Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

D.Laci

VighLajos

Igazad van, ezt megcsinálom!
Valaha 1976-79-ben (NME Vegyipari Automatizálási Főiskola, Kazincbarcika) okították a PID-szabályozást. Egy túllövés, egy alálövés, majd be kell állnia.
Durván fogalmazva...
Becsomagolom a fejet teflonzsinórral.

PSoft

Igaz, kicsit macerás a parafát ragasztgatni a fejre, de nálam 'anno bevált.
[#t9p24522#]

Szalai György

Meg tudná nekem valaki saccolni, hogy egy hobby kategóriás nyomtató, amikor nagyon dolgozik, mekkora legnagyobb sebességgel eheti a filamentet?

keri

Lássuk. 120mm/sec sebességgel mozog amikor még tud dolgozni, de inkább 60 és 30 között használom, és 0.4-as fúvókával, 0.3mm vastag rétegeket. Ez 14,4mm^3
Filament 1,75mm vastag, kör keresztmetszet, azaz 6mm/sec 120mm/sec fej mozgásnál, ha el nem számoltam valamit.

Szalai György

Ez már adat. Köszönöm.
Semmit sem találtam a nagy világhálón.
(Csak tízkilós dobot.)

2vkx6unz

Az Ultimaker megadja, hogy 24mm3 a max amit tud az extruder mondjuk a 2 vagy az S5 verziójú nyomtatóban. Igaz nem minden nyomtatóra adja meg...

ebből már lehet számolni... mondjuk azt nem írja, hogy ez milyen extruder mellett...

RJancsi

Sziasztok! Nemrég frissítettem a Cura 5.3.0-ra. Véletlenszerűen találtam rá egy érdekességre. Korábban a Cura-k rosszul kezelték az Ender 3 nyomtatóm, ezért Prusa i3-ként adtam meg nekik. Át kellett állítani a configban a munkatér nagyságát és gond nélkül működött. Most megszokásból szeleteltem egyet az új Cura-val, és kiírta, hogy alig több, mint 6 óráig fog tartani a nyomtatás. OK. De kíváncsi voltam, hogy ha nem Prusa i3-t, hanem Ender 3-t adok be akkor is működik-e. Végül nem próbáltam ki, mert már a szeletelésnél azt írta ki, hogy több, mint 9 óra lesz a nyomtatás. Ugyanazokkal a beállításokkal rétegvastagság, sebesség, kitöltés stb. Ugyan mi okozhatja, hogy az Enderre majdnem másfélszer annyi időt számol?

KBalázs

Mondjuk én nem azzal szeletelek, de Slic3r-ben van egy időszorzó, amivel lehet még játszani. Gondolom egy presetben ez másként áll a két nyomtatónál.

dtb

Max xy sebesség esetleg?

RJancsi

Az az "érdekes", hogy a Endernél van setup, ahol sok mindent be lehet állítani, de a Prusa-nál nincs. Úgy tűnik a Cura úgy gondolja, a Prusa beállításait náluk jobban senki sem ismeri, ne tessenek piszkálni...

keri

Gyorsulási értékek mások, bár az ennyit nem szokott számítani, vagy extrém módon lassabb akkor.

Nekem ott bukott sok időt, hogy lusta voltam tárgyhűtő ventit felrakni, ezért be volt állítva egy 40másodperc minimális réteg idő, és amikor olyat nyomtattam ahol ennél kevesebb volt jellemzően a réteg nyomtatási ideje akkor durván elszállt a nyomtatási idő. Tehát a hűtési paraméterezéstől is lehet.

Nekem a CURA-ban van beállítva (a nyomtató tud gyorsabbat, csak akkor már nem szép) a gyorsulási és "jerk" paraméter is, így elég pontosan ki szokta számolni....igaz én már 5 éve nem frissítettem [#hehe] mert ez is tudja amit kell.

tibs

Esetleg gyorsabb az amelyik G2 G3-at használ.[#kacsint]

dtb

...csak ötletként eszembe jutott...
Mi lenne, ha az FTP-n csinálnánk egy 3DPrint mappát, és akinek jól bevált cura beállításai vannak, azt azon a helyen meg lehetne osztani, persze valamilyen kisérő információ kiséretében?

keri

Enyémmel nem járnál jól. Saját tervezésű nyomtatóm van és már 10 éve keresem a jó beállításokat. Kétszer egyforma paraméterekkel szerintem még nem nyomtattam [#vigyor]