Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

gtibi

Szia, Cura beállításainak értelmezéséhez itt: http://w3.hdsnet.hu/fors/CURA%20be%E1ll%EDt%E1sok_hun.pdf van elég jó leírás, ábrákkal, sok mindent megértettem, ami előtte legalábbis homályos volt. Az elején a "kétfejes nyomtatóra értendő" ne zavarjon, csak azt jelenti hogy + infók vannak benne, a mit miért megérthető.
üdv:
GT

2vkx6unz

A curához van olyan plugin ami minden funkcióhoz mutatja mi a hatása. Igaz ez angolul van.

gtibi

Remek, ha tudnál linket, nagyon jó lenne, 5 - ös verziót használok.
Köszi GT

2vkx6unz

Ehhez nem kell cím. A Curában ott van a marketplace, ott látod milyen pluginok érhetők el csak kiválasztod és betölti magának. Frissítéskor meg eleve így frissít majd. Már évek óta elérhető ez.

itt is megtalálod amúgy: cura plugins

4va4kwi

Sziasztok

Teljesen kezdő vagyok a 3d nyomtatásban.
A géphez kaptam 1 kis darab plat azzal minden jó volt. Amit utána vetem hozzá, azzal az első réteg nem akar letapadni, vagy inkább vetemedik. A Curában már mindenfélét állítottam, amit ezzel kapcsolatban találtam videókban.
De a réteg továbbra is olyan mint a képen látható.

335ubzjy9

Srácok, a temptower nyomtatása közben nekem kell állítgatnom a hőfokot minden szinthez, vagy van olyan is, ami magától állítja?
Azt is szeretném tudni, mikor célszerű fúvókát cserélni? Mármint méretet váltani.

keri

Mire nyomtatsz?
Műanyag asztalnál nem olyan érzékeny mint üvegnél, de a felületnek tisztának kell lennie. Üvegnél abszolút zsírmentes kell, hogy amikor alkohollal, steril törlővel tisztítod, nyikorogjon.
Meg persze az is simán lehet hogy silány az anyagminőség, és nem oda való anyag is belekeveredett a szálba. Nem jellemző, én még nem találkoztam ilyennel, de volt már itt 1-2 rossz tapasztalat.

keri

STL nem tud tartalmazni hőmérséklet adatot, azt a szeletelőben tudod hozzáadni utólag.
Legtöbb ad lehetőséget ilyen módosításokra.
De ha nem, akkor a GCODE kézzel is átírható.
Én régi CURA-t használok ott Az Extension>Post processing menüben lehet hozzáadni ilyen szkripteket. Nekem gyárilag benne van a "ChangeAtZ" nevű szkript, azzal tudod megcsinálni.

kmil

Szia,
Ajánlom a tapadásjavító sprayt. Nekem nagyon bevált. Sajnálom, hogy nem vettem előbb. A legkisebb felület is jól tapad. Még akkor is, ha magas.

kmil

Épp most lettem kész egy kis szerszámköszörű upgrade-el.
Ez a fránya köszörű por mindent belép. A flexi karos megoldás meg nem tetszett. Még nem teszteltem, de hamarosan. Írom majd az eredményt.

4va4kwi

Üvegre nyomtatok.

Úgy néz ki alkohol problémái voltak :D
Egy kis tisztítás és hézagmérős újraszintezés megoldotta a dolgot.

tibs

Ugyan így jártam mint te.
Szerintem amit hozzá adtak az ragasztópatronból volt.
Két napot szívtam különböző pla-val.
Kaptam egy jó tanácsot hogy a nyomtatás előtt kenjem be ragasztó stiftel az asztalt.
Azóta lefeszgetni kell a kész darabot még melegen mert hidegen nagyon nehéz.

keri

És még mondják, hogy az alkohol nem old meg semmit [#nyes][#eljen]

Én 1:1 arányban kevertem be Propanolt és deszt.vizet, és egy kiürült ablakmosós spricnibe raktam.
Ha elég tiszta az üveg felülete (mosogatógépben szoktam néha elmosni a tányérokkal együtt, az legjobb), akkor néha kihűlés után sem tudom leszedni. Ilyankor ráfújok ebből a keverékből és hűti, meg lepattan a munkadarab.
A maradék vizes szesszel meg áttörlöm.

Én nem vagyok a kencék híve.
PLA-ra PETG-re a közönséges tiszta üveg és vékony kezdőréteg 50-60fokon vállt be leginkább.
Minden másra, ami amúgy nem ragad az üveghez, annak meg a kezdő réteget PLA-ból kinyomtatom és arra már ragadnak.

335ubzjy9

Üdv mindenkinek.
Van valakinek tippje, hogy mi történt itt, és mit lehetne tenni, hogy ne csinálja még egyszer? Ezelőtt ugyanezzel a kóddal nyomtattam ki piros PLA-ból, az szinte tökéletes lett.

f0e7gg4wc

Helló, sajna nekem is volt ilyen PETG-nél fehér, piros, jóvolt a rószaszín rossz utána a lila pedig újra jó, valszeg a szál a hibás, Üdv,