Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wkbgzy80t

Sziasztok!

Szerintetek, ez mitől lehet? A kisebb tornyon hullámos a support, a nagyobbik egyenes - a kicsi egy kb 5x5 centi alapterületű oszlop (de zigzag...), a nagyobb valójában csak 3mm széles csíkban van support egy csőfalat támaszt alá.

Cura zigzag support
1 vonalas support
80 support speed
fekete pla 200 fok 105% extrúzió

keri

Egy rétegű egyenes fal. Aztán minek kéne megtámasztania azt hogy ne hajoljon ki oldalra, főleg hogy folyamatosan nyomódik is le az extrudálástól?

Viszont az után folyás hiánya az impresszív. Én vonalas supportot használok, de nincs retract a végén, így húz még annyi anyagot a két fal között, hogy az megtámasztja, de könnyű letörni. A zigzag-al általában ez nehezebb.

Meg aztán kit izgat a support minősége, ha betölti a funkcióját? [#vigyor]

wkbgzy80t

én is erre gondoltam, de tele van merőleges lapokkal. meglepett..

keri

Ebben az esetben nem tudott kihűlni még az alatta lévő réteg.
Erősebb hűtés, alacsonyabb sebesség.
A hőmérséklet nem volt magas. 200fok kb. az alja.

morvfer7

Sziasztok. Van valakinek számoló program ahhoz, hogy a Marlinban mennyit kell beírni a léptetőmotoros meghajtásnál az X, Y, Z és az extruder beállításoknál, ha X és Y tengelyen 20 fogas GT2 tárcsa van a Z tengelyen pedig 2 mm emelkedés, a léptetőmotorok pedig 1,8 fokosak? A nyomtató sima PRUSA I3 utánzat.

PSoft

Amíg nyomtattam, a Repetier Host-ot használtam.
A Repetier "Tools" menüjében van kalkulátor kerékre, szíjra, orsóra is.

Devecz Miklós

morvfer7

Köszönöm, erre gondoltam.

VighLajos

Tisztelt olvtársak!
Néha-néha a netről letöltött .STL fájlra a Cura hibát jelez: not watertight, nem vízzáró.
Javasolja, hogy a szeletelés előtt javítsam ki.
De mivel?
Az STL-t lehet javítani?
Várom az ötleteket.
Köszönettel:
Lajos

xmas75

Legtöbbször a windows beépített 3D builder-ét hazsnálom, hiba esetén rögtön felajánlja a javítást. Általában jó szokott lenni.

VighLajos

Nagyon jó!
Köszönöm szépen!
[#eljen][#taps]
Üdv:
Lajos

PSoft

Nekem is sok letöltött .stl-nél "reklamált" a Cura, hogy...nem lesz "vízzáró".(ettől függetlenül engedi és végig is csinálja a szeletelést)
Nem igazán foglalkoztam vele, mivel hogy...nem vettem észre semmi "rendelleneset" a kész nyomaton.
Több helyen választható letöltésre az .stl mellett az .obj formátum is.
Érdekes, hogy ugyanazt a filet, ugyanonnan .obj formátumban letöltve...sosem reklamált a Cura.

keri

Slic3r szeletelő automatikusan rendbe tesz olyanokat is amit a Cura nem tud.
Esetleg ha komolyabbra vágysz én MeshMixert használok.

VighLajos

A kész darabon én sem látok semmit sem. A baj akkor van, amikor öt óra nyomtatás után megáll a szerkezet, az asztal és a fúvóka kihűl, és belefagyott a fúvóka a munkadarabba.
Legalább ezzel ne legyen gond.
A MeshMixet kipróbálom.
Köszönettel:
Lajos

VighLajos

Ismét itt vagyok...
:-(
Az Ender3 s1 nyomtató fejhőmérséklete 220 C és 230 C között szaladgál.
A beállított érték 225 C.
Ha 180-ra állítom, akkor 174 és 188 között jár le-fel...
Mintha a hiszterézise elmászott volna.
[#nemtudom]
Valakinek van ötlete?
Köszönettel:
Lajos