extrudered van akkor ott nagy eséllyel törik ahol a extruder fogaskereke megnyomkodta.
Nekem így van, amelyikkel régen nyomtattam (és régi), ott a bovdenban lévő hossz az kuka, mert az törik, mit a ropi.
Persze, ha több méter törik, akkor nem csak ez lehet az oka.

B.Zoltán

Szerintem is a melegítéstől lesz jó.
Gondoltam a víztől gyorsabban, és mindenhol átmelegszik ezért ezzel próbálkoztam.
A meleg levegővel talán nehezebb mindenhol ugyan olyan hőmérsékletre gyorsan felmelegíteni, de lassú tempóval biztos lehet.

OlyFlyer

Én ezt a problémát így oldottam meg néhány évvel ezelött:

Így ritkán törik, akkor sem ha kicsit meg van repedezve, csak néha indulás előtt. Ha nem nyomtatok a következő napokba akkor ki szoktam venni és berakom dobozába. így ritkán törik. Ha az eleje töredező akkor mielőtt belenyomom a fejbe kicsit felmelegítem a kezembe langyosodni és addig nem nyomom a nyomtató fejbe ameddig kézbe nem tudom egyenesíteni törés nélkül. Se meg vízbe se sütőbe nem szoktam rakni. Tapasztalatom szerint akkor is töredező lesz ha dobozba van és fénytől van védve.

Csak Hollandiai, Német és Japán gyártású filamentet szoktam venni, Verbatim és Prima Select márkákat. Kicsit drágább mint az olcsó Kínaiak, de tapasztalatom szerint jobbak, több év "pihenés" után is lehet használni, csak óvatosan kell befűzni a kezdéshez, de ha nyomtatás elindul akkor már nincs probléma nekem ma már, mióta így elég egyenes megy be magasról a fejbe.

keri

Meg nem tudom ti milyen recés kereket használtok, de szerintem ezek a fajták kevésbé hajlamosak törni, és erősebben is kapaszkodik.
Bár haver panaszkodott hogy nem elég egyenletes a száltovábbítás azzal amit én esztergáltam. Amit nem értek mert egy fogással gyártottam, tehát biztos hogy kör alakú, és a tengelyre is melegítve lehetett csak ráhúzni.

morvfer7

ne viccelj, egy fél nyomtató árán venni egy ilyen kereket?  hát..  kezdem azt hinni, hogy ez már nem is hobby, hanem a milliomosok játéka, akik nem tudják már mire szórják a pénzt.

PSoft

Pont ezért kell "legyártani", ha lehetőség van rá.
Így tettem én is 'anno, meg...[#82@keri] is erről beszélt.

keri

Jaj, dehogy nem hülyültem én meg (teljesen) [#vigyor]
Én gyártottam magamnak sárgarézből. Régóta hibátlanul működik, de ha elkopna akkor is csinálnék másikat egy fél óra alatt. Csak a szemléltetés miatt raktam be a linket.

A linken amúgy egy drága gép csere alkatrésze van, azért ennyi. ALiexpresről jóval olcsóbb, csak azok a linkek gyorsan eltűnnek. https://www.aliexpress.com/item/32296703817.html?spm=a2g0o.productlist.main.65.13c35575hGREJN&algo_pvid=7c319d2a-534d-413f-bd6f-d0fc2a94e932&algo_exp_id=7c319d2a-534d-413f-bd6f-d0fc2a94e932-32&pdp_npi=4%40dis%21HUF%21690.38%21647.23%21%21%211.92%21%21%402101f49316920303792551248e8023%2165613797922%21sea%21HU%214294261822%21&curPageLogUid=ntGzffIX9SPh

VighLajos

emerzee_

Sziasztok!
Amióta megvan az Ender 3 v2 kalibráltam már mindenét, de ezt még nem kellett. Nagyon szépen nyomtat, de a késztermékek erősségével nem vagyok megelégedve. Nem esnek szét a nyomtatott tárgyak, de ha valamit kinyomtatok, aminek egy kicsit is erősnek kéne lennie, hiába van 4x-es falvastagság, 90%-os kitöltöttség, eltörnek. Mások ilyenről nem panaszkodnak adott terveknél a Printablesen, vagy a Thingin. Merre kéne keresgélnem? Megemeltem a szálhőmérsékletet, kiszárítottam a filamentet, de ez nem hozott eredményt.Egyébként a nyomatok jól néznek ki, nincs velük baj. Mintha nem olvadnának kellőképpen össze a rétegek. Köszönöm a segítséget!

bbalazs

Mi most vettünk a labornak egy Neót. Őszintén szólva erősen szkeptikus voltam, de elektromérnök kollega erőltette. Korábban Formlabs 2-es gyantás volt. Nagyon pontos nyomat, de sok a macera és utómunka, vegyszerbe lötyögtetés, ragad, vagdosni a támasztékokat,a végeredmény erejével sem voltam elégedett.
Mióta itt az Ender 3 V2 Neo, megtértem. Még csak PLA-t használtunk, állítólag jön majd PETG is.
Hátránya egyedül, hogy lassú, bár mindent összeadva még ez sem biztos.

Mi 1.75-ös PLAval, 0.4-es fejjel, 200 fokon,60-as tárgyasztal-hőmérséklet, 100% hűtőventi mellett dolgozunk.
Az asztal szintezve.

Rabb Ferenc

Van olyan Cura verzió, amit letöltök, feltelepítem, beállítom használok? És nem kell előtte mindenféléket megígérnem, telepítenem, regisztrálnom, és még azt is meg kell adnom, hogy hány szál szőr van a ... szemöldökömön?

Lécci, köszi [#integet2]

morvfer7

15.04.6 verziót használom, épp ezért, amit írtál.
régi verzió, nem tartalmaz még semmi olyat, ami kényelmi funkció, kizárólag a gcode generálásához használom.

minden indításnál kérdezi, hogy letöltse az újabb verziót? sima nem és tovább is úgy működik.

Rabb Ferenc

Köszi! Vissza a gyökerekhez [#nevetes1]