Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Lehet, hogy banális ötlet, de mérd meg a szál átmérőt. Ha sokkal vékonyabb mint kellene, az okozhat ilyet, mert nem tölti ki teljesen a réteget, "csíkozni" fog. Átmeneti segítség ha a flow értéket megnöveled annyival amennyivel a szál vékonyabb. Nálam is volt ilyen, egy spulniban időnként néhány méter csak 1,6 mm volt 1,75 mm helyett. Már azon gondokodtam, hogy csinálni kéne valami görgős/mérőórás készséget amivel nyomtatás közben lehetne mérni a szál vastagságát.

f0e7gg4wc

Szia, nézd meg a 30687-es bejegyzést  az kb 51 óra kb 40dkg szál a nyuszi, a tojás is rossz lett, igaz lehet amit mondtál,  a szálat most megmérem, megmértem a maradékot pár helyen, a digit tolómérő stabil 1,75-öt mutatott :(

emerzee_

nekem akkor csinál ilyet, ha pla-ról megyek át pet-re, és vissza. Jól kiengedem az új anyagot amikor befűzöm, majd ki szoktam nyomtatni egy 10x10-es tesztkockát, hogy kijöjjön a fejből tényleg rendesen az előző anyag. Összesen a kockával, kb., 0,4méter. Ez után már jó szokott lenni.

keri

Te jó ég. Én soha nem pazaroltam ennyi anyagot.
Nekem 30mm extrudál minden betöltésnél és az elég.
PLA-PETG váltásnál is.

dtb

77a2yeis

Tisztelt Fórumtársak !
Létezik olyan filament, ami pentánálló (benzinálló) ? Előre is köszönöm az infót !
Üdvözlettel: Verhás Lajos

VighLajos

VighLajos

Keresőszó:
chemical resistance filament

335ubzjy9

Srácok, felvittem a nálam használatos filament adatait a Cura-ba. Csak az a kérdés, hogyan tudok hozzá profilt csinálni, hogy használhassam is? Azt szeretném, hogy ha kiválasztom a filamentet, akkor ne nekem kelljen külön állítgatni hozzá a hőmérséklet, sebesség, hűtés stb. adatokat. Próbáltam a beállított adatokkal csinálni egy profilt, de akkor minden minőségi szinthez külön kellene. Most próbálnék ki többféle anyagot, és ha mindhez csinálok, rengeteg profil lesz ott.

77a2yeis

Köszönöm !!!

Devecz Miklós

Klipper használatához milyen vezérlő + kijelző kombinációt érdemes beállítani?

335ubzjy9

Használ valaki Thinkercad-ot? Némi segítségre lenne szükségem.

xhadp99yn

Szia

Kisseb modosításokra szoktam használni

335ubzjy9

Neked előfordult már, hogy az importált .stl-t elrontotta? Leginkább az alján látszik.
A szeletelőben minden jó, lásd első kép. Aztán betöltöttem a Thinkerbe, és tele lett hiányosságokkal. (2. kép)

xhadp99yn

Szia
Igen ilyen mindha lettvolna
a megoldást nem tudom
De azt hiszem újra rajzoltam