Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

neduddgi

Pont úgy!
:-)

Ötletes, nagyon tetszik, de nagyon nem stabil.
egyenes út a gyomorfekélyhez.

svejk

A gyantás nyomtatók nyomtatók tudnak 200x200 mm alapterületet?

Egyben keresnék is olyan fórumtársat aki bérbe kinyomtatna egy 200x200x40 mm-es tárgyat.

neduddgi

Van amelyik tud.
A nyomtatás is gyantással kellene?

svejk

Igen, egy makettszerű valami, még én sem láttam a modelt.

svejk

"szépnek" kellene lennie...

svejk

A Cura 14.07-bem hogy kell eltüntetni az asztal 4 sarkáról ezeket a szürke területeket?
Így nem tudom kihasználni a teljes asztalfelületemet.

xhadp99yn

Szia
beállításoknál válts custom nyomtatora

svejk

Értem, köszi!

2vkx6unz

Sziasztok,

Póbált már valaki ABS nyomtatószállal ABS-ből készült műanyag alkatrészt javítani? Konkrétan egy törött alkatrészt kellene összehegeszteni vagy valami hasonlót elkövetni. A Herz-nél vannak ilyen pálcák különféle formában, ebből gondoltam, hogy el lehet követni ilyet csak lehet van egyéb technológiai követelmény amit még teljesíteni kell hozzá...

PLA-val már foltoztam be ABS-t (forrasztópákával) de azt nem éri nap, viszont amit javítani kellene azt igen.

Nem vennék egy tekercs ABS-t csak a próba kedvéért, de ha valaki tudna adni pár méternyit tesztre azt megköszönöm.

Persze ha valaki már próbálta és nincs értelme kísérletezni akkor elengedem a problémát és veszek egy új alkatrészt... ami egy kg ABS filament ára...

B.Zoltán

Én törött ABS-t, ha összeilleszkedik és nem hiányzik belőle, bekenem ecsettel a törött felületeket acetonnal vagy nitróhígítóval, és összenyomom.
Arra figyelni kell, hogy kicsit oldja meg mindenhol a törött felületet. Egy nap múlva már nem tudod szétfeszíteni sem.
Ha hiányos a törés azt ABS forgáccsal, amit feloldasz ki lehet pótolni, vagy melegen beolvasztani.
Szerintem nem fontos a nyomtatószál, találsz könnyedén ABS műanyagot, amit a nitó vagy az aceton old. Az a legbiztosabb ha bele van öntve ABS.
A nyomtatószálakba keverhetnek adalék anyagokat is ABS+ bár ezek nem biztos, hogy sokat zavarnak most.

Ez az én módszerem az ABS-re, lehet ettől jobb módszer is.

2f428kduf

Segítséget kérek. Nyomtatott kártyák tartójának készítenék négy 45x15 mm-es L alakútartót ami 10 mm magas, az L pedig 5 mm vastag. Próbáltam nyomtatni, de pár mm után felpördül, így egyik fele jóval vékonyabb lett. Próbáltam úgy elrendezni, hogy egyenletesen töltsék ki a területet, de nem segített. Tudtok segíteni?

morvfer7

milyen anyagot használsz, milyen felületre nyomtatsz, mekkora az asztal hőfoka?

izbeki

Nem tudom próbáltad-e: "Brim" és lassabb tempó.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

2f428kduf

A gép Ender3-as eredeti asztalával, ami 70fokos, a szál D1.75: Spectrum Premium PETG, és 240 fokon nyomom. Az alap 1.5mm, talán vákony?

morvfer7

az ender 3 lapja egy idő után sajnos elfelejt tapadni, ez akkor van, ha sokat használtad és minden egyes nyomtatás alkalmával egy keveset veszít a tapadásából.

már nagyon rég egy tiszta üveglapot használok, amit az üvegesnél vágattam magamnak, ezt egy csipesszel fogatom fel az asztalra és a nyomtatás előtt ragasztó stiftet kenek az üvegre a biztosabb tapadás érdekében.. pla esetén még ragasztó sem kell, csak a sima üveg..

mivel az üveget is át kell neki melegíteni, így az eredeti pla-hoz használt 50 fokos asztal hőmérsékletet felemeltem 60 fokra..

petg esetén az alap asztal hőmérséklet ajánlottan kb 90 fok, így szerintem a 70 fokot még emelned kellene..

részemről az üveg miatt petg-nél 100 fokot állítok be és mint említettem ragasztó stiftel kenem az üveget.

fejhőmérséklet nálam pla esetén 220-230 fok
petg esetén 260-270 fok